Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

G. Kore Ile Serbest Ticaret Anlaşması


Mehmet Demir

Önerilen Mesajlar

ağustos 2012 de imzalanan sta bugün yürürlüğe girmiş. bu belki çok kapsamlı(başta enerji) bir başlık ama asıl önemlisi ise Türkiye deki Hyundai oto yatırımlarını ilgilendirmesi..yıllar önce i30 u Türkiye de üretmek için teşvikler istendi ama hükümet kabul etmedi, birazda böbürlenerek. bize yabancı sermaye giriyor herkes nasıl geliyorsa sende öyle gel dendi. adamlar gitti i30 yatırımını çek cumh. ne yaptılar. şu anda belkide Hyundai nin en kaliteli ve en çok satan arabası orada üretiliyor. tren kaçtı. buradaki fabrika era dan sonra i20 ye kaldı. b sedan üretimi durdu. fabrikaya teknolojik yatırım yapılmadı. en sorunlu yeri ise eski teknoloji kullanılan boya bölümü. şu anda yılda tamamını satabildiği 120.000 adet i20 üretiliyor. yeni anlaşma ve kdv-gümrük muhafiyetleri 120.000 den sonraki araçlar için geçerli olacak. plan, 200.000 adete çıkaracak yatırım yapmak ve yeni bir araç üretimini kapsıyor. bu a hb veya b sedan olacak. kibar holding c sedan istemişti ama Hyundai kore kabul etmemişti. son durumu zaman gösterecek. bu muafiyet neden o kadar önemli dersek, her ne kadar Hyundai era veya i20 burada üretilse de malum parçalarının belkide %60-70 i kore den geliyor (bu muafiyet ciddi indirim veya kar marjı sağlayacak) ; en baştada motorları ve aydınlatma grupları. malum Hyundai, elektronik ve aydınlatmanında dahil olduğu birçok alanda üretim yapıyor. oto parçalarını kendi üretiyor ve ucuza mal ediyor. diğer firmalara çok fason üretim yaptırmıyor. elektronik, gemi inşası ve ağır iş makinalarında da epey pay sahibi dünyada. şu anda 1 e 10 olan ticaret dengesi pek de olumlu etkilenmeyecektir ama bakarsanız buraya yatırım yaparlar ve ülkemiz insanı iş bulur. napalım kendin üretip satamıyorsan, satanın fabrikasında çalışırsın. dünya düzeni bu şekilde. ülkemiz için hayırlı olsun diyorum..

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

T129 yerine gittiler amerikan apaçi yi seçtiler. Belki ihtiyaçları bu yöndeydi, belki de mesaj verdiler bilemeyiz

:) kore usa nın çocuğudur malum. apachi dururken kimse t129 u seçmez. vakti zamanında bizde istedik ama bize cobra yı layık gördüler, o dönemde 2 helihopter arasında ciddi fark vardı, hücum ve güvenlik olarak, onlar öz biz üvey evladız. belkide apachi de artık eskimeye başlamıştır, yenisini geliştirdiklerinden vermişlerdir. ama vermeleride onların seçmeside iyi bir işbirliği mesajı anlayana, özellikle k. kore ye. kimseye vermediğimi g.kore ye verdim iması

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.