Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

90 Hp Ve 109 Hp Farkı


Recai Bayram

Soru

az önce 2010 aracımın yakıt sorunu başlığında gördüğüm bi fotoğraftan yeni farkettim benim araba 90 hp olduğu için torku 215 miş. ben 109 beygirle tek farkının beygir gücü olduğunu sanıyordum. sizce iki araç arasında ne fark var? servise gitsem 109 beygir ford yazılımı yükletsem beygir gücü artar mı ?

yoksa bu motorun yapılış biçimiyle mi alakalı? yani yazılımla belki yükselebilir ama motorlarda piston enjeksiyon veya turbo farkı bulunuyor mu bilgisi olan var mı bu konuda? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
o zaman turboyu değiştirsem beygir gücü artar mı 

 

Uygun modifiye ile özellikle etkili turbo ile tabiki gücü arttırmak mümkün ama mevcut araçlar arasındaki değişiklik sadece turbo'dan ibaret değil. Profesyonel yardım alarak yapmanız mümkün. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Orjinaline benzetmek icin uğraşmayın olmaz. Eğer cok istiyorsanız o güce erişmeniz icin yazılımı değiştirtmeniz yeterli. 

Turbo farklı, ECU farklı, yazılım farklı, elektrik tesisati farklı, farklı oğlu farklı.. O iki motorun blok ve internali hariç aynı tarafı yok desem yeridir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

araba şu an 108 binde. 88 binde aldığımda performansı daha iyiydi. dinardan çaya doğru giderken bi yokuş var. orayı 130 la çıkmıştım ilk aldığımda. hatta daha hızlı bile çıkabilrdim. ama şimdi orayı zar zor 120 ile çıktım daha fazla artmadı hız. devamlı şehir içi kullandığımdan bi de hep 2. 3. viteste kullandığımdan bi enjektör temizleyici katayım dedim motora onu da denizlide motora dökecek teknoloji de bi petrol istastyonu bulamadım :) içeride depo koruma var sadece pompa ile açılıyor. o yüzden döktüğümüz dışarı gitti. onu da yapamadık yani. şimdi bi servise götürüp enjektörleri bi temizletmeyi düşünüyorum. egr denen karın ağrısını da iptal etmeyi ondan sonra gene de eski gücüne kavauşmazsa turboyu değiştirecez heralde :) değiştirmişken de acaba 110 hp lik mi taktırayım dedim ama heralde o iş o kadar basit değil :)
 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Turbosu farklı diye biliyorum. Tabi bir tek turboyla kalmaz enjektör, turbonun basıncına göre yazılım da farklıdır. Bu farkları siz anlayamazsınız çok bariz bi fark yoktur aralarında. yazılımını değiştirme şansınız var 500-750 tl civarında yapıyorlar chip-tuning diye aratın bir sürü link çıkar ordan araştırın güvenilir birine yaptırın. Eğer sizi tatmin etmiyorsa. 

Bence gerek yok varsın 1 boy önde gitsin 109 luk :) ama yazılım değişimiyle 115-120 hp ve 270-290 nm torq elde edebilirsiniz. 110 luğu geçtim 1.6 ve 2.0 atmosferik benzinli-dizel araçların tümüyle didişirsiniz :) :) :) (istinalar çıkabilir dikkat edin ama:) )

Bu arada turbo değişimine giderseniz orijinalinden büyük taktırın anlayanlara danışın yazılımla 150-160 hp lere rahat çıkar eğer performans beklentiniz fazlaysa. Bu işlemler toplamda yaklaşık 2000 tl ye maal olur.

O. Fatih Yurter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Egr'ye baktırın carbon clean yaptırın enjektörlerinize baktırın turboyu kontrol ettirin. Kullandığınız mazotun kaliteside önemli. Belki yanlış hatırlıyorsunuzdur. Bir çok etken var performansı etkileyen. 

yükünüz, lastikleriniz, mazotun kalitesi, hava sıcaklığı, bakım zamanı.. bu liste böyle uzar gider :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.