Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2011 Comfort Ve 17" Jant

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Forumu detaylı şekilde okudum ancak aşağıdaki soruma tam cevap bulamadım belki de ben atlamış olabilirim, cevaplarsanız memnun olurum.

2011 Focus Comfort aracıma 17inç jant takmayı düşünüyorum, lastik ebatları olarak aklımda olan 215/45/17, yanı sıra 35mm yay taktıracağım. Aracın konfor ve yakıt açısından negatif yönde etkileceğini biliyorum, sorularım ise şunlar;

1) Lastiklerin sürtme yapmaması için bu ebat lastik uygulanabilir mi?

2) Jantların hangi inç genişlikte olması lazım, en uygun genişlik ve uygulanabilir genişlik aralığı ne olabilir?

3) Jantın en uygun et değeri ne olması gerekir, uygulanabilir et değerleri nedir?

Bilmem gereken başka detaylar var ise paylaşırsanız sevinirim, teşekkür ederim.

Yanıtlama zamanı:

Focus Mk2 için fabrika çıkışı lastik değerleri 205/55-16, 205/50-17 ve 225/40-18

215/45-17 bu ebadlarla maksimum %2 farklılık gösteriyor ki bu kabul edilebilir bir değer.

Standart jant değeri de ET 45 diye hatırlıyorum.

Alçaltma da olacağı için maksimum 8.5" jant ile ET 35 denenebilir diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

Ben şu anda 225/45-17 kullanıyorum sürtme konusunda 50 mm yay kullanmama rağmen herhangi bir sıkıntı yok,fakat yakıt tüketimini arttırdığı ve çekişte çok az da olsa kaybın yaşandığı da bir gerçek.Yanak darlığından kaynaklanan konfor düşüşü de göz ününde bulundurulmalı.Masraftan kaçıp da çin malı ucuz jant alma,ben aldığıma pişman oldum,jant balans tutmuyor bir türlü.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yorumlarınız için teşekkürler, Replika olan jantlardan düşünüyordum...800tl civarı fiyatları, orjinaller çok pahalı, almamı önermez misiniz replikalardan?

Yanıtlama zamanı:

Yorumlarınız için teşekkürler, Replika olan jantlardan düşünüyordum...800tl civarı fiyatları, orjinaller çok pahalı, almamı önermez misiniz replikalardan?

Bendeki replika değil,çin işi :) replika kullanan arkadaşlar vardır mutlaka,onların fikrini almak gerek.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Belen Bey dediklerinizden sonra iyicene bu jant işini incelemeye başladım ve henüz karar veremedim, şimdilik biraz daha pahalı olan "OZ" marka jantları beğeniyorum ama onlarda da 5x108 bijon aralığı bulmak zor, araştırmaya devam şimdilik.

Yanıtlama zamanı:

Karar verdiğinizde linki paylaşırsanız sevinirim,aracın üzerinde de görmek isteriz.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bende 225/40/18 orjinal OZ araçta bulunmakta.Çok yakışıyor tavsiye ederim.Ama konfor yay olmamasına rağmen bozuluyor tabiki :)

post-1265-0-08159000-1344094650_thumb.jp

Yanıtlama zamanı:

Bende 225/40/18 orjinal OZ araçta bulunmakta.Çok yakışıyor tavsiye ederim.Ama konfor yay olmamasına rağmen bozuluyor tabiki :)

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
Yanıtlama zamanı:

buna 5 mm yay ve 1,5 veya 2 cm'lik spacer taktın mı arabanın duruşu domuz gibi durur :)

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hakan Bey yakışmış gerçektende..bu OZ jantlarının modeli ne?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.