Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

''0'' Sıfır Araçta Rodaj Dönemi


ferhat tezcan

Soru

Arkadaşlar bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor.Sorduğum bir çok tamirci ve ford artık yeni araçlarda motor rodajı olmadığını.Araçların alıştırılarak geldiği söyleniyor.Ama kullanım kitapçığında çok kısa olarak sadece ilk 1500 km de aracı fazla zorlamayınız yazıyor.

Buyrun fikirlerinizi alalım.

Benim şahsi fikrim artık motorlara rodaj gerekmediği yönünde

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bu arada bu amca ciddi saçmalamış. Yakıtın düşmesinin nedeni kurumlaşma falan değil, tümüyle malzemenin birbirine alışması ile alakalı bir konu. Zorlanan motorda siz aynı gücü elde edebilmek için daha fazla gaza basarsınız. Oysa malzeme alıştıysa aynı güce daha kolay erişebileceğiniz için daha az gaza basarsınız bu da size yaktı tasarrufu olarak geri döner.. Yok laser kesimmişte bilmemne.. Silindirin neyini laserle kesiyormuş? Gömlek yok birşey zaten yok. Blok dökümden yapılıp iç cidarı polisajlanıyor. Bu polisajda videoadaki adamcağızın bahsettiği o torna tezgahında yapılıyor hala. Ondan sonra da nikasil ile kaplanıyor. Laserle kesilen sadece sekmanlar var. Ki laser de zaten sıfır toleransla çalışan bir şey değil..

Kısacası TV de dinlediğiniz gördüğünüz herşeye inanmayın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yok ben servisin lafını dinleyip 250. km de 215 km hız ı gördüm iyimi yaptım kötümü yaptım onu anlama derdindeyim. :)

Tabi devamlı değil sadece 5 dakika falan toplamda en yüksek hıza çıktım

İyi veya kötü yapmış olmanız neyi değiştirir :claps:

Sonuçta yapmışsınız. Azıcık zarar vermişsiniz. Belkide hiç zarar vermediniz. Açıp bakmak lazım. Boşverin düşünmeyin bu kadar.

Altınızdaki araba yahu. Sizinle ömür tüketmeyecek. Bu kadar üzerine düşmeyin. Şımarırsa bir daha mutlu edemezsiniz haberiniz olsun.

Bakım zamanlarını aksatmayın kafii. Aracınıza yapmanız gereken tek şey bu

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aslında ben bir nevi kaan beyin anlattığı motorlara masalarda yapılanı arabanın üstünde yaptım.

İzmirden gümüldür e gümüldürden izmir e izmirdende otoyoldan karaburun çıkışına ordanda ara yoldan ıldırıya sonuç olarak araç bi normal hız bi yüksek hız izmirin içinde yavaş hız her çalışma hızını yaşadı motor.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yani bu sonuçlara baktığımızda ford araçlar için servisin dediği gibi rodaj a gerek yok.

doğrudur, arkadaşların belirttiği gibi ilk kilometrelerde fazla zorlamayın,bakımlarını zamanında yaptırın ... iyi seyirler.

. Bu yazdıklarımın sonucunu ancak 200 bin km civarında görebileceksiniz zaten.

2012 model araç amatör kullanıcının elinde 200k+ km'ye 8 yıl sonra gelecek. O zamana kadar 3.sahibinin eline varmış,günün tasarruf modası neyse (LPG vs.) ile donatılmış, 45.000km'den sonra adam gibi bakım görmemiş, 90.000'de papua yeni gine malı triger takılmış, 3.cü debriyaj setini bitirme noktasına varmış olacak. yani ölme eşeğim ölme. O motor ucuz olsun diye "merdiven altı" çakma yağ ile karter doldururken 1.000km'de yağ değişimi ile elde edilmesi muhtemel 10.000/1 oranındaki performans kazancını kim algılayabilecek ki?

... üretici rodaj'a gerek yok diyor ve bu söylemin sorumluluğunu alıyor, isteyen rodaj yapar,isteyen katalizatör'e bülbül yağı damlatır. gerisi kişilerin tercihidir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Şimdi teknik gerçeklerdenmi bahsediyoruz yoksa genel tüketici eğilimlerindenmi? Ben aldığım tüm arabalarda 500 bin k m bende kalacakmış gibi davranıyorum. Hangisi kaldı derseniz hiçbirisi.. :) E uzun süre ile kullandığım arabam 2008 mondeoydu onu da 68 bin km kullanabildim. Sonrasında sıfırladım. Onun dışında ortalama arabayı 30-40 bin km falan görünce değiştiriyorum. ( son üç araç değişimim buna uymuyor) Ama bunların hiçbirisi benim için geçer sebep değil.

Bakım bence bambaşka bir konu.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eşimi gümüldür 112 istasyonuna görevine bırakmak ordan izmir e dönüp arkadaşımı alıp çeşmeye balık avına gitmek.

O gün amaçlarım bunlardı servisin lafına inanıncada denk geldi aracı test ettim

Ferhat bey o süratlerde hiçbir araç güvenli değil. Eşinizin 112 istasyonundan çıkıp sizi almak zorunda kalmasını istemiyorsanız bence test etmeyin aracınızı. Arkadaşca bir tavsiye sadece. Alınmaca yok.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yok alınmam zaten normal hallerde ve durumlarda o hızlara çıkmam (ancak çok acelem varsa)dedimya amaç o anda hız yapmak değil aracın neler yapabildiğini görmek.Hava görüş ve yolu uygun bulunca dürttü şeytan tabi focus unda kabahati yok değil insana o güveni veriyor.

Peki size sorayım siz hiç aracınızın sınırlarını merak edip gazı köklemedinizmi??

ferhat tezcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Şimdi teknik gerçeklerdenmi bahsediyoruz yoksa genel tüketici eğilimlerindenmi?

... istatiksel gerçeklerden bahsediyorum mertol :) türkiye'de (tuik verisi) sıfır araç sahibinde 3 yıl kalıyor (bu süre azalma eğiliminde) kendin de söylüyorsun zaten. 200k'ya ulaşmış 8 yaşındaki araç ya pert olmuştur,ya da 3'üncü,4'üncü eldedir.

arabasını sıfır alıp 500k'ya ulaşmış insan evladı yokmudur? vardır kuşkusuz ama yılda satılan 800.000+ aracın kaç tanesi bu kapsama girer? 10? 15? ... kolayca göz ardı edilebilecek bir rakam.

hadi diyelim ki araç 500k'ya ulaştı. o araç hala orjinal parça,yağ ve bakım malzemesi ile periyodik servis alacak mı? (almayacağını,alamayacağını en az benim kadar biliyorsun) ... yani geçelim bunları :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.