Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

F1 Iç Aydınlatma Km Göstergesi Beyazlar Içinde.


Önerilen Mesajlar

İşte parçaların başına gelen olaylar zinciri. ve sonuç Akşam giderken çok sevinçliydi.Bu kadar beklemiyordum diyerek yarında fallow me ve far sensörünü takacagız.

İlk işlemi ana cam açma düğmesine yaptım.

28.jpg

Yeni bayaz ledleriyle ilk yapılan ve araca ilk takılan parça oldu.

29.jpg

Klima buton kısmı.

35.jpg

torpido için yaptığım led.

1.jpg

Bagaj için.Yarın ek ilave yapacagım biraz yetersiz kaldı gibi gelince yapalım dedi.

4.jpg

Tavan aydınlatması ile beraber yine orjinal görünümlü sub için karar verdik ve bu çok daha güzel oldu.Yine aynı parçayı kullandım fakat alimimyuma boyadıktan sonra yapıştırdım ışık yansıtmıyor artık.Yapıştırma işlemini daha dikkatli yaptım nerdeyse belli olmayacak diyeceğim ama zor.Bundaki fark iki parçada farklı yönlere bakıyor olması.Sonuç fena değil çok az bir sapma var tam vites hizası olmadı vitesin kolçaga dogru bitiminiden başlıyor.

8.jpg

Elimde 3mm 30 derece kırmızı led yoktu bende eski barkod okuyucuların ledinden vardı onları kullandım.Kırmızı renk çok tatlı bir tonda.

9.jpg

3.stop reflektör yavaş yavaş erimeye başlamış 2 ampulü mefta olmuş.Yerlerine 3 reli sıra her biri 30 miliamper olmak üzer 5x 9 sıra led takmak için bu komple erimeye yüz tutmuş kısımları tıraşladım ve kare görünüm verdim ledleride yerine takarak kapattım.

3.jpg

2.jpg

Ayak altı ledlerini ve plakalık ledlerinide yaptıktan sonra cd player modeli 6000 yazıyor ledlerinini değişim için açtım.Bütün ledler beyaza çevrildi en zor kısmı lcd ekranın altına dik duran led taklımış bunun boyutlarında dik duran ledleri yaparak monte ettim ve cd giriş kısmı ile volüm altı ledlerinide mavi taktım.Çok tatlı bir görünüş oldu.

Ayrıca aux girişi içinde kablo yaptım.

7.jpg

6.jpg

Kalorifer ayar kısmında üst tarafta 3 tane ampul yeri var ve bir çok yer karanlıkta kalıyor daha önceden zihnimde daha önceden tasarladıklarımı gerçekleştirme imkanı dogdu ve fırsatı kaçırmadım.Parçanın her yerini delikler içinde bıraktım.

30.jpg

Deliklere ledleri yerleştirdim ve sonuç tahminiminde ötesinde oldu.İçi yeşil boyalı olan ve kazınması bence çok riskli olan bu parçanın içi mavi renge bezenince abartı olmayan gözü yormayan harika bir renk tonu ortaya çıktı.Sarı olan 3 yerin ve kırmızı ayar kısmının altınada kırmızı ledleri yerleştirdim ve o bölümlerde güzel göründü.Çevirme düğmeleri ne yapılırsa yapılsın ben yeşil ışık veregim diyor bende diretmedim tabi.

32.jpg

33.jpg

34.jpg

Cd playerdan sonra en çok uğraşı gösterdiğim parça km gösterge bölümü oldu.Bundada delilik yapıp kalorifer ayar bölümüne yaptıgım gibi cesurca delik deşik ettim.Önce kadrandan yer hiza kalıbı aldım çizdim ve tahmini belirlediğim aralıklarla delikleri deldim sebebi düz olmyan zemin olması.Kalın uçlu matkap ile delik agızlarına derinlik vererek ışık daılımını artırmaya çalıştım.Sonuç gerçekten en yakın hamojen bir ışık dagılımı olarak çıktı.

31.jpg

12.jpg

11.jpg

Lcd kısmıda sökerek altındaki aydınlatmada kullanılan 6 ledide beyaz yaptım.

Son anda dedim ibreler kırmızımsı görünsün düşün ataşın,testler sonrasında ibre motorlarının üzerine ibre pimine en yakın duracak şekilde yine barkod okuyucu ledlerini kullanarak işlemi bitirdim bu meret ledler tahminime göre 30 miliamper gibi çalışıyor çok fena tonu var şaşırdım. yaptım ve gerçekten hoş bir tonda ışık aldım ibreler döndükce sarı,turuncu ve kırmızı tonlara bürünüyor.

13.jpg

3.stop daha önce su almış yalıtım için çamur gibi macun kullanılmış temizlemek çok zor oldu ve bunun yerine ev pencerelerinde kullanılan kauçuk üründende alıp taktım.Güzelcede yerine monte ettim iyi oldu.

14.jpg

17.jpg

15.jpg

18.jpg

Akşam Frenler yanınca oluşan bu görüntü hoşuma gitti.

19.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinize sağlık,bayağı uğraşmışsınız. Aydınlatmayı dimleyebiliyor musunuz? Bir de fotoğrafta fren lambası çok güçlü çıkmış.

Başlığı görünce Ümit Besen aklıma geldi, gelin olmuş gidiyorsun falan. ... :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 10 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.