Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aux çıkışında rahatsız edici parazit sesleri


ferhat tezcan

Soru

Bu gün itibariyle ford aracımı işlemleri olmadan önce görmeye gittim.Herşeyiyle çok hoş bir araç fakat teyp ini incelerken aux tuşuna bastığımda çok garip olan parazit sesleriyle karşılaştım.Telefonumu bağladım ses yine var aracı stop ettirdim yine var yine var.Satıca arkadaşa durumu ilettim beraber tüm focus 3 araçlara baktık hepsinde bu parazit mevcut.Hatta test aracıyla bulunduğumuz yerden uzaklaştık belki yakınlarda bir elektrik akımı vardır diye ama malesef her yerde ve her şekilde bu ses duyuluyor.

En son servisteki elektrikçi arkadaşa sorduk oda tüm focus 3 lerin bu sorunu olduğundan bahsetti.Merkeze ilettiklerini ama kimsenin bu konuda onlara dönüş yapmadıklarını söyledi.

Sonuç olarak ben ödemeyi yapmadım ve bu sorun halledilmedende bir ödeme yapıp aracı satın almayı düşünmüyorum.

Ben açıkçası bu sorunu ford a yakıştıramadım.Şirketimize ait ufacık renault kango nun auxunda da dahil böyle bir ses duymadım.

Tüm focus 3 aracı olan arkadaşlar araçlarınızı kontrol edin büyük bir ihtimal bu sorun sizdede mevcut.

Arabama binmeyi sabırsızlıkla beklememe hatta focus 3 ü herşeyiyle çok beğenmeme rağmen bu sorun yüzünden başka araç almak istemiyorum.

Yetkililerden bir an önce bunun çaresine bakmalarını rica ediyorum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bende usb de yapıyor şarkı bitince yeni şarkıya geçinceye kadarki bpşlukta gıcık bi vızıldama var

USB de olmadığına eminim bende hiç olmadı hiçbir parazit sesi yok.....Aux girişinde boştayken var evet,ama herhalde arabanızı da aux girişinde tutmuyorsunuzdur....Mp3 ile deneyeceğim yarın.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

O dediğiniz özellik sadece iphone telefonlarında mevcut hem öyle bile olsa telefondaki eq ayarlanı alamazsınız araç ne ses verirse onu dinlersiniz.

(,yani büyük ihtimalle sizin aracın ses sisteminde sorun var.)dediğiniz için yazımı tam okumadığınızı düşündüm.Bu ses ten dolayı diğer araçlarada baktım hatta test aracıda dahil yazmıştım.Neyse ilk etepta farketmemiş olabilirsiniz.

Ben büyüttüm kusura bakmayın.Bu konuda gerçekten canım sıkıldı.aux bağlantısı yapmasam bile aux dümesine basıp sesi 20 lere getirdiğimde bile çok rahatsız edici bir ses.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

USB de olmadığına eminim bende hiç olmadı hiçbir parazit sesi yok.....Aux girişinde boştayken var evet,ama herhalde arabanızı da aux girişinde tutmuyorsunuzdur....Mp3 ile deneyeceğim yarın.....

Aux ta boştayken yapması normal bencede
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aux kullanımında sorun var o zaman...enteresan...yarın ilk işim mp3 le denemek olacak..Yalnız ben daha önce mp3 ü aux a taktığımda o ince elektronik sesi hiç duymamıştım....Ya da dikkat etmedim..Gerçi hiç aux kullanmıyorum zaten,cep telefonunu da müzik deposu olarak kullanmam hafızası dolmasın diye,usb den kullanıyorum,hatta cd bile kullanmıyorum hiç usb var diye herşeyi mp3 yapıp flash belleğe atıyorum,cd çaları 1-2 kez falan kullanmışımdır bugüne kadar.......

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aux dan böyle bir ses gelmesinin en büyük nedeni sanırım aracın kendi elektronik sisteminden kaynaklanıyor,çünkü çok fazla elektronik özellik var....Öte yandan boştayken değilde bir harici ayhıtta bağlıyken yapıyorsa acilen bunun düzeltilmesi gerekir,sonuçta mp 3 çalar bağlamak isteyende olabilir,her ne kadar aux artık demode bir bağlantı şekli olsa da hala kullanmak isteyenler olabilir,bunun çözülmesi lazım...Ya çok merak ettim şimdi,gidip bakıcam da çift taraflı jack yok....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aux girişi ses sisteminde preanfi ile anfi arasına yapılan bir giriştir.Bahsettiğiniz problem kronik olabilir,kablolamada cızırtı almaması içi kullanılan topraklamalı kablo kullanılmamış ya da topraklama kablosu fabrika çıkışı bağlanmamış olabilir ya da aux kablosuyla beraber yanyana bağlanmış olan diğer kablolar bu cızırtıya sebep olabilir.Denemenizi tavsiye edebileceğim bir şey var.3.5mm jack ı aux girişine takın kablonun diğer ucunda kalan kısmındaki ucun bütün ayaklarını aracın herhangi bir yerindeki şaseye değdirip teybin sesini açın ve cızırtıyı tekrar dinleyin büyük ihtimalle sesin kesilmesi gerek.Eğer kesilmiyorsa ses sisteminde bir sorun vardır.Gerçi ben bunları yazdım fakat şimdi aklıma geldi siz daha aracı almamıştınız,neyse bilgi olarak burada kalsın bu sesle ilgili sorun yaşayan varsa bunu deneyebilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tekrar konuşmaya yarın bayiye gidicektim bu dediğinizi orada deniycem.O şekilde düzelirse sayenizde ford a yol göstermiş oluruz.

Birde anlamadığım ve sinirlendiğim onca mühendis onca elektrikçi o kadar çalışan ya biri farketmezmi bu sorunu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.