Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Focus IV Yakıt Km Göstergesi

Recommended Posts

Merhabalar, Aracımın deposunu fullediğimde 400 km yol gidebileceğim yazıyor. Ben yol ilerledikçe 400 olan, artmaya başlıyor. Ortalama olarak full depo ile 800-850 km gidebiliyorum. Yakıt ibarem neden böyle sıkıntılı olabilir, Daha önce başına gelen var mı?

Araçlarda kalan menzil hesaplanırken uzun dönem ve son 30-40 km içindeki ortalama yakıt tüketim ortalamasını dikkate alınır genelde. Sizin durumu açıklar mi bilemem ama örneğin uzun süre sıkışık trafikte kalıp yakıt alıp, sonra daha düşük tüketimle örneğin uzun yol yaparsanız genelde böyle oluyor. Yani son 20-30 km'ye göre 400 km menzil verir ancak kullanım şekline göre o değer ya uzun süre sabit kalır, hatta bazen artar, ya da tüketime göre istikrarlı azalır.

Ben 15 gündür şehir içi kullanıyorum depo dolunca 450 km menzil gösteriyor. Şimdi aynı depoyla uzun yol yapsam o depoyla 750 km giderim.

• Like 1