Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Focus Mk4 Dizel Yağ Artırma

Şeyhmus Kalın

Soru

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

1.6 dizel focus 3 kullanıcısıyım. Yıllardır kullandığım araç, yağ çubuğuna baktığımda yağ yüksek gösteriyordu. Ki bakıma da gireli 4 ay oldu. Hiçbir ustaya kabul ettiremedim hepsi normal dedi. En sonunda bilgisayara bağladık ve enjektörlerde çok ufak da olsa hata kodu çıktı. Dün değiştirdim enjektörlerle beraber tekrar bakım yaptırdım tüm filtreleri ve yağı değiştirdim. Şimdi yağ seviyem normale döndü. 

işin özeti, yağ yükseliyorsa yağa mazot karışıyordur. Bunun da yeni araçlar için genel olarak 3 sebebi olur. 

1- dpf tıkanıklığından döngüyü tamamlayamaz ve yağ yükseltir. (rejenerasyon tamamlanamaması)
2-enjektörler ufak da olsa damlatma yapıyordur. 

3-enjektörler eşzamanlı aynı oranda yakıt püskürtmesi yapamadığında biri ecu tarafından diğerinin açığını kapaması için fazla yakıt püskürtecek ve yakıt/hava karışım oranınız sapacak. Kartele yakıt inecek.

ustalar sağ olsun kendi başımıza usta olduk. 

Arda G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bir katkı da ben koyayım. Mk4'ün ilk modellerinde  göstergede yağ ömrü diye gösterge vardı. Normalde yağ değişim uyarısı ülke/bölgeye göre 15'e de ayarlanmış olsa, şehir için kullanım ve dpf doluluğu yani bu "oil dilution" muhabbeti nedeniyle 7-8 bin km'lerde, kullanıma bağlı daha bile erken, yağ ömrü sıfıra düşüyordu. Sonra göstergeden kaldırdılar bu naneyi, millet bakıp tribe giriyor diye.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.