Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

• 0

Kısa farların yanmaması ve sigortası

Kadir Akmeşe

Question

Merhabalar..

Araç FOCUS 3 .. 55w h7 ampul kullanılıyor.. Bir Led ampul almıştım fakat 60w almışım.. Araca taktığımda yanıp kısa süre sonra sönüyordu.. Fakat 10 dk sonra yaktığımda yanıyor sönmüyordu bir daha.. 2-3gün  bu şekilde kullanmak zorunda kaldım.. Sonrasında kısa far hiç yanmamaya başladı.. Sonrasında ledleri çıkarttım ve Normal Osram h7 ampulumu taktığımda o da yanmıyordu.. Araç uyarıda vermiyor.. Sigortasında mı sorun diye bakayım dedim fakat o kadar inceledim ve araştırdım kısa far sigortası yok bulamadım. Röle mi diye baktım o da yok.. Bilgisi olan yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır ?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Bir saat önce, Yakup Ç. A. yazdı:

Merhaba Kadir Bey,

Bu konuda mı yardımcı olalım öncelikle dersiniz?

Çok memnun olurum.. Sizin paylaşmış olduğunuz sigorta şemasından kontrol etmiştim bulamamıştım.

21 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Yolcu ayağı ucundaki 74 nolu sigortayı kontrol ettiniz mi?

Şemada uzun far olduğunu belirtmişler.. Uzunlarım yanıyor

Edited by Kadir Akmeşe

• 0
2 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Şemada öyle yazıyor doğru.Siz yinede kontrol edin.Çünkü yabancı bazı kaynaklarda 74 nolu sigortadan bahsediyorlar.

Bakalım kontrol ederim.. Yakup bey @Yakup Ç. A. bilgi verebilir bekli onu da bekleyeyim..

• 0

Far ünitesinin tüm sigortası F74'te.  Yani sinyaller, parklar, kısa ve uzun farların tamamı aynı sigortada. Sadece kısa far yanmıyorsa, sigorta uzak ihtimal gibi. Sorun BCM'de olabilir. Mikro işlemci zarar görmüş olabilir. Aşağıdaki şema MCA için, Mk3 ile ufak farklar var ama temel mantık aynı.

image.png

• Like 1