Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 20242 yıl comment_514769 Arkadaşlar merhaba , 2015 1.6 benzinli aracım motor ışığı yaktı . Söylenene göre p0430 arıza kodu katalizör sistem verimi eşik değerin altında olduğu söylendi . Ama kimse net birşey söylemiyor . Sensör arızası mı susturucumu manifold mu . Daha önce bu arıza kodunu deneyimleyen varsa ve yardım edebilecek yardımlarınızı bekliyorum . Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 20242 yıl comment_514772 Üçü de olabilir. Katalitik konvertörünüz bozulmuş olabilir. Ya da çıkışındaki oksijen sensörü bozulmuş olabilir, eğer manifoltta bir yerden hava alıyorsa o nedenle de aynı hatayı verir. Canlı veri inceleyip (elm ile log da alabilirsiniz) hangisinden olduğunun tespitinin yapılması gerekir. Ek olarak bujileriniz doğru değilse ve arabanız ara sıra dahi olsa tekliyorsa (LPG de buna sebep olabilir) gene aynı hatayı alırsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 20242 yıl Yazar comment_514803 Cevabınız için teşekkür ederim. Serviste fiyat sordum göstermeden komple katalizör sensörler vs. 135 bin fiyat çıkardılar telden bilgi aldım . Dışarıda ford yetkili servis 60 bin istedi. İstanbulda bir yer ümraniyede aracı bilgisayara bağladı , kullnadı ve senin son susturucun arızalı dedi . Çıkma bir susturucu ayarladık başka bir fokustan bu çarşamba gidip taktırıcam 22 bin tl vericem içimde bir korku var 10 gün sonra o ışık yine yanarsa diye bundan korkuyorum. Cevap için tekrar twşekkürler . Manifoldu ve sensörü de söyleyeyim oralarıda kontrol etsin . Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 20242 yıl comment_514804 Susturucu uzak ihtimal. Sallamış o. Susturucudaki sorunu bilgisayara bağlayıp anlayamazsınız, sensör yok bir şey yok. Arabada LPG varsa büyük ihtimalle oksijen sensörünüz bozulmuştur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl Yazar comment_514807 Olmazsa o2 sensörünüde değiştireyim. Susuturucu dediği en son. Eksoz diye bildiğimiz en arkadaki parça ise boru ve kutusu ayağımla yokluyırum sanki içinde parçalar varmış gibi ses geliyor. Giderkende aynı sesi duyuyorum.☹️ Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl comment_514810 Samet sen o ustayı/servisi değiştir. Hem 22 bin verip hem de korkulu rüya görmek... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl Yazar comment_514812 Yani ustanın demesi son susturucu arabayı bilgisayara bağladı 15 dakika gezdi senin katalizörde birşey yok. Susturcun sıkıntılı dedi bizde ona göre çıkma parça ayarladık Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl comment_514813 10 dakika önce, Samet Gezgin yazdı: Yani ustanın demesi son susturucu arabayı bilgisayara bağladı 15 dakika gezdi senin katalizörde birşey yok. Susturcun sıkıntılı dedi bizde ona göre çıkma parça ayarladık Sadece susturucu 22 bin tl olmaz, olamaz... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl comment_514814 Araç LPG li ise bundan yapıyordur.cunku benimde başıma geldi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl Yazar comment_514818 Sevgili fatih sorunu çözebildinmi , son olarak lpgyi söktürmek çözüm olurmu bu arada yakıt değerimde ortalama 8.6 civarı normalmi sizce Sevgili gürkan abi son susturucu dediği sanırım bizim eksoz diye bildiğimiz yer çarşamba günü aracı götürünce daha net bilgi paylaşırım Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl comment_514820 Sorunu kendim hallettim.katalizor sonrası oksijen sensörünün ucuna resimdeki aparatı bağladım.sonra LPG ayarını tekrardan yaptım ve iki yıldır bir sıkıntı çekmiyorum Başka bir eksozcuya aracını götürüp baktır.eger dediğiniz gibi bir ses geliyorsa orta ve son susturucu dan değişimi yapılması sizin açınızdan daha iyi olur.diger eksozcuya aracınızdaki katalizör arizasindan bahsetmeyin.eksozdan ses geliyor diye baktırın.yoksa diğer usta gibi pahalı işlere sokabilirler sizi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 20242 yıl Yazar comment_514821 Çok sağolun fatih bey başka bir ustaya baktırayım oradanda bilgi alayım. Bilgi için teşekkür ederim umarım bende halledebilirim Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 20242 yıl comment_514830 Susturucudan tekme atınca zırıltı gelir arkadaşlar, bırakınız gelsin bırakınız ötsün. Gelen vurmuş giden vurmuş bir de siz neden tekme atıyorsunuz zaten garibana. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20242 yıl Yazar comment_514869 Bugün aracı teslim aldım. Aracın çalışma sesi bile değişmiş aracım normalde baya sessizmiş:D aslında . Yolda akıyor resmen , bayır çıkarken en ufak bir zorlanma yok . Alt devirlerde araç gaz yemiyordu şimdi öyle bir sorun kalmadı . Araç sanki 20 30 beygir güç kazandı. Yapılan işlem katalizör değişimi ustayla yanlış iletişim kurduk sanırım ben egzos ve susturucu değişecek anlamıştım gittim ki katalizör değişecek. Aracın kendi katalizörü bir tarafı erimiş bildiğin dağılmış . 18000 TLYE çıkma takıldı başka bir forddan umarım sorun tekrarlamaz . Sizleride bilgilendirmek istedim ilginiz için teşekkür ederim . Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20242 yıl comment_514877 Hayırlı olsun, İnşallah bir daha yaşamazsınız aynı sorunu.... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın