Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk1 Rölanti Sorunu


Rıdvan Girci

Soru

Ford Focus Ambiente 1.6 1999 model araca sahibim. Aracımda aylardır çözemediğim rölanti sorunu var.  Artık rölanti sorunu bir seviye daha yükseldi ve neredeyse her durduğumda rölanti dalgalanırken kendini toparlayamayıp stop etmeye başladı. Şuan aracım stop edip kazaya sebep olacağım korkusuna yola dahi çıkamıyorum. Vites değiştirirken vites boşa geçtiği sırada bile direkt rölanti düşüyor stop ediyor. Ayağımı hemen debriyajdan çekiyorum baskı balatayı da bitiricem bu gidişle. Stop edince de artık Allah'a dua ediyorum kaza yapmayayım diye. Bazen trafikte olduğumdan stop edince hiç beklemeden marşa basmak zorunda da kalıyorum.

 

Gaz kelebeği defalarca temizlendi. Rölanti motoru temizlendi. Benden önceki araç sahibi değiştirmiş zaten. Triger seti değişti. Buji ve buji kabloları yeni değişti. Karter havalandırma hortumu kontrol edildi. Ancak hiç bir sonuca ulaşamadım. Çoğu usta da bunlarda kronik sorun deyip baştan savıyor.

 

Allah aşkına biri yardımcı olsun. Araçtan buz gibi soğudum. Sırf arabadan dolayı saçma sapan acemi gibi sürüyorum.

 

Bu kadar masraf ettikten sonra da satmaya da gönlüm el vermiyor. Aracın ondan başka hiç bir sorunu yok çekişinde gidişinde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

98 Escort vardı benzer sorunu 2 sene yaşadım.Cihaza bağladılar sensörler sağlam denildi.Başka boğaz kelebeği taktılar daha kötü oldu.En son kafam kızdı gittim rölanti sensörü aldım değiştirdik ve herşey düzeldi.Bazen sağlam gibi gözüken parçalar pekte sağlam olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.