Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 20188 yıl comment_471583 51 dakika önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Enjektör temizleyici kullanımıyla alakalı bir takım tedirginliklerim var. Bunu da yukarıdaki mesajımda paylaştım. Mesajımı sizin için kolaylık olması nedeniyle buraya da yapıştırıyorum. " Yaptığım bir takım araştırmalarda da bu zamana kadar hiç enjektör temizleyici kullanılmamışsa eğer, enjektör temizleyicinin enjektörlerde oluşan kurum gibi is gibi şeyleri tamamen temizleyeceğini, normalde genişleyen ancak kurum ve is gibi sebeplerden dolayı genişlemenin küçüldüğü enjektör memelerinin temizlenme sonrası olan bütün büyüklüğüyle yakıt püskürttüğü (daha doğrusu püskürtmeyi gerektiği gibi yapamadığı, diğer bir ifadeyle işeme yaptığı) şeklinde internetten yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım bir takım bilgiler. Buna ilaveten kayın pederimin Volvo S40 D2 sine (100.000 KM Deyken) Würth'ün enjektör temizleyicisini koyduk. Ve iki depo kullandık. Ben ustaya yukarıda bahsettiğim durumdan bahsettim. Usta da birşey olmaz dedi. Ancak kısmen fazla yakan, nispeten performansı düşük olan S40, enjektör temizleyiciden sonra kullanılamaz bir hale geldi. Ve Ankara'da bir usta tarafından enjektörlerin değişimi yapıldı. Tamirat kurtarabilirdi belki ama kayın peder orjinal parçalarla değişimini istedi ve 3000 TL masraf oldu. Bu yüzden enjektör temizleyiciden korkuyorum açıkçası. " Aracınızda piezo tip enjektör-common rail basınç sistemi bulunmakta. Common rail'de bir adet yakıt pompası vasıtasıyla tek çıkıştan enjektör kütüğüne(rail hattına) yüksek basınçlı yakıt gönderilir. Kütükte bulunan yüksek basınç enjektör sayısına göre aynı basınçta dağıtılır ve enjektörlerin girişinde her zaman yüksek basınçlı yakıt bulunur. Motor beyninden (ECU) gelen sinyale göre(gerilim) enjektöre hareket verilir. Gerilim geldiğinde enjektörün içindeki yay tarafından kapalı durumdaki valf açılır ve yakıt geçişine izin verilir, gerilim kesildiğinde ise yay kuvveti tekrardan yolu kapar. Milisaniye içinde pilot püskürtme , ön püskürtme, ana püskürtme, geç püskürtme yapılıyor,bu sayede bir çevrim içinde defalarca valf pistonu ileri geri hareket eder. Yakıtın içinde bulunan mikron ebatlarında-çaplarındaki partiküller zamanla çıkışta bulunan memenin iç kısmında birikime neden olabiliyor, orada birikmesinin sebebi hattaki en dar kesitli yerin orası olması. Ayrıca yanma odasındaki yanma sonucu oluşan kurum EGR'ninde etkisiyle pistonun hareket görmediği yerlerdeki bölgelerde kurum birikimine sebep olur. Bunun içinde enjektör memesinin uç kısımlarıda var. Saç teli inceliğindeki enjektör memesinin çıkış bölgesine yapışan kurum, püskürtme verimini azaltabiliyor, enjektör yakıtı duman şeklinde püskürtüyor, ilk akla gelecek şekilde yani damla damla püskürtme söz konusu değil. 50 litrelik yakıt deposuna koyacağınız 0,2 litrelik kimyasal yılların verdiği birikimi bir anda söküp atamıyor maalesef,yavaş yavaş temizliyor , tabi ki en verimlisi söküp temizletmek. Fakat enjektörleri söküp,temizletip,yerine montajı işçilik olarak 400 TL civarında olduğu için ve hassas bir iş olduğu için öncelikle 2 şişe Wynns Enjektör temizleyici alıp 50 TL vermek daha mantıklı oluyor ? Mayıs 28, 20188 yıl Çağlar Sertan KASIMOĞLU tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 20188 yıl Yazar comment_471645 16 saat önce, Çağlar Sertan KASIMOĞLU yazdı: Fakat enjektörleri söküp,temizletip,yerine montajı işçilik olarak 400 TL civarında olduğu için ve hassas bir iş olduğu için öncelikle 2 şişe Wynns Enjektör temizleyici alıp 50 TL vermek daha mantıklı oluyor ? Teşekkür ederim. 2 şişe Wynns alıp depoya kouyuyoruz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 20188 yıl comment_471655 22 dakika önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Teşekkür ederim. 2 şişe Wynns alıp depoya kouyuyoruz. Uygun fiyat&orijinal ürün ? https://www.bauhaus.com.tr/wynns-325-ml-enjektor-temizleyici-dizel-benzin Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 20188 yıl comment_472152 Şimdi, Çağlar Sertan KASIMOĞLU yazdı: Uygun fiyat&orijinal ürün ? https://www.bauhaus.com.tr/wynns-325-ml-enjektor-temizleyici-dizel-benzin depoya koymasada mazot hortumunu söküp direk motora çektirse bi zararı olurmu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 20188 yıl comment_472180 7 saat önce, Yasin Taşcı yazdı: depoya koymasada mazot hortumunu söküp direk motora çektirse bi zararı olurmu? Bu tür kimyasalları minimum 35 litrelik bir depoya göre konsantre hale getirip şişeliyorlar, bu yüzden direkt bu kimyasalla çalıştırınca sorun oluşma ihtimali çok yüksek. Bahsettiğin yöntemle Liqui Moly'nin ürünü var, video aşağıda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 20188 yıl comment_474377 Ümit Bey ne yaptınız sorun çözüldü mü acaba? Ben de düşünüyorum enjektör temizleyici ama benim araç da 122 binde. Sizin de yazdığınız sebeplerden cesaret edemiyorum. Hoş 1 sene önce enjektörleri bosch yetkili servisinde temizlettim ama bende sabahları egzozdan çıkan iğrenç koku var. Bir de yine sabahları rolantide çok az vuruntu, titreşim var. Motor ritmi dışında saliselik sarsıntı. Onun dışında duman falan hiç yok. Çekişi de iyi. Yakıtı da 5.4 lt. Ama sabahları sinir oluyorum. ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 20187 yıl comment_482465 29.05.2018 - 09:22 tarihinde, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Teşekkür ederim. 2 şişe Wynns alıp depoya kouyuyoruz. Ümit bey sorun çözüldü mü? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın