Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bosch Dizel Emisyon Araştırmaları


Tamer Perperek

Önerilen Mesajlar

"Dizelin bir geleceği var. Bugün, dizel teknolojisinin sonunun geldiğine dair iddialara son noktayı koymak istiyoruz." Bunlar, şirketin yıllık basın toplantısında konuşan, dizel teknolojisinde kararlı ve önemli bir ilerlemenin duyurusunu yapan Bosch CEO'su Volkmar Denner'in sözleri. Bosch'taki yeni gelişmeler, araç üreticilerinin geleceğin limitlerine daha şimdiden uymasını sağlayacak şekilde azot oksit (NOx) emisyonlarını yüksek oranda azaltmasını sağlayabilecek. RDE (gerçek sürüş emisyonları) testinde bile, yeni ve özel Bosch dizel teknolojisi ile donatılmış araçların emisyonları mevcut limitlerin çok altında olmanın yanı sıra, 2020 yılında yürürlüğe girmesi planlanan limitlerin bile altında. Bosch mühendisleri, mevcut teknolojileri geliştirerek bu sonuçları elde etti. Maliyetleri arttırabilecek ek bileşenlere ihtiyaç bulunmuyor. Denner, "Bosch, teknik olarak mümkün olan şeylerin sınırlarını zorluyor. En son Bosch teknolojisi ile donatılan araçlar, düşük emisyonlu araçlar olarak sınıflandırılacaklar ve fiyatları uygun olmaya devam edecek." dedi. Bosch CEO'su karayolu trafiğinin neden olduğu CO₂ emisyonlarıyla ilgili yakıt tüketimi ve bunun neticesinde CO₂ emisyonlarının da gelecekte karayollarında gerçek koşullar kapsamında daha şeffaf koşullarda ölçülmesi çağrısında bulundu. 

 

https://www.bosch.com.tr/kesfet/yeni-bosch-dizel-teknolojisi-nox-sorununa-coezuem-sagliyor/

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yakıt tüketimleri ne olmuş? Regeneration sıklığı nedir? EGR valfi ne kadar süre dayanıyor? Sıcak, soğuk, yüksek irtifa RDE sonuçları da 13mg/km NOx çıkıyor mu? Sadece yazılımla mı yapıldı? Araç üzerinde katalist değişimi vs. yapıldı mı? SCR mı kullanıldı, kullanıldıysa AdBlue tüketimi ne kadar, çevrim verimi nedir?

Sorular sorular..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.