Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Zeka Küpünün Köşesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Onur Sezgin yazdı:

cevap 28 miş :) 

--1 dakika sonra eklendi--

Ablamla ALES'e giricez...iddia var..düşük alan yemek ısmarlıcak..o iyi çalışıyor da ben kitap aldım evde duruyor :D arada soru yolluyor onlara bakıyorum...

Ben şimdi gördüm ve 28 i buldum. Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek için 23 bilet satması gerekiyorsa en fazla boş koltuğu olan iki vagonun toplamı 22 olmalıdır ki 23. diğer vagondan olsun. B vagonunda 13 boş koltuk varsa o zaman C vagonunda 9 boş koltuk olmalıdır..Anladınız de mi.. Bu drumda 13+9+6 = 28 boş koltuk olur ;)   

• Yanıt 115
  • Görüntüleme 15,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• sizden başka ilgilenen olmadı ?  ben de sizin gibi düşünüyordum ama güneş sistemi bir düzlem boyunca dönen toz ve gaz bulutundan oluştuğu için önce güneş sonra gezegenler aşağı yukarı aynı düzlem

• 150cm   a -> kedi b -> masa c -> tosba   a + b - c = 170 b + c - a = 130   2b = 300, b = 150

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

20x10= 200  

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

"Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek" kısmını anlayabilseydim ben de çözerdim ? Türkçem yeterli gelmedi. @H. Cenk şimdi sizin çözümü görünce ancak anladım denilmek istenileni. Tebrikler ?

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Cem Kamil yazdı:

"Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek" kısmını anlayabilseydim ben de çözerdim ? Türkçem yeterli gelmedi. @H. Cenk şimdi sizin çözümü görünce ancak anladım denilmek istenileni. Tebrikler ?

Tabii canım böyle soru mu olur. Asıl sınavda asla böyle soru çıkmaz."garantilemek" kelimesi soruyu alıp başka yerlere götürüyor. Onurun daha önce sorduğu soruda da ciddi ifade sorunu vardı.Muhtemelen aynı kitap.. Bence kitabı değiştirse iyi olur :) 

"Her üç vagondan da en az 1 bilet satmış olmak için" deselerdi hemen herkes soruyu çözerdi sanırım. 

Yanıtlama zamanı:

Bence soru hala hatalı, daha doğrusu eksik...

birden fazla sonuç mümkün...

mesela 8+14+8 de olabilir koltuk sayıları

veya 9+13+9

--2 dakika sonra eklendi--

Yanıtlama zamanı:

soruda "toplam en az kaç koltuk olmalı" dememiş. bu durumda 35 de doğru cevap olmuyor mu?

Yanıtlama zamanı:

Yoo o konuda sıkıntı yok.  şu an bir vagonda 6 diğer vagonda 13 boş koltuk var. Bunlar kesin .. Eğer en az 23 bilet satarsa bilet satamadığı vagon kalmamış olacak. Bu bize 3. vagonda şu an kaç koltuk boş olduğunu bulduruyor. Şu an ki boşları 6+13 bulduğumuz üçüncü vagonun boş koltuk sayısı ile topluyoruz. ve şu an kaç boş koltuk olduğunu hesaplıyoruz..

Yanıtlama zamanı:

3 vagonun toplam koltuk sayııs olarak yorumlamıştım soruyu, satışlardan sonra kalan toplam boş koltuk sayısı olarak düşününce soru da doğru 28 cevabı da doğru.

Yanıtlama zamanı:
5 dakika önce, Onur Sezgin yazdı:

0BB407C3-19B2-4967-BA2A-671123D8A441.jpeg

en az 4 cm kesilmeli ama en çok da 4 cm kesince orta nokta 7 cm kaymış oluyor. 4+4=8?

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

en az 4 cm kesilmeli ama en çok da 4 cm kesince orta nokta 7 cm kaymış oluyor. 4+4=8?

cevap anahtarına göre yanlış...

Yanıtlama zamanı:
57 dakika önce, H. Cenk yazdı:

E şıkkı 28..

evet ama çözümü?

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Onur Sezgin yazdı:

evet ama çözümü?

Bedava olmaz ? (emojilerimiz nefis bu arada, bu mesela dil çıkarmaydı )

. Dur 2 dakkaya yazıcam

Yanıtlama zamanı:

Çıbık 60 cm (Orta 30 cm).  Amca ilkinde 10 kesiyor (sağdan diyelim). Kaldı 50'lik (orta 25 cm) çıbık.  Çıbık boyunu orta nokta farkından bulduk.

Yine sağdan 4 kesersek orta nokta sola kayar ve 7 cm olur.

Bi'de soldan 24 kesersek orta nokta bu sefer sağa 7 cm kayar.

28

1FC40297-C533-4B93-ACA0-050DC7923BCE.jpeg

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.