Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lyonheart - Bir ikonun yeniden doğuşu


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Forumda yaş ortalaması oldukça düşük, benim gibi 60'lı yılları otomobil merakı ile yaşamış olanlar için unutulmaz bir spor otomobildir Jaguar E-Type.

1961-1975 yılları arasında üretilen ve makul fiyata yüksek performans ve güzel görünüm sunan bu model ilk lansmanında Enzo Ferrari tarafından "üretilen en güzel spor otomobil" tarzında iltifat almış ve döneminin spor otomobilleri arasında bir ikon olmuştu.

önceleri 265 HP üreten 3,8 l 6 silindirli motorla sunulan aracın son yıllarında Jaguar'ın yıllarca kullandığı V12 motoruna da yer verilmişti.

İlk modellerin 7.2 saniyelik 0-100 performansı ve 240 km/h son hızı bu gün için pek heyecan verici gelmese bile geçmişte imrenilecek değerler olarak görülmekteydi.

1961-jaguar-e-type-17_1280x0w.jpg,

Coventry/İngiltere yerleşimli Lyonheart firması bu kadar güçlü bir mirastan yola çıkmaya ve E-Type'ın modern versiyonunu üreterek el yapımı İngiliz spor arabaları geleneğini canlandırmaya karar vermiş.

Ortaya çıkan sonuç tek kelim ile etkileyci. Aşağıda resimler var, ama bunlarla yetinmeyin ve bence web sayfalarını ziyaret edin, mükemmel bir "intro"ları var (ses açık olsun!): http://www.lyonheart.com/

Yine Jaguar'dan 5000 cc aşırı beslemeli V8 motor kullanılıyor, 550 HP güç üreten makine bolca alüminyum ve karbon kullanılarak hafif tutulmaya çalışılmış 1600 kg'lık modeli 3,9 saniyede 100 km/h hıza taşıyor ve ivmelenme 300 km/h civarında son buluyor.

Fiyattan bahsetmesek daha iyi, yarım milyon € ayırmakta yarar var.

Otomobile salt mühendislik değil sanat olarak da bakanlara ithaf olunur.

lh1.jpg

lh2.jpg

lh3.jpg

lh4.jpg

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E type nedense beni her zaman heycanlandırmıştır.

Cem bey, sizin paylaştığınız resimleri ve internet sitesini göremiyorum. Kurumdaki pc lerdeki internet kısıtlayıcı yüzünden ancak, google dan görsellerden görebildiğim kadarı ile bu çıkacak model, e type ın yerini alacak, onu unutturacak gibi duruyor. Jantları da eskisi gibi. Bence olmuş. Ama eksozları keşke iki yandan çıksaydı, ortadan çıkınca olmamış.

Ayrıca paylaşım için teşekkür ederiz. Böyle güzel bir şeyin varlığından bizi haberdar ettiğiniz için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.