Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motordan Gelen Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar araç soğukken ilk çalıştırmada şu sesin aynısı bendede geliyor. Aceba trigermi devirdaimmi. Bu sesle karşılaşan oldumu.

Yanıtlama zamanı:
12.11.2017 - 22:32 tarihinde, Doğan Kestel yazdı:

belirtmeyi unutmusum ama benim arabam mk3

O ses ilk çıktığında noluyor lan demiştim. Zamanla azaldı, tekrar geldi derken alıştım. Yaklaşık 20-30 bin km boyunca o ses devam etti.

Şu anda halen var mı yok mu bilmiyorum, ama ustalar o zaman sorun yok demişlerdi. 

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

hocam sorun neymiş yaptırabildinizmiaynı ses benim arabadanda geliyor

Ferhat Ugantas tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
20.02.2019 - 23:11 tarihinde, Doğan Kestel yazdı:

triger de değil devirdaim de değil. çünkü ikisinide degistirdim ses gitmedi. halen devam ediyo. volan yada şarj dinamosu olabilir

ben de aynı hepsini değiştirdim + şarj dinamosununda kople bakımı yapıldı bütün kayışlarda değişti halen ses gitmedi bazı ustalar şanzıman diyorlar ama sen 1 yılı geçgindir biniyorsun sanırım aynı sesle.

Yanıtlama zamanı:

Ayni sorun bende de var birazdan konu açıp video yükleyecem. 6 tane ustaya gosterdim 1 hafta içinde.  5 tanesi sibop itici dedi. 1 tanesi de piston eteği dedi. 

Yanıtlama zamanı:

Ses motorun içinden gibi geliyorsa Debriyaj Rulmanının değişme zamanı geliyor. 

Ses motor dışından gibi geliyorsa da V Kayışındaki bir kasnağın rulmanı bozulmaya başlamış olabilir. Gergi rulmanı varsa bu motorda ilk ona bakılmalı. 

Bilgi Olarak;

Sübap iticiler aşındığında Tırrr'lama sesi çıkar ve bu kadar yüksek ve devamlı olamaz. 

Piston eteğinin sesi diye kastedilen; kısmen yağsız kalan motordaki Gömlek-Segman arası Vuu'lama sesi. Ancak bu durum 1 günde fena masraf açar. Yağ lambası da yanmıyorsa eledik bunu. Siz yine de yağ seviyesine bakın. 

Ben olsam debriyaj yukarıda kavrıyor ise baskı balata bilya üçlüsünü değiştirirdim. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.