Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus MK3 1.6 Dizel Piston Kolu, Yatağını Bozmuş


Sinan Sahin

Soru

Merhaba focusclup ailesi,

Arkadaşlar başına böyle bir şey gelen var mı?

2012 focus 3(2013 trafik çıkışlı) dizel style paket 70000 km deki aracımla geçen sabah işe gitmek için yola koyuldum. Varış yerine 200 mt kala motordan gelen vuruntu sesini ve şiddetli titremeyi fark ettim ve hemen durdum.  Kaputu açıp baktığımda gözle görünür hiçbir şey anormal görünmüyordu. Durumu yol yardıma bildirdim gelip baktılar sesin motordan geldiğini yürütmenin sıkıntılı olduğunu söylediler ve aracı kurtarıcıya koyarak servise çektiler. Serviste motor açıldı ve sesin ikinci piston kolu yatağından geldiğini söylediler. Piston kolu yatağını bozmuş. Aracımın yerine ikame araç verdiler ve yaklaşık 10 gün tamir süresinin süreceğini söylediler.

Araçta uzatılmış garanti olmasından dolayı bütün masrafı onlar karşılayacaklar. Uzatılmış garanti olmasaydı ne olurdu? Hiç bilemiyorum. Hangi ustaya anlattıysam hepsi şaşkınlıkla karşıladı böyle bir arızanın olduğuna. Sizin fikirleriniz ve yorumlarınız nelerdir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1
43 dakika önce, Sinan Sahin yazdı:

Uzatılmış garanti olmasaydı ne olurdu? Hiç bilemiyorum. 

 

... çekici + motor tamir ücretinin bir bölümünü siz öderdiniz. (parça iyi niyet'ten karşılanır ... işçilik sizden alınırdı)

 

44 dakika önce, Sinan Sahin yazdı:

Hangi ustaya anlattıysam hepsi şaşkınlıkla karşıladı böyle bir arızanın olduğuna. Sizin fikirleriniz ve yorumlarınız nelerdir.

 

... motor arızasını mı "şaşkınlıkla" karşıladılar? ... iyiymiş :) 

 

Malzeme hatası olabilir, montaj hatası olabilir, çapak gelmiş - metalde mikro kırık oluşmuş ...vs.vs.vs.vs olabilir. En az 50 tane olasılık var,  belki daha da fazla. Motor dağıtılınca -neden?- sorusunun cevabı verilir. 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yağlama deliginin tıkanması yada yağ içindeki yabancı maddeler, yada yağın özelliğini yitirmesi olası nedenler arasında. Kolun krank mili tarafi zarar gorduyse inşallah krank mili yatagida zarar görmemiştir. Geçmiş olsun. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.