Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ortalama Yakıt Değerindeki Değişiklik

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Keyifli forumlar. Dizel aracımda ortalama yakıt 5.8 ile 6.0 arası iken şimdilerde 7.0 ile 7.3 arasında gitmektedir. Yakıt opetin ultraforce dizelidir. Fazla mı yakıyor acaba. Performanslı kullanmıyorum. Ortalama 2500 devirde kullanıyorum. 

Yanıtlama zamanı:

Anlamlı bir artış var.

Yakıt tüketimini arttıran çok sayıda neden var:

1. Aracın bakım durumu (kirlenmiş hava ve yakıt filtreleri, enjektörler)

2. Düşük lastik basınçları

3. Değişen trafik koşulları

4. Fark etmeden değişen sürüş şekli

5. Artmış yük, fazla yolcu taşımak gibi

Ancak yol bilgisayarının doğru değeri yansıttığını da kontrol etmek lazım.

Bu nedenle depoyu bir kaç kez tam doldurup km hesabı ile sağlamayı yapmak lazım.

Gerçekten yüksekse listedeki ilk maddeden kontrol etmeye başlamakta yarar var. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Periyodik bakımı 3500 km önce yapıldı. Genelde 2 kişi nadiren 3 kişi oluyor arabada. Bende çok düşündüm torka kapılıp performanslı mi kullanıyoruz anlamadan diye ancak o şekilde de olsa 7.0 yüksek bi değer ankara için. 

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
10.05.2017 - 03:58 tarihinde, Mustafa Karakaş yazdı:

Keyifli forumlar. Dizel aracımda ortalama yakıt 5.8 ile 6.0 arası iken şimdilerde 7.0 ile 7.3 arasında gitmektedir. Yakıt opetin ultraforce dizelidir. Fazla mı yakıyor acaba. Performanslı kullanmıyorum. Ortalama 2500 devirde kullanıyorum. 

2000 devirde kullanın. Hız sabitleme varsa ciddi anlamda yakıt tasarrufu yapıyor.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

2006 dizel trent bende yol biligisayarı yokda kendim hesap yapıyorum telefonda bir program yardımı ile aldiğım mazot miktarı gidilen yol yakıt fiyatı gibi bilgileri girdiğim zaman bana değeriveriyo 6.5 den aşşağa cekemedim karma tüketimde,şehir içi 7.2-6.8 daha aşşası yok çok geliyo bana babamda 1.5 dci megan 2 vardi onda yol bilgisayarı vardi gerci şehir içi ve karma tüketim 4.6-5.2 arasi uzun yolda 3.8-.4.2 yazıyoda bende bu sonuçlari hesaplamam sonucu doğruladım ona bakarak bu focus bana fazla geliyo

Yanıtlama zamanı:
11 saat önce, Cem Boneval yazdı:

Babanız gibi kullanın bşraz düşer. Ama asla Megane kadar ekonomik olmaz. 

çok asabi kullanan biri değilim aslında,sakin kullanırım aracı tabiki meganın değerlerini yakalayamam

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.