Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araç Soğukken Kalkışta Silkeleme Yapıyor!

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Geçiş ısısı yazın 40 kışın 35 derece en alt değerler. Tecrübe ile sabit birde yöntem önereyim biraz sıkıntılı ama sonuç kesin akşam aracı park ettikten sonra akü kutup başını söküyorsunuz sabah tekrar takıp Lpg yi düğmeden kapatıp 1 depo benzin bitirene kadar arabayı benzinde kullanıyorsunuz 600 650 km hiç Lpg ye almayın sonra LPG ciye gidin Lpg beynini sıfırlayıp sil baştan ayarlasın problem kalmayacaktır yalnız bir depo benzinden önce LPG'ye almayın ayar yapıldıktan sonra kullanın gönül rahatlığı ile burada amaç bozulan benzin değerlerini sıfırlayıp bir depo benzinle arabanın kendi benzin değerlerini tekrar düzeltmesidir.

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 11,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Muhammet Gür
    Muhammet Gür

aynı sorun bende de var aracım şuan 41 binde lpg de brc marka 30binde takıldı. lpg ye geçtiği an hiç bir sorun kalmıyor herşey normal. lpg bayisi de sorunu anlamaları için aracın bir gece orada kalmas

• Kubilay Yıldırımbayazıt
    Kubilay Yıldırımbayazıt

Geçiş ısısı yazın 40 kışın 35 derece en alt değerler. Tecrübe ile sabit birde yöntem önereyim biraz sıkıntılı ama sonuç kesin akşam aracı park ettikten sonra akü kutup başını söküyorsunuz sabah tekrar

• Gökhan ADIGÜZEL
    Gökhan ADIGÜZEL

Forumda iki arkadaşımızın daha aynı problemi yaşadığını okumuştum. Ama profillerine baktığımda en son mart ayında siteye giriş yapmışlar. dolayısıyla onlarla iletişime geçemedim.    Ben arac

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kubilay bey, 

Bu hafta sonu kompresyon testine götüreceğim aksilik olmazsa. Eğer test normal çıkarsa ilk olarak dediğiniz yolu deneyeceğim.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Haftasonu lpg taktırdığım firmaya gittim. Sorunun enjektörlerden kaynaklandığını farkettik. Enjektörler kaçırıyordu. Dolayısıyla sabaha kadar kaçıran enjektör, sabah da ilk marşta benzin karışmasıyla motorun saçmalamasına sebep oluyordu. Enjektörleri aldık, lpg'nin fişini çekip, depoyu kapadık. Wurth katkı atıp depoyu doldurdum, bir depo benzinde kullanacağım. Fakat bu sabah farkettimki, ilk çalıştırmadaki rolanti dalgalanması yine var, ilk kalkışta yine silkeleme yapıyor. Bu arada EGR valfi diye yeni bir öneri geldi :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Şu an benzinde kullandığım halde benim aynı sorun devam etmekte. Sabahları rolanti kararsız çalışıyor, inip çıkıyor. Kalkışta silekeme devam ediyor. Soğukken ivmelenmede çok hafif gaz kesme var. Rolanti valfi veya subap problemim olabilir mi? 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

https://youtu.be/i5TGxJLsxbk

Ustamın biri subap, biri sorun yok dedi :) Sorun yok diyene ekteki videoyu göstereceğim. 20,000km kullanımda subap erimez diyenler de olduğu için yeni usta bakacağım artık. 

Yanıtlama zamanı:

silindirlerin kompresyon ölçümünü yaptırdınız mı? ben geçen hafta ölçtürdüm ve kötü haberi aldım. daha 15bin km oldu tüp takılalı ve ölçüm sonucu 7 çıktı sınırdaymış ustanın dediğine göre. 9 10 çıkması gerekiyormuş. sizde bir ölçtürün bence ona göre hareket edersiniz

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
6 dakika önce, Muhammet Gür yazdı:

silindirlerin kompresyon ölçümünü yaptırdınız mı? ben geçen hafta ölçtürdüm ve kötü haberi aldım. daha 15bin km oldu tüp takılalı ve ölçüm sonucu 7 çıktı sınırdaymış ustanın dediğine göre. 9 10 çıkması gerekiyormuş. sizde bir ölçtürün bence ona göre hareket edersiniz

testi yaptıracaktım ama enjektörler sıkıntılı çıkınca ve usta 25.000 km kullanımda subaplara bir şey olmaz deyince baktırmadım. ama bu söylediğinizden sonra haftasonu göstermek istiyorum. aklımda kalmasın en azından. siz üst kapağı açtırıp mı ölçtürdünüz?

Yanıtlama zamanı:

bujileri söktüler ölçüm aletini buji yerine sırayla taktı marşa bastı öyle ölçtü kapak sökmeye gerek yok. banada hep 15binde subaplara bişey olmaz dediler son gittiğim usta bi ölçelimde bakalm dedi zaten 20 tl ye ölçtü bilseydim en başında ölçtürürdüm.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 saat önce, Muhammet Gür yazdı:

bujileri söktüler ölçüm aletini buji yerine sırayla taktı marşa bastı öyle ölçtü kapak sökmeye gerek yok. banada hep 15binde subaplara bişey olmaz dediler son gittiğim usta bi ölçelimde bakalm dedi zaten 20 tl ye ölçtü bilseydim en başında ölçtürürdüm.

o zaman benim de ölçtürmem şart oldu. en azından aklımda kalmasın. inşallah sıkıntı çıkmaz. 

Yanıtlama zamanı:

az önce de ataşehirde herford u aradım onlarda ölçüm sonuçlarının 7 çıkmasının normal olduğunu söylediler. kime güvenecez anlamış değilim

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Bir saat önce, Muhammet Gür yazdı:

az önce de ataşehirde herford u aradım onlarda ölçüm sonuçlarının 7 çıkmasının normal olduğunu söylediler. kime güvenecez anlamış değilim

benim de bildiğim değerler 8-10 arası. bir kaç yere daha sormak gerek bence. bu arada sizi ölçüm yaptırmaya götüren bir sıkıntı mı vardı aracınızda? 

Yanıtlama zamanı:

rolantide dengesizlik var bazende stop ediyor. ilk başlarda sadece klima açıkken stop ediyordu şimdi klimasız da etmeye başladı. ama çekişte düşme yok yakıtta artış da yok. stop etme dışında sorun yok yani

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Akşam mesai çıkışı eve yakın olan ustama gittim. Motora baktı, cumartesi getir güzelce inceleyeyim dedi. Biraz motoru dinledi subaplarında sorun yok boşuna söktürme bana dedi. Her şey gayet normal, dinleme şu arabayı dedi :) Sabahki rolanti titremesi ve silkeleme de boğaz kelebeğinden dedi. Fiyat aldık 400 lira. Değiştirirsek ve düzelmezse ne yaparız dedim, gülümsedi. 

Yanıtlama zamanı:

Benim de aklımdaki diğer ihtimal boğaz kelebeği ama baklım bende cumartesi götüreceğim burası ne derse artık

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.