Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cyclone Multimedya Cihazı Ve Sesli Komut Sistemi Hakkında...


Önerilen Mesajlar

Herkese merhabalar.

Henüz bir aracım yok ancak Ford Focus 1.6 Benzinli Powershift almak istiyorum. Engel durumum olduğu için ikinci el aracın derdiyle uğraşmakta sıkıntı yaşayacağım için ve ÖTV indirimi hakkım olduğu için sıfır aracç almayı uygun gördüm.

Focus'daki Sync özelliği, bacaklarımda sorun olduğu için bir elim direksiyonda bir elim gaz-fren aparatında olacağı için benim çok işime yarayabilecek bir donanım. Ancak maalesef bütçem Titanium donanım seviyesi için yeterli değil. Bu konuda sizlere iki şey sormak istiyorum.

1) Trend-X donanım Focus aldığımda navigasyon ve multimedya için Cyclone sistem taktırmak istiyorum. Bazı konuları incelediğimde Titanium Focus'a takılan Cyclone sistemde Sync'ın sesinin değiştiği, daha düzgün çalıştığı veya Sync'ın çalışmayıp Cyclone'nin sunduğu bir sesli komut sisteminin çalıştığı yönünde yorumlar okudum. Takılan Cyclone sistemde Sync gibi bir sesli komut sistemi mevcut mu? Eğer mevcutsa bu sistem hangi komutları yerine getirebiliyor ve Sync kadar başarılı mı?

2) Eğer Cyclone'un sesli komut özelliği yoksa Trend-X Focus'a Sync özelliği eklenebilir mi ve eklenebilirse maaliyeti ne olur?

H. Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cyclone takılınca evet sync sistemi tamamen iptal oluyor. Yani güvenlik için konulan acil 112 yi arama da iptal oluyor ki ben bu sebeple cyclone u söküp sattım. Sesli komut cyclone da var evet ve hatta daha geniş kapsamlı. Radyoya navigasyona aramalara sesle kumanda edebiliyorsunuz. Sync li araca bence takmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bu cihazda sesli komut olmasına sevindim çünkü bütçem Titanium donanım seviyesine yetmiyordu.

 

Ancak cihazın bu özelliği hakkında hiçbir videoya rastlayamadım. Bu cihazda sesli komut sisteminin kapsamı nedir? Mesela navigasyonu kontrol edebiliyor mu? Müzik açma, değiştirme gibi işleri yapabiliyor mu?

 

Bir arkadaşımda Focus Titanium vardı ve sesli komut söylenenleri doğru algılıyordu. Bir de cihazın bu özelliği düzgün çalışıyor mu? Söylediklerimizi doğru algılayabiliyor mu? Mesela şunun gibi mi çalışıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=nI-PPGew5wE

 

Yoksa şunun gibi mi çalışıyor: :muha:

https://www.youtube.com/watch?v=4-4DMipvXWM

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Cyclone navigasyonumun sesli komut özelliği ile ilgili Cetaştan taktırdığım için dün kendilerine danıştım. Ama cyclone ilgili hiçbir şey bilmiyorlar desem haksızlık yapmış olmam. Taktırdığımız kişinin telefonunu verelim dediler. Aradım ama o kişi de aracın kendisinin sesli komut özelliği olması gerekiyor dedi. Şimdi nasıl oluyor da Trend x pakette cyclone'da sesli komut kullanılabiliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 dakika önce, Özkan Şahin said:

 Aradım ama o kişi de aracın kendisinin sesli komut özelliği olması gerekiyor dedi. Şimdi nasıl oluyor da Trend x pakette cyclone'da sesli komut kullanılabiliyor?

O işi geçsinler. Siz cyclone merkez ile irtibata geçip durumu izah edin. Gerekirse Otosan a durumu anlatın. Bu cihazı sattılarsa her türlü desteği vermek zorundalar. Sesli komut aracın özelliği ile değil cihazla geliyor. Araçta olması gerekmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Aracı yaklaşık iki ay önce aldım. Çok şükür şansım iyi gitti ve 2015 model Style donanımlı aracı Trend-X fiyatına aldım. Şu an henüz sistemi taktıramadım. Biraz bütçemi zorladı araç alım olayı. Onun için şimdilik telefondan navigasyon kullanıyorum. Canımı sıkan şeylerden biri de Focus'da AUX girişine yer verilmemiş olması. Eğer AUX olsaydı birçok şey çok daha güzel olacaktı.

 

Sesi aracın ses sistemine aktarmak için şu ürünü tercih ettim: http://www.gearbest.com/car-charger/pp_280751.html

Ancak bu üründe şehir dışına çıkınca kullandığım frekansta başka bir yayın olması çok canımı sıktı.

 

Bunun üzerine bir arayışa girdim ve içimde kalmasın deneyim diyerekten şu ürünü aldım:

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/mini-usb-bluetooth-arac-kiti-amp-ses-sistemi-destegi-222599915

 

Çalışacağını hiç zannetmiyordum ama aracın USB girişine takıp telefondan eşleştirme yapınca çalıştı. Tabi bu da çok çok iyi değil. Maalesef ses 3 saniye geç geliyor. Yani telefondan müziği başlatıyorum 3 saniye sonra arabanın hoparlöründe çalıyor. Müziği kapatıyorum 3 saniye sonra susuyor. Bir de bazen atlama gibi bir şey yapıyor. Anladığım kadarıyla bu ürün kendini araca USB bellek gibi gösteriyor ve bir şekilde bluetooth ile gelen veriyi MP3 şeklinde falan kodlayıp aracın ses sistemine veriyor. 

 

Bu arada şu videoyla karşılaştım. Cyclone bu sistemin yenisini yapmış ve tam istediğim gibi Android çalıştırıyor:

 

 

Aracın orjinaline öncekinden daha uygun görünüyor bence. Bir de bu videoda sesli komut olayını da göstermiş.(Sesli komuttaki ses biraz gıcık geldi bana ama olsun. :D) Umarım Ford servisleri bu cihazı da takar ya da takmaya başlamıştır. Birkaç ay daha elimdekileri kullanmam lazım ama ileride bu sistemi mutlaka taktıracağım.

 

Ha bir de şöyle bir şey var. Focus 3 Style ve Trend-X'de konsoldaki ekran biraz içeride yer alıyor ya. Tabi üst tarafı da yumuşak plastik. Benim telefon oraya cuk oturdu. Alt tarafa da kaymaz bir örtü yerleştirdim ve navigasyon işim falan olduğunda telefonu oraya sıkıştırıyorum ve yoluma devam ediyorum. 200 km yol gittim tek seferde ve asla düşmedi. :D

H. Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.