Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

H. Yılmaz

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

H. Yılmaz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Antalya
  • Arabam:
    Yok
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

H. Yılmaz's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Bal peteği şeklinde olan ön ızgara biraz göz tırmalayıcı olmuş bence. ST modellerinin de ön ızgarasını beğenmiyordum zaten. Bir de öndeki ızgara plakalığa kadar inmemeliydi. Plaka ile kesilmesi de hoşuma gitmedi. Ön farlar oldukça güzel. Focus 3 MK'da da güzeldi. Sis farları Focus 3'daki gibi olsa daha iyi olurdu. Bence gereksiz çizikler atmışlar sis farlarının bulunduğu yere ki o da göz tırmalıyor. Arka kısım son derece güzel olmuş. Sedan'ı gördüğümde Volvo gördüğümü zannettim. Aracın hatları, çizgileri ön tarafta bana göre olan kusurlar dışında oldukça güzel. İç kısımda ekranın tablet formunda olması hoşuma gitmedi. Focus göstergelerdeki tasarım ve renkler, butonlar vs. Focus 3'e büyük oranda benzer ki ben de bu turkuaz renk ve gösterge tasarımına bayılıyorum. Otomatik vitesli versiyonda vites kolunun ortadan kalkmış olması büyük bir artı. Koltuklar yine güzel görünüyor. İç yaşam alanı ve bagaj hacmi arttırıldıysa çok çok iyi olacaktır.
  2. H. Yılmaz

    Powershift'in Geleceği?

    Düşününce tam otomatikle hibrit iyi bir ikili olabilirler bence. Tam otomatiğin yakıt tüketim sorunu hızlanmalarda henüz tork konvertörü kilitlenmemişken gerçekleşiyor. Bir elektrik motoru bu sırada benzinli motora destek sağlarsa bu sorunu ortadan kaldırarak yakıt tüketimini ciddi şekilde aşağı çekebilir. Ama Ford'da da en azından ülkemiz için hibrit seçeneği yok.
  3. H. Yılmaz

    Powershift'in Geleceği?

    Herkese merhabalar. Bildiğiniz üzere Ford, Yeni Fiesta'da Powershift yerine 6 ileri tam otomatik şanzımana yöneldi. Bu şanzıman sorunsuz bir şanzıman olsa da aracın performans değerlerini törpülüyor. Önceki 1.0 Ecoboost Powershift Fiesta'nın 0-100 hızlanma süresi 10,8 sn yeni 1.0 Ecoboost motorlu Fiesta'da bu değer 12,2 saniyeye çıkmış. Yakıt tüketimi olarak da yeni Fiesta az da olsa daha fazla tüketiyor. Focus'da da benzer şekilde tam otomatikle almak mümkün. 1.6 Ti-VCT ile sunulan Powershift şanzıman yakıt tüketimini düz vitese göre sadece 0,2-0,3 litre arttırırken 1.0 Ecoboost motorla sunulan şanzıman yakıt tüketimini düze göre 1,6 litre arttırmış. Yine 1.0 Ecoboost motorla sunulan şanzıman 0-100 hızlanmasını da Powershift'e göre daha fazla düşürmüş. Anlayamadığım nokta Ford yakıt tüketimini, emisyonu düşürmeye çalışırken neden bu araçlarda Powershift yerine tam otomatik şanzıman kullanımına geçti ve Powershift kullanımını yavaş yavaş bırakacak mı? Powershift Focus kullanıcısı olarak şanzımanla hiçbir sorun yaşamadım ki DSG gibi şikayetler de çıkmamıştı gördüğüm kadarıyla. Bir de Ford bu şanzımanı kullanmayı bırakırsa bu mevcut Powershift kullanıcılarını olumsuz etkiler mi?
  4. Ben böyle bir aparat bulmuştum hocam. USB belleğe benziyor ve sadece bluetooth üzerinden telefona bağlanıyor. Cihaz çalıştı. Ancak 3 saniye gecikme oldu yani müziği başlatıyorum 3 saniye sonra çalmaya başlıyor. Bir de hareket halindeyken bluetooth bağlantısı mı sebep oluyor bilmiyorum ama bazen müzik hızlanıp yavaşlıyor ya da atlıyor. Yine çok fazla olmadı bu sorun. Genel olarak işe yarıyor diyebilirim. Ama kendi kullandığım aparatı bulamadım maalesef. Onun yerine sanırım şu da aynı işi yapıyor: http://urun.n11.com/bluetooth-arac-kiti/bluetooth-aux-usb-bluetooth-arac-kiti-yeni-2in1-P120020210?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw4fy_BRCX7b6rq_WZgI0BEiQAl78nd-blRslNmbH-nY8dsz2-1K5zbNAc4b-hA4uPxU4iJmIaApp08P8HAQ&gclsrc=aw.ds Bunu da alayım mı diye düşündüm ama henüz almadı. Satıcıya gecikme yapar mı diye sordum yapmaz dedi ama emin olamadığım için buna da masraf etmeyim dedim. Olur da alırsam tekrar bilgi veririm. Tabi sadece Ford'a özgü bir durum değil ama 60-70 bin TL verdiğimiz araçların içinde 50 TL'lik bluetooth sistemi hatta aux olmaması can sıkıcı bir durum. Sadece bir AUX girişi olsaydı bluetooth işini de kolayca hallederdim kendim.
  5. Merhaba hocam. Ben de aynı şekilde araştırma içine girmiştim. Şunu buldum: http://www.cyclone.com.tr/urundetay.asp?sno=193&uno=567 Şöyle bir videosu var: Normalde Ford servisleri Cyclone marka takıyor ama bunu takmaya başladılar mı bilmiyorum.
  6. İyi günlerde kullanın hocam. Mükemmel olmuş. Gündüz farı aklımdaydı ama hep aklıma farın içi geliyordu. Özellikle maaliyet ve montaj açısından bu daha iyi olmuş ona göre.
  7. Aracı yaklaşık iki ay önce aldım. Çok şükür şansım iyi gitti ve 2015 model Style donanımlı aracı Trend-X fiyatına aldım. Şu an henüz sistemi taktıramadım. Biraz bütçemi zorladı araç alım olayı. Onun için şimdilik telefondan navigasyon kullanıyorum. Canımı sıkan şeylerden biri de Focus'da AUX girişine yer verilmemiş olması. Eğer AUX olsaydı birçok şey çok daha güzel olacaktı. Sesi aracın ses sistemine aktarmak için şu ürünü tercih ettim: http://www.gearbest.com/car-charger/pp_280751.html Ancak bu üründe şehir dışına çıkınca kullandığım frekansta başka bir yayın olması çok canımı sıktı. Bunun üzerine bir arayışa girdim ve içimde kalmasın deneyim diyerekten şu ürünü aldım: http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/mini-usb-bluetooth-arac-kiti-amp-ses-sistemi-destegi-222599915 Çalışacağını hiç zannetmiyordum ama aracın USB girişine takıp telefondan eşleştirme yapınca çalıştı. Tabi bu da çok çok iyi değil. Maalesef ses 3 saniye geç geliyor. Yani telefondan müziği başlatıyorum 3 saniye sonra arabanın hoparlöründe çalıyor. Müziği kapatıyorum 3 saniye sonra susuyor. Bir de bazen atlama gibi bir şey yapıyor. Anladığım kadarıyla bu ürün kendini araca USB bellek gibi gösteriyor ve bir şekilde bluetooth ile gelen veriyi MP3 şeklinde falan kodlayıp aracın ses sistemine veriyor. Bu arada şu videoyla karşılaştım. Cyclone bu sistemin yenisini yapmış ve tam istediğim gibi Android çalıştırıyor: Aracın orjinaline öncekinden daha uygun görünüyor bence. Bir de bu videoda sesli komut olayını da göstermiş.(Sesli komuttaki ses biraz gıcık geldi bana ama olsun. ) Umarım Ford servisleri bu cihazı da takar ya da takmaya başlamıştır. Birkaç ay daha elimdekileri kullanmam lazım ama ileride bu sistemi mutlaka taktıracağım. Ha bir de şöyle bir şey var. Focus 3 Style ve Trend-X'de konsoldaki ekran biraz içeride yer alıyor ya. Tabi üst tarafı da yumuşak plastik. Benim telefon oraya cuk oturdu. Alt tarafa da kaymaz bir örtü yerleştirdim ve navigasyon işim falan olduğunda telefonu oraya sıkıştırıyorum ve yoluma devam ediyorum. 200 km yol gittim tek seferde ve asla düşmedi.
  8. Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bu cihazda sesli komut olmasına sevindim çünkü bütçem Titanium donanım seviyesine yetmiyordu. Ancak cihazın bu özelliği hakkında hiçbir videoya rastlayamadım. Bu cihazda sesli komut sisteminin kapsamı nedir? Mesela navigasyonu kontrol edebiliyor mu? Müzik açma, değiştirme gibi işleri yapabiliyor mu? Bir arkadaşımda Focus Titanium vardı ve sesli komut söylenenleri doğru algılıyordu. Bir de cihazın bu özelliği düzgün çalışıyor mu? Söylediklerimizi doğru algılayabiliyor mu? Mesela şunun gibi mi çalışıyor: https://www.youtube.com/watch?v=nI-PPGew5wE Yoksa şunun gibi mi çalışıyor: https://www.youtube.com/watch?v=4-4DMipvXWM
  9. Herkese merhabalar. Henüz bir aracım yok ancak Ford Focus 1.6 Benzinli Powershift almak istiyorum. Engel durumum olduğu için ikinci el aracın derdiyle uğraşmakta sıkıntı yaşayacağım için ve ÖTV indirimi hakkım olduğu için sıfır aracç almayı uygun gördüm. Focus'daki Sync özelliği, bacaklarımda sorun olduğu için bir elim direksiyonda bir elim gaz-fren aparatında olacağı için benim çok işime yarayabilecek bir donanım. Ancak maalesef bütçem Titanium donanım seviyesi için yeterli değil. Bu konuda sizlere iki şey sormak istiyorum. 1) Trend-X donanım Focus aldığımda navigasyon ve multimedya için Cyclone sistem taktırmak istiyorum. Bazı konuları incelediğimde Titanium Focus'a takılan Cyclone sistemde Sync'ın sesinin değiştiği, daha düzgün çalıştığı veya Sync'ın çalışmayıp Cyclone'nin sunduğu bir sesli komut sisteminin çalıştığı yönünde yorumlar okudum. Takılan Cyclone sistemde Sync gibi bir sesli komut sistemi mevcut mu? Eğer mevcutsa bu sistem hangi komutları yerine getirebiliyor ve Sync kadar başarılı mı? 2) Eğer Cyclone'un sesli komut özelliği yoksa Trend-X Focus'a Sync özelliği eklenebilir mi ve eklenebilirse maaliyeti ne olur?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.