Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Tpms Sensör (lastik Basınç izeme Sensörü)


Misafir

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

bazı özellikler IDS üzerinde değişime kapalı... bizim bixenonlar için kafayı yakarken bakmıştık. ELM ile bazı işler yapmıştık. Çünkü IDS'te lastik basınç sensörü, far değişiklik kısımları vs. yerler kapalı, müdahale ettirmiyor. 

 

eğer basınç sensörü üzerinden çalışan sistem kapatılıabiliyor olsaydı ben kendiminkini kapattırım kışlık jant takıcaktım. Ancak yeni bir set sensör almak istemeyip, aynı zamanda cırt cırt öten uyarı sesinede katlanamadığım için vazgeçmiştim...

 

kişisel olarakta lastik basınç gibi bir sisteme para vermek çöpe atılmış bir para gibime geliyor. hangi lastikten kaç psi var göstermiyor zaten, sadece basınç düşük uyarısı alıyorsun. ilkel bir sensör uygulaması bu. varsa ne ala, yoksa kasmam :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Ufuk Altaş said:

Ben de henüz almadığım Focus um için heryıl kış lastiklerini tak çıkar yaparken jantlarım yıpranmasın diye ikinci bir takım jant alma planları yapıyordum şimdiden?

güzel planlar bunlar :)

 

0 alacaksanız hepsinde artık bu sensörden var... (yanlış biliyorsam biri düzeltir şimdi, bildiğim şekilde gideyim ben) dolayısıyla kış lastiği için yeni bir set jant alırsanız ve bunlara eski jantınızdan söktüğünüzden sensörleri takmaz (ki bunu yaparsanız zaten ikinci bir set lastik alma külfetinin mantığına aykırı olur) yada yeni bir set sensör almazsanız teee yazlık lastiklerinize tekrar dönene kadar aracınız kısa süreli öterek ve sınırsız süreli ekranda işaret yoluyla sizi uyaracaktır. 

 

işte tamda bu sebepten bu işe girmedim ben :) ekstra bir takım sensör 600-700 TL'lere geliyordu sanırım serviste. ben bir kaç kere lastik sök tak yaptım, en ufak bir çizik bile oluşmadı, iyi ustalara denk geldim sanırım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.