Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Motordan gelen Garip bir ses,


Kadircan Yılmaz

Soru

Merhabalar,Aracım Focus Tıtanıum  Tdcı 2011 model garantim bitti,ek garantim devam ediyor bu yaz bitecek oda,Şimdi aracımda rölantıda iken hafif gaz vererek milim milim 2000 devire doğru çıkarken Motor sesi ile birlikte bir parça kırılır ses yapar,Ya da hafiften düdük çalarken çıkan ses gibi,hafiften bir ses geliyordu uzun zamandır,Bugün servise gittim Usta ile teste çıktık duymaya çalıştı fln sesi,sessiz ortamda daha çok anlaşılıyor zaten,dinledi usta Triger bilyası fln avare fln gibi birşeyler dedi,benim aklıma hemen Turbo fln gelmişti çok şükür değil dedi usta aracımı temiz dikkatli kullananan sürücüyüm 57.000 km de aracım bu arada,haftaya randevu aldık Triger fln sökülecek yarım günde bakarız dedi,ona göre parça lazımsa artık triger mi yada kasnak mı gerek olurda %20 si ni ben ödeyeceğim Garantiden inşallah olur sıkıntısız,ama aklıma takılan aracım sökülmüş olacak nereleri sökecekler bilmiyorum,İnşallah dediği gibi nokta atış sorunu çözeriz,Sizlerinde başına gelen var mı acaba Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 9 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yakup bey Ben adanadayım orası nere bilmiyorum? Adana otokoça giderim yıllardır garantimide uzattım düzenli bir şekilde gidiyorum,Bugünde otokoçtaydım,haftaya sökülecek triger, parça lazım olursa garantiden %20 ödeme yapacam sorun çıkmazsa tabiki, Triger değiştiği için ilk kez aracımın mekaniğinde deforme olmasından endişeleniyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

triger set halinde zaten değişir avare bilyası triger kayışı triger gergi bilyası yetkili servisse hiç bir sorun olmaması gerekiyor zaten aracınızın trİger değişim yılı gelmiş .

triger ya 4 yıl yada 135000 km de değişiyor artık en son yayınlanan servis bültenine göre yanılmıyorsam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Serkan bey özel servisede gittim bugün usta baktı yüke binince hafif gaz verince duydu sesi triger değişcek dedi bu sesten eser kalmaz dedi,400 tl ye bize bıraktı işçilikle birlikte ama uzatılmış ek garantim var büyük ihtimalle garantiye girmesi lazım 600 tl  çıksa  bile otokoçta %20 si ni ödeyeceğim bilmiyorum biraz daha binsem mi böyle çokta rahatsız etmiyor bi 6 bin km sonra mı garanti bitmeden değiştirsem kararsız kaldım,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tecrübeli ustaya gösterdim ben bu sesi keserim dedi büyük bir özel serviste,Triger seti ve devirdayım değişcekmiş ek garantim olduğundan otokoçta yaptırmayı düşünüyorum,benim şanssızlığım 19.000 km de baskı balata seti değişti garantiden de tel mi yay mı ne kırılmış içinde düzgün araç kullandığımız halde şansa kalıyor işte herşy,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

geçen arkadaşın caddy nin altından metalik talaş gelmiş.. söyledi, V kayışı bilyasıdır inşallah dedim.. öğleden sonra sanayiye çekici ile götürdüler, kasnaklardan birinin bilayası dağılmış 120 tl ye yaptırdılar..

herhalde ustalar V kayışına vs bakmışlardır..

4 yıl 135.000 km çok saçma bir değer.. eğer gerçekse ben bunda art niyet ararım.. garanti bitmeden(uzatana) serviste triger seti kösmecesi..

yıllarca önce bile en kötü 6 yıl 60bin di, sonra 6 yıl 90 bin oldu.. kimileri 120 bini rahat bulur derken bu kadar erken triger.. şanssızlık diye düşünüyorum.

servis broşürüne bakmayın.. servisin buji değişme isteği ile :) broşürdeki aynı değil.. broşür 3 bakım der, servis 2 bakımda bir değişir.. aslı 3 bakım 45bin..

 

umarım sorun hallolur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.