Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yağ Değişiminde Üst Limit


Müfit U.

Önerilen Mesajlar

Çok acil gitmeyecekseniz. Zamanınız daha varsa gidin yaptırın derim. Uzun yolda kafanız rahat eder. Arabanızda hem rahatlamış olur. Keyifli bir yolculuk yaparsınız. İlk bakımı 15600 km'de anca yaptırabildim. Bakımdan önce bildiğin eşeğe biniyormuşum dedim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konu sahibine önerim uzun yola çıkmadan bakım yaptırmasıdır. Süreç sadece yağ değişimi ile ilgili değil filtrelerin değişimi ve aracın genel gözden geçirilmesi de uzun yol öncesi önemli ve gereklidir. Ayrıca taze bakımdan çıkmış araç daha verimli çalışır, daha az yakar, adah iyi kaçar.

Garanti konusuna gelince: Daha önce de defalarca yazdım. Bildiğim tüm Avrupa ülkelerinde bakım aralığı 20.000 km, bizim büyük şehirlerimizde de şartlar aynı enlemdeki diğer Avrupa şehirlerinde çok da farklı değil, üç çukur fazla, iki kere tozlu yola girmenin sonuçta 5.000 km'lik aşınma nedeni olmayacağı da ortada. Hal böyle olunca bizdeki bakım aralıklarının neden daha kısa olduğu ve bu bakım aralıklarına uyulmadığı takdirde garantiyi bozma hakkı olup olmadığı bence hem fiilen, hem hukuken pekala sorgulanabilir. Üstüme gelmeyin fiili durum yaratır, bakım aralıklarını 20.000'e çıkarırım, ister kabul edin ister etmeyin. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün serviste rica minnet araya sıkıştırdılar bizi. Bakımımızı yaptırdık. Yarın yolculuk başlar. Birçok arkadaş yorum yapmış. İlgi alaka çok güzel. İnsan böyle bi  zamanda cevabını bildiği şeyleri başkalarından duymak istiyor. Teşekkürler..

Araç servisten çıktığında motor koruması vb. falan yapılmış gıcır gıcır dururken Türkiyemin tozlu yollarından dönüş yolculuğu sonrası geldi gözümün önüne.

? Geciktirme isteğim biraz da buydu. Ama tabiki önce güvenlik... Selamlar...

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.