Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mert ÖZ

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mert ÖZ Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    antalya
  • Arabam:
    Focus III Tdci Titanium
  • Meslek:
    Muhasebe
  • Cinsiyet:
    Bay

Mert ÖZ's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Opet'ten gelen maili paylaşıyorum: Oncelikle gostermis oldugunuz ilgi icin cok tesekkur ederiz. 11.05.2017 tarihinde almış olduğunuz yakıtınıza istinaden şirketimize 31.05.2017 tarihinde bildirmiş olduğunuz şikayetiniz tarafımızca araştırılmış olup, 07 ERP 21 plakalı aracınızın yakıt deposundan aracınızın bulunduğu servis tarafından alındığı beyan edilen numune üzerinde akredite bir laboratuarda analiz yapılmıştır. Sözkonusu analiz raporu işbu yazımız ekinde (Ek 1) bilgilerinize sunulmakta olup, aracınızın yakıt deposundan alındığı beyan edilen ürüne ait değerlerin tamamı, “Motorin” ürünü için belirlenen referans sınır değerleri içerisindedir. Ayrıca son olarak yakıtınızı aldığınızı beyan ettiğiniz Hesapçıoğlu (4) Otomotiv Petrol Taş. İnş. Tar. Hay. Tic. San. ve Paz.’ın tanklarında bulunan “Motorin” ürününe ait numuneler üzerinde analiz yapılmış olup, ilgili ürün, “Motorin” ürünü için belirlenen referans sınır değerleri içerisindedir (Ek 2). Ekte yer alan analiz raporları doğrultusunda; araçta meydana gelen arızanın sebebinin Şirketimizin ürün kalitesi ile ilgili olmadığı sonucuna varılmıştır. Daha detayli bilgi icin 444 6738 numarali Opet Musteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz. Saygilarimizla, Opet Petrolculuk A.S. Musteri Hizmetleri 444 6738 Sanki ben sorunum son aldığım yakıttan sonra ortaya çıktı dedim de. Aklımla dalga geçiyorlar gibi geldi. Cem BONEVAL Hoca'ya sormak gerek.
  2. Mazot filtresini kendiniz mi aldınız, yetkili serviste mi değiştiniz?
  3. Sıfır km. araç al, alındığı günden 80000 km.ye kadar bütün yakıtlarını Opet'ten al ve Opet, gittiğinde göstermelik depondan ve istasyondan birer litre numune yakıt alıp, yakıtımız standartlara uygundur diyip aracınızın garantisi dolmuş bu durumda bir şey yapamıyoruz desin ve başından savsın. Peki 6 yıldır Opet'ten alınan tüm yakıtlarımın Opet veritabanında kayıtlı olması, Opet dışında hiçbir istasyondan yakıt alınmamış olması ne olacak? Verilen yakıt güvencesinin içi boş, tüketici memnuniyeti değil tamamen pazarlama odaklı olduğunu düşünüyorum. İnsan kendini kapitalist devlerin enstürmanları tarafından aldatılmış ve enayi gibi hissediyor. Aracı dün servisten aldım tabi 1.500,00 TL. ödeyerek. Opet'i de şikayetvar.com'a yazdım. İyice araştırıp, bilnçli tüketici olmanın gereği olarak hakkımı aramaya bu devler karşısında devam edeceğim. Sırada tüketici hakem heyetine başvuru var. Bu aşamada hukuki ve teknik açıdan tespit yaptırmak vb. konularda önerilerinizi bekliyorum. Bundan sonra araç alacağım zaman 5 yıldan fazla elektromekanik ve kaporta garantisi veren markaları araştırıp ona göre hangi markanın aracını alacağıma karar vereceğim.
  4. Gönderdiğim mail sonucunda bugün Ford Otosan aradı, aracımın garantisinin dolduğunu ve yakıt kaynaklı arızalarda bir şey yapamayacaklarını söyleyip Opet ile görüşün dediler. Opet'le zaten görüştüğümü olumsuz geri dönüş yaptıkları söylememe rağmen halen Opet Müşteri Hiz. veya genel merkezle görüşmemi söylediler. Opet'e de mail attım ayrıca Opet online işlemlerden de şikayetimi detaylı yazıp başvurmaya çalıyorum henüz başarabilmiş değilim. Hata verip sonra deneyin diyor. Ford ve Opet'i böylece tecrübe etmiş oldum. Antalya Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı'nda Shell' in kendi işlettiği bayileri hangileri? Bundan sonra yakıtımı Shell'den alacağım çok mecbur kalmadıkça Opet'ten almayacağım. Onlar 1500 TL ödememek için beni kaybetmeyi seçti ben de Shell'i. Shell'i hiç kullanmadığından soruyorum bizim araçlara Full save dizel mi nitro mu iyi?
  5. Dediğiniz numarayı aradım. Aynen mail istedim aktardığı numaradaki bayan [email protected] adresini verdi. Adres malum ismi itbariyle bana pek kurumsal gelmedi (info, destek vs. ile başlayan mail adresi olmadığından). Bu adrese detaylı olarak yazıp gönderdim. Bana dönüş yapmalarını bekliyorum. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
  6. 60000 ve 75000 bakımlarını yetkili serviste yaptırmadım. Ancak Ford Otosan yedek parçaları kullanıldı. İyi bir Ford kullanıcısı ve sadık müşterisiyiz. 2. aracımız da Ford Fiesta Ecooboost Powershift. Ancak bu sorundan sonra çok sevdiğim ve güvendiğim Ford ve Opet'ten gerçekten çok soğudum. Aracımı yenilersem yine Ford tercih edecekken artık hiç sevmediğim Opel'i bile düşünür oldum. Ford serviste enjektör 30000 km. de de bozulabilir 100.000 km.de de gibi garip bir şey dendi. Kaliteli yakıt kullanılan ve bakımları düzenli yapılan bir araçta 30000 gibi bir km.de enjektörün bozulmasını düşünemiyorum. Aynen sizin gibi ben de Opet dışında başka bir şirketten damla mazot almadım. 1.500 TL. için Ford ve Opet beni kaybetmeyi kabul ediyor ve benim memnuniyetimi önemsemiyor, nasıl olsa yüzbinlerce insan Ford ve Opet'i tercih ediyor, benim durumumda olanlara okyanustan eksilen bir damla-sen olsan da olur olmasan da- gözüyle bakıyorsa ben de marka tercihimi bundan sonra değiştirmeyi düşünürüm. 2 aracımızın da Ford olduğunu ve temiz kullandığımı, bakımlarını düzenli yaptırdığımı belirterek ben de mail atacağım. Son iki bakımın dışarıda yapılmasından dolayı pürüz çıkarırlar mı bilmiyorum. Maili Koç Holdingin hangi adresine attınız?
  7. Shell'in kendi bayisi olduğunu nasıl anlayacağız?
  8. Herkese merhaba; 2011 model Focus III 1.6 TDCI 115 HP aracımda birkaç aydır sabahları ilk çalıştırmada 1. ve 2. viteste motor ısınana kadar silkeleme ve motor 2500 devir civarında vites değiştirirken şarıldamalı ses geliyordu. Aracımı aldığım günden beri Opet'ten başka hiçbir istasyondan yakıt almadım. Bakımları da zamanında yapıldı. Opet'e başvurdum ve Antalya Ford Yetkili Servisi Bilaller'de Opet çalışanı yakıt numunesi aldı. Bilaller'in gönderdiği pompacının verdiği raporda: "Enjektörlerin test için tezgaha bağlandığı, debisel değerlerinde düşüklük ve düzensizlik tespit edilmiştir denmekte." Sebebi; Zaman içinde alınmış araca uygun olmayan yakıt kullanımı, CR sistemli araçlarda motorin yerine kırsal motorin kullanılması, Yakıta katkı maddelerinin ilavesi, Depo içersine sonradan konulan katkı maddeleri, Yetersiz filtreleme, Araçta uygun olmayan filtre kullanılması. Olarak sıralanmış. Opet'ten bana geri dönüş ise aracımdan ve istasyondan aldıkları numunenin uygun standartlarda olduğu ve sorun bulunmadığı şeklinde. Servisin bana çıkardığı maliyet, enjektör sökme takma enjektör revizyonu : 1500 TL. Opet'e bu durumda verdikleri yakıt güvencesinin anlamı ve kapsamı ne diye sorduğumda, bana mekanik garantisi devam eden araçlar için yanıtını verdi. Bu durumda Opet'e neden güvenip, sürekli Opet'ten yakıt almaya devam edeyim ki? Sizce anlamı ne? https://www.otokoc.com.tr/Sayfalar/60/Diger-Hizmetler/Yakit-Guvence-Sistemi-(YGS).aspx adresinde; Yakıt Güvence Sistemi'nden Nasıl Yararlanacaksınız? Yakıt Güvence Sistemi'nden yararlanmak için Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmanız ve aracınız için akaryakıt alımını sürekli OPET istasyonlarından yapmanız gerekmektedir. Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmak için aracınızı 16 Ekim 2003 tarihinden sonra almış olmanız ve OPET YGS kartınızı herhangi bir Opet istasyonunda yakıt alımı yaparken devreye sokmanız yeterli olacaktır. Kullandığınız yakıtla ilgili olduğunu düşündüğünüz konularla ilgili Ford veya Opet'e yapacağınız başvurularda, yakıtınızı Yakıt Güvence Sistemi dahilinde sürekli Opet istasyonlarından aldığınız tespit edildiği takdirde; sorun yakıttan kaynaklanıyorsa, aracınızın uğradığı zarar "Yakıt Güvence Sistemi" kapsamında ücretsiz olarak giderilecektir. Dendiği halde Opet masrafımı karşılamaktan, yakıt güvencesinin arkasında durmaktan kaçınıyor. 5 yıldır aracıma hep Opet'ten yakıt aldığıma pişman olur hale geldim. Bu konuda Ford yakıt güvence departmanı aracılığıyla Opet'e tekrar başvuru yapılması olumlu sonuç almamı sağlar mı, ya da yargıya (tüketici hakem heyeti, ayıplı mal vs.) başvurmamı önerir misiniz? Vereceğim mücadeleye değer mi?
  9. 47.000 km'deki dizel aracımın 45.000 bakımını garantisi dolduğundan dışarıda yaptırmayı düşünüyordum. golf 6 TDI aracımızda dpf sorunu bir türlü sona ermediğinden Focus'ta da yaşar mıyım korkusuyla serviste yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü dpf vw golf 'te çok kronik bir sorun ve dizel araçtan soğur hale getirdi. Ancak Focus'ta 0 km aldığımdan beri bugüne kadar en ufak sorun yaşamadım İnşallah sonrasında da yaşamam. Ford 45.000 bakımında standart bakıma ilaveten dpf temizlik sıvısıyla temizliyor ve ilave 200 TL alıyor. Toplamda 385 TL bakım +200 TL dpf temizliğiyle 45.000 bakımı için Antalya Bilaller 585 TL fiyat verdi. Özel de mi yoksa serviste mi bakım yaptırmam konusunda önerilerinizi bekliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.