Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Muhammet Özben

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhammet Özben Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    FocusII
  • Meslek:
    SİGORTA
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

734 profil görüntüleme

Muhammet Özben's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. Merhaba, Normal yolda giderken gelen uğultu kesildi veya artık ben duymuyorum. Yalnız bu seferde geri geri manevra yaptığımda uğultu gelıyor (Mesela park ederken) Anlaşılan kaliper, Disk ve balataları komple değiştirmem gerekecek.
  2. Aracı sanayiye götürdüm, Bosch servisten tutun özel ford servisine kadar bir çok yere gösterdim. Bazıları normal olduğunu düşünmekte bazıları kulaklardan veya Volant dişlisinden olduğunu söylüyorlar yani işin içinden çıkamazsın dediler önce takozları tek tek değiştirmeye gideceklermiş sonrasında olmazsa volanta gireceklermiş falan diyorlar buda 3,000 den fazla maliyete yol açar sana diyor. Şimdi ne yapmam gerek sizce Volant dişlisi arızalıysa nasıl anlayabiliriz.
  3. 1,6D DÜŞÜNÜYORUM
  4. Bocsh servise gittim ustama baktırdım aynı söylediğiniz gibi motor takozlarından olduğunu söyledi. Aldı arabayı şöyle biraz tur attı anladı, Kaputu açıp bakmadı Şimdilik çok fazla birşey yok dedi eğer artarsa gel değiştirelim dedi. Değiştirmedi
  5. Sorun çözüldü Yakup bey, Arka Kampana jontası yıpranmış ve içine su alıyormuş buda kampananın sürekli sıkılı kalmasına neden oluyormuş. Kampana sürekli tuttuğu içinde balatalar bir yerden sonra artık ses yapmaya başlıyorlar. Jontaları değiştirdik şuanda düzeldi.
  6. Muhammet Özben

    2008 Volvo S40

    Merhaba, Arkadaşlar 2007 Model Focus Ghia aracım var. Aracımı satıp 2008 Model Volvo S40 almak istiyorum. Araç hakkında bilgi sahibi olan varmı? Focus bırakılıp s40 a binilirmi Artıları ve Eksileri nelerdir?
  7. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Kontrol ettireceğim, Dudullu, Kartal taraflarında konusunda gerçekten bilgili üzmeyecek tavsiye edebileceğiniz ustalarınız varsa sevinirim. Teşekkürler
  8. Merhaba Arkadaşlar, 2007 Focus II TDCİ aracımla 2000 devri geçtiğimde pedallar da motorun titreşimini hissediyorum. Motor soğukken dahada çok hissediliyor. Isındığı zaman biraz daha titreşim azalıyor. Baskı Balatayı değiştireli daha 1 yıl olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
  9. 2007 Model Dizel Focus kullanıyorum. Aracım 2000 dev. geçtikten sonra pedallarda titreme oluyor. Neden kaynaklı olabilir?

    Turbo hortumumda patlak var bunu değiştiricem ama bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

    Balata değişeli 6 ay oldu. Başka ne olabilir.  

    Bu arada tüm viteslerde devir yükselmeye başlayınca yapmaya başlıyor. 

    Yardımcı olursanız sevınırım

  10. Merhaba, Evet sorun çözüldü. Önce Rot Balancıya gittim. Arka sol bilyam da ufak bir karıncalanma vardı ve bundan olabilir dedi, Ama net değildi. "Bu fikre istinaden Bilyamı aldım" ustaya gittim. Bilyayı değiştirmeden önce Fren balatalarımı değiştirirken usta sağ kaliperin arızalı olduğunu söylemişti, Sağ balata çok aşınmışken sol taraftaki o kadar aşınmamıştı. Ben asıl bundan şüpheleniyordum Kaliper sürekli diskleri sıktığından balatalar la diskler normalden daha fazla temas halinde oluyor bundan dolayıda hem diskler hemde balatalar daha hızlı aşınıyor aynı zamanda bu uğultuda bundan dolayı yapıyordur diye düşündüm. Çünkü bu sesi balatalarım değiştikten sonra yapmaya başladı. Ustam kaliperi söktü içini açıp temizledi yağladı ve conta yırtılmış değiştirdi. contalardan içine su alır ve kaliper geri gitmezmiş. Kaliper tamirinden sonra rulmanı değiştirmek için başka ustaya gittim sorunu ona da anlattım onunda fikrini aldım. Bilya her zaman ses yaparmış 20 veya 30 km mesafe gittikten sonra ses yapar diye birşey yok dedi. O yüzden ufak bir karıncalanma sorunu için 250 lira masrafa girmek istemedim. Önce dener sorun devam ederse bilyayı değiştiririm dedim. Bilyayı Yaptırmadım sonrasında 60 km trafiksiz yolda gittim. ısınmasını beklemek ıcın ama hiç ses yapmadı. Bu nedenle de bilyayı değiştirmedim. Ve en son denemem olarak ta İstanbul/Bodrum arası gittim. Ses gelmedi.
  11. Teşekkürler Yakup Bey, Neyden kaynaklı olabilieceği hususunda deneyim yaşayanlardan bilgi alabilirsem sevinirim
  12. Arkadaşlar Merhaba, 2007 Focus Ghia aracım var. 2 hafta önce fren balatalarını değiştirdim. Değişimin ardından uzun yol yaptım ve bir süre sonra araçta arka taraftan gelen bir uğultu sesi duymaya başladım ve çok az fren kullanmama rağmen arka diskler çok sıcak olduğunu fark ettim. Ön diskler soğuk ama arkalar felaket derecede sıcaktı. Ayrıca o kadar az fren yapmama rağmen uğultu sesi gelmeye başladıktan sonra fren yaptığımda sanki balatalar bitmiş gibi tiz sesi de gelmeye başladı. Bir süre arabayı soğumaya bırakınca ses kesiliyor. Yola tekrar çıkınca bir süre sonra tekrar başlıyor. Benim bildiğim balatalar ya çok ısınınca öter yada bittiğinde öter. Bazı forum sitelerinde okudum çoğunlukla uğultunun bilyelerden olduğu söyleniyor ama ben bilye olduğunu düşünmüyorum. Her zaman yapmıyor belli bir mesafe katettikten sonra yapmaya başlıyor. Hatta şöyle bir durumla da karşılaştım. Aracı soğukken aldım oto yıkamacıda yıkattım. Ardından yola çıkar çıkmaz hemen uğultu sesi çıkarmaya başladı ısınmasına fırsat kalmadan. Normal şehir içinde giderken ağır ağır uğultu sesi çıkartmıyor. Ötme hızlandıkça azalıyor ve yavaşladıkça da artıyor. Durunca tamamen kayboluyor. Konuyla ilgili sizlerden bilgi rica ederim ayrıca İst. Anadolu tarafında iyi bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.