Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Yaman

Üye
  • Toplam İleti

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Yaman Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2003 Focus 1.6 Comfort
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

553 profil görüntüleme

Mustafa Yaman's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Teşekkür ederim Yakup Çağatay hocam. Bir kaç eksiğim olduğundan ustaya götürmüşken değişim de yaptırdım. Polen filtresi videodakinin tam tersi diğer taraftaymış.
  2. Merhaba arkadaşlar. 2003 Focus Comfort aracımda Hava Filtresi ve Polen Filtresi değişimi yapmak istiyorum. Hava Filtresinin yerini buldum fakat Polen Filtresinin yerinin nerede olduğunu bulamadım. Filtreleri kendim değiştirmek istediğimden bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  3. Hasan hocam bahsettiğiniz şekilde bir işlem yaptığımızda (kullanım kılavuzunda öyle yazıyor) kışın araç içi buğlanmayı arttıracağı belirtiliyor. O nedenle önceden de dediğim gibi bir ustaya göstermek gerekiyor galiba.
  4. Merhaba arkadaşlar. 2003 Focus 1.6 Comfort Sedan aracıma motor ve diğer yağlardan almak istiyorum. Yakup Çağatay hocamın iletmiş olduğu kullanım kılavuzunda; Motor Yağı: 5W-30 10W-40 SW-40 Şanzıman Yağı: 7SW90 Hidrolik Yağı: WSA-M2C 195 A şeklinde bilgi verilmiş. Bu bilgiler hali hazırda geçerli midir? Yeni bir bilgi var mıdır? Bir de uygun fiyata internetten nasıl alabilirim? Sanırım marka olayına takılmayın diye bilgiler var forumda. Neler önerirsiniz? Teşekkürler.
  5. Bize yine tamirci yolu gözüktü desenize.
  6. Mustafa Yaman

    Üfleme Sorunu

    Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım aracımda (olabildiğince acemiyim) klima kapalı, üfleyici düğmesi sıfırdayken konsoldaki girişlerden hava gelmektedir. Sıcaklık düğmesinde sıcak kısma getirdiğimde sıcak, soğuk kısma getirdiğimde soğuk üflemektedir. Üfleme olabildiğince azdır ama hissedilir derecededir. Bunun sebebi nedir? Teşekkürler.
  7. Merhaba. 2003 Focus 1.6 Comfort aracıma yaz lastiği almak istiyorum. Bu konuda olabildiğince acemi olduğumdan sizlerin de görüşünüzü almak istedim. 185 65 R14 kış lastiği takılı üzerinde şu an. Aynı boyutlarda uygun fiyata ama sağlıklı hangi marka lastiği tercih etmeliyim sizce? Bu boyutları istememin sebebi araç üzerinde çelik jant olmasıdır. Bu jantları yazlık lastiklerde de kullanmak istiyorum. Masraf etmemek açısından. Ankara için öneri ve deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. Bir de bildiğiniz yerlerin de bilgilerini verirseniz ayrıca sevinirim. Teşekkürler.
  8. Evet Şakir hocam. Bu model araçlarda standart geldiği görülmekte fakat benim aracımda bu sorun muhtemelen dediğiniz konulardan dolayı yok. İyi bir ustaya göstermekte fayda var.
  9. Hocam durum resimdeki gibidir. Anlayan biri anlatsın bana.
  10. Yakup Çağatay hocam kullanma kılavuzunu okudum. Bir çok faydasını da gördüm. Fakat tuhaf olan bir şey var. Kılavuzdaki bir çok özellik aracımda yok. Diğerleri hiç önemli değil de ABS konusunda hala tereddütlerim var. Çünkü ABS lambasının olduğu yer boş duruyor. Sonradan sökülmüş olabilir mi? Çok olmamakla birlikte dün sert bir fren yaptım ama geri dönüş alamadım aynı zamanda bir kayma da hissetmedim. Artık ustaya gittiğimde soracağım durumunu galiba.
  11. Bu akşam veya yarın sabah bakıp bütün merakımı gidereceğim. Dert oldu kaç gündür bu bana. Yakup Çağatay Hocam kılavuzu da yayınladı. Çok şey öğrendim oradan. Tekrar çok teşekkür ediyorum kendisine.
  12. Estağfurullah. Ben Mersinliyim belki ondandır. Ama her şeyden önce cesaret gerektiren bir durum bu sizin yaptığınız. Onun dışındaki araca zarar vermeler konusunda İstanbul'lulara katılabilirim. :D
  13. Çok teşekkür ederim. Hemen okumaya başlıyorum. Bunların benzerlerini eniştem yaptı ve yapıyor hala da. Ben sanırım hiçbir zaman yapamam. Büyük cesaret isteyen bir şey bu. Daha 16 günlük ehliyet sahibi biri olarak uzak şeyler bana. Belki 3-5 sene sonra denerim.
  14. Bilgiler hep bölük pörçük olunca ben de şaşırdım o yüzden sorayım istedim sizlere. Standart görünen bir özelliğin aracı 2 ay önce almış birisi tarafından bunda ABS yok denmesi tuhafıma gitti. Peşini bırakmayacağım bu olayın. Dediğim gibi arabadan şu an hiç anlamıyorum ama motor olayı kendisini hissettiriyor gerçekten. Sizinki öte bir şey olmuş. Ama anlatıldığında bile insanı coşturan bir duygu.
  15. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Akşam eve geçince gidip bir bakayım lamba olayına. Çok fazla acemi olunca böyle oluyor kusuruma bakmayın lütfen.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.