Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

FurkanYıldız

Üye
  • Toplam İleti

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

FurkanYıldız Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Honda Civic
  • Meslek:
    Sigorta
  • Cinsiyet:
    Bay

FurkanYıldız's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. Biliyorum oradaki yazılarını takip ediyordum ilk zamanlarda. Tamam videoda işkence yapıyor resmen çizilmiyor. Bu videoyu çekip reklamını bu video ile yapıyorsan en azından şöyle demelisin. ''Bu ürünün bu kadar dayanım sağlaması için şunu yapmalısınız''. Bakıyorsun tek kat öneriliyor. Tek katla ben böyle bir dayanım elde edemiyorsam bu reklamın amacı ne ? 2. kat uyguladığında ilk kata tutunup mikron kalınlığını arttırıyor ve buna gerek yok demeleri gerçekten hiç anlam veremediğim birşey. Ben kullandığımda asıl amacım belli bir süre sonra kılcak çizikler oluştuğunda pasta geçtiğimde vernik mikronundan azaltacağıma koruma katmanını temizleyip çiziksiz bir görünüm elde etmek ve bu ürünü tekrar uygulamaktı. Ama firmanın amacını tam anlayabilmek en azından açıklamalarından çok zor.
  2. Önerdikleri tek kat sitelerde. Nedeni bana tek şekilde mantıklı geliyor. Videodaki dayanımı sağlamak için ciddi bir maliyet gerektirir. Ayrıca matlaşma durumuda oluşabilir (emin değilim bundan) Fakat tek kat ile videolarındaki dayanımı elde etmenin mümkün olmadığını kendileride biliyor. Sonuçta nano kaplama denilen koruma çok küçük mikronlarda katkı sağlıyor. Oysa aracın üzerindeki vernik çok daha kalın ve çok sert bir malzeme olmasına rağmen kolaylıkla çizilebiliyor. Öyle olsa verniğinde çizilmemesi lazımki gayette güzel çiziliyor
  3. İşin aslı öyle değil Ozan hocam. Nasiol firmasını yerinde ziyaret edip Emre beyle görüştüm ürün ilk çıktığı zamanlarda. Ürünü sürüp vuracağım videodaki gibi. Arabam çizilirse karışmam dedim Yok öyle yapmayın dedi. Biraz muhabbet ve sohbet ilerledikten sonra işin aslını öğrenmiş olduk. Kullandığın şişe duruyor ve içinde azıcıkta olsa ince bir tahta, karton vs üzerine birkaç kat uygula 1 er gün arayla kalınlaşma yapıyor illaki. Ama dediğim gibi çok fazla kat sürmek matlaşma yapar mı yapmaz mı ? işte ondan emin değilim.
  4. Nasiol zr53 kullanan arkadaşlar ; birkaç ayda bir güzelce yıkadıktan sonra ipa'yı yarı yarıya su ile karıştırarak (izopropil alkol) mikrofiber bezle güzelce silin. Su kaydırıcılığını tazeleyecektir. Çünkü gözle göremediğimiz bir çok etken zamanla nano kaplamayı maskeliyor. Bu işlem ise ürünü canlandırıyor. Metalik gri aracımda 1 seneye yakın gayet kalıcı bir şekilde etkinliğini gösterdi. Hatta kaput ve ön çamurluklara 3 kat uygulamıştım ben. Köşeyi dönerken hafiften sürttüm aracı. İçim yandı o anda, kesin boyanacak dedim. Fakat inip baktığımda benim aracımdaki hasar sadece el ile pasta yaparak çıkacak düzeydeydi makine bile kullanmama gerek kalmadı. Yıkamacılardaki uyduruk köpüklerle yıkandığında ph çok fazla olduğu için etkinliği 4-6 ay arasında gidiyor. 1 şişe 1-1.5 araç yapabiliyor ama videodaki gibi olması için en az 7-8 kat sürmek gerekir ki nasiol zr53 olsun, aquartz olsun bu tür deneme videolarında kullanıcının sürdüğü gibi tek kat geçmedikleri aşikar. Böyle çizilmeyen bir aracım olsun diyorsanız 5-6 şişe lazım olabilir, fakat o kadar fazla kat uygulamanın boyayı 1-2 kat kadar pürüzsüz göstereceğinden emin değilim. Bunun için çıkma bir parçada uygulama yapmak gibi bir planım var.
  5. Bilgi edinmesine bilgi edinme ama vay anasını adama bak benden düşüğe yaptırmış diyen çok vardır eminim Açıklamam o yüzden.
  6. Kasko fiyatlarına bakıp ben bu kadara yaptırdım o bu kadara yaptırmış gibi yorumlar pek doğru değil. Çünkü kişinin yaşı (35 yaş altına özellikle ilk yaptırdığınızda yüksek çıkıyor), geçmişte yaptığı kazalara (kimlik numarasından hepsini yakalar), hasarsızlık indirimine(0-30-40-50-60 ve bazen %5 indirim daha), bazı şirketlerde meslek indirimine, yaşadığı şehire, aracın yaşına ve fiyatına göre şirketler fiyat verirler. Tahmin edilenden daha çok kriter var yani. Bu yüzden karşılaştırmalar sağlıklı değildir. Çok karşılaşıyorum çünkü bu tarz konuşmalarla (hemen hemen hergün)
  7. Benimde tikoda bulamadık öyle. 55 e alayım senden
  8. Park etmek tamamen zamanla oluşan birşey. İlk zamanlar hepimiz zorlanmışızdır. Ama genel olarak yetenekli olan bayanların park olayını kavraması nedense tahminlerden daha zor oluyor. Tecrübeyle sabit
  9. Kredisi hariç fiyatı mı ? Merak ettim gerçekten Civic B segmenti değil C segmentidir. Fd6 kasanın koltukları kullandığımız araçlar içinde en iyisiydi benim için. Tek sıkıntım çok yakması yüzünden gizli gizli benzin almaktı
  10. Otomatik parka benim ihtiyacım yok aslında. Önceki aracım Civic sedan olmasına rağmen rahatlıkla park edebiliyordum sensörsüz. Sorun ; evdeki patron araba kullanmayı öğrenmek istiyor. Kızımla babaannesine ve anneannesine giderken araçla gitmek istiyor ama park etmek durumdan da anlaşılacağı üzere felaket ötesi Durumun gerekliliği bu yüzden asıl olarak
  11. Bakarken öncelikle ön park sensörüne gözüm kayıyor ilanlarda. Ama otomatik park olanlar hep style paket. Titanium pakette olanlarda dediğim gibi 54-55 ten aşağıya düşmüyor.
  12. Evet hocam 2.000 tlden fazla fark ediyor satılıklarda. Misal 30.000 kmde titanium 50.000 ise x pakete son istediği rakam 54-55 ve fazlası.
  13. Otomatik park olan aracın style versiyonunu alabiliyorum ancak. Fakat düşük kmli bir titanium alabiliyorken alıp istediğim otomatik parkI sonradan taktırmak daha mantıklı geliyor bana açıkçası. Olan bir aracıda alabiliyorum fakat km çok yüksek.
  14. Ozan hocam şöyle söyleyeyim. En geç 3-4 ay içerisinde yaptıracağım. Dediğim gibi şuan stoğu tükettik Bu arada maillerden sıkılmadan ve iyi niyetle yaptığın bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
  15. İşin tuhafı parça tedarikçilerinin bilmemesi. En azından ''Bu parçalar mevcut ama montajı bilmiyoruz'' demelerini beklerdim. Peki bu parçaları nereden temin edip nerede montaj yaptırabiliriz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.