Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mertcan Ateş

Üye
  • Toplam İleti

    163
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mertcan Ateş tarafından oluşturuldu

  1. Böyle şehir efsanelerini nerelerden buluyorsunuz bilemedim...Yük endeksi arttıkça lastik duvar yapısı ağırlığa göre değişir ve kalınlığı göreceli artar, ama bunlar sizin muhtemelen endişelendiğiniz konforsuz lastik sınıfına girmesi anlamına gelmez.

    Herhangi bir kış lastiğinin durduğu yerden kalkamaması diye özel bir durum olamaz. Kış lastikleri de fizik kuralları ile sınırlıdır ve elbette tutunmanın yetersiz kalacağı durumlar olabilir. Ancak böyle anlar lastiğin genel karakteri olarak nitelendirilemez. 

    Bu kadar kılı kırk yararsanız hayat çekilmez olur benden söylemesi. 

    Bu akşam Goodyear bayiisine gittim. Bu sene UG 9 205/55 R16 91H lastiğin gelmeyeceğini söylediler. İstediğim ebatta 2015 üretim tarihli UG 8'ler varmış. Aynı bayii Nokian'da satıyor. WR D3 modelinin çabuk aşındığını söylediler. Oturduğum konum itibari ile senede 1 haftadan fazla kar yerde kalmaz. Son seçenek olarak Continental TS 850 kalıyor.

  2. Altında kalmadığı sürece sorun yok, yani maliyeti arttırır o kadar, yük indeksinin talep edilenden yüksek olmasının hiç bir zararı olmaz bundan başka.
    Genel bilgi adına yazdım yine de...

    Bu arada 215/55-16 için 93, 205/55-16 için 91 olabilir yük indeksi. Alman tescillerinde böyle geçiyor. 

    Peki yük endeksi arttıkça kauçuğun sertlik miktarında artış olmaz mı?

    Edit: Nokian WR D3 modelinin karlı zeminde yokuşta durduktan sonra kalkamadığı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? WR D4'de böyle bir sorun var mıdır?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.