Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Semih T.

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Semih T. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Osmaniye
  • Arabam:
    Focus 1.6 EB Titanium X
  • Meslek:
    Esnaf
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

275 profil görüntüleme

Semih T.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Maalesef yok Servet Bey. Araç şuan serviste motor üst kapağı sökülmüş halde bekliyor. Genleşme kabı ve hortumları geri çağırma işleminde değişmişti. Önceki halinden farklı olmuştu. Siz turboya giren boruların genleşme kabı hortumlarıyla ve sensörüyle birlikte değiştiğini mi söylüyorsunuz? Tam olarak anlayamadım. Aklıma takılan bir başka konu da şu. Geri çağırma işleminde genleşme kabı, su seviye sensörü, hortumlar, termostat vs değişiyor diye biliyorum. Ama servisin bana vermiş olduğu değişim dökümanında termostat yer almıyor. Neden değişmediler?
  2. Ne yaptıkları konusunda net bir bilgim yok. Turboya giren iki boruyu değiştirdiler. İşçilik dahil 1200 tl. Değişmeden önceki halilinin fotoğrafını paylaşıyorum. Umarım fotoğrafı doğru yükleyebilirim.
  3. Servet bey yanlış anlamışsınız ya da benim yazdıklarım yeteri kadar açıklayıcı olmamış olabilir. Servis geri çağırmaya bağlı olarak değişmesi gereken parçaları değiştirdi. Su haznesi, hortumlar sensör vs. Yazılım da güncellendi ekran yazıları falan değişti. Bu işlemlere servistekiler FSA diyor. Termostatı değiştirmemişler. Ben dışarıdan triger seti, motor üst kulağı ve su pompası aldım sadece. Ve bu parçaları da aynı servis FSA işlemiyle eş zamanlı taktı. FSA da değişmesi gereken parçaların dışında kalan Turbo soğutma suyu borusunda kaçak tespit edildi ancak serviste ve otosanda bu borular yoktu. Yurt dışından isteriz ve gelmesi 2-3 hafta kadar sürer dediler. Ben de beklemedim arabayı o şekilde aldım. Çünkü o borudaki sızıntı çok ama çok azdı ve sadece aşırı turbo zorlandığında su sızdırıyordu. Ayda bir bardak su ekliyordum sadece. Özetle geri çağırmaya bağlı olarak yapılan değişikleri en başta eksiksiz yaptırdım. Turbo soğutma borusu geri çağırma işlemine dahil değilmiş. 3 ay sonra rampa çıkarken motorun uyarı vermesi sonucu yolda kalıp akabinde servise gittiğimde bu turbo borularını bahane ettiler ve önce onun değişmesi gerekiyor dediler. O zamanlar otosanın stoğunda olmayan borular o sırada varmış ve servis otosandan sipariş etti. İki gün sonra gelen boruları taktılar değişiklik yok. Daha sonra da üst kapağı açmaya karar verdiler ve eğilme tespit edildi. Durum bu şekilde.
  4. Evet daha önce stop ettikten sonra nadiren 1-2 dakika çalıştığı oluyordu. Ama son zamanlarda giderek arttı hatta 5-6 dakika hiç susmadan son seviyede çalışmaya başlamıştı. Seyir halindeyken de 5 dakikaya bir çalışıyordu. Termostat sağlam. Şimdi servisten geldim. Yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler. Otosan müşteri hizmetlerini arayıp şikayet oluşturacağım. Servis de beni destekleyecek yazışmalar yapacağını söyledi. Bakalım ne olacak.
  5. Mehmet Bey ben de anlamıyorum. Arabamın çekişinde falan hiç bir problem yok. Hararet sona da dayanmıyor. Yüksek ısı uyarısıyla yolda kaldıktan sonra servise gitmeden bir kaç gün içinde 150 kmden fazla yol yaptım hareret yapmadı. Sadece sürekli fan açtı. Acaba sadece conta mı yaktı? Sizce sadece conta değiştirsem kurtarabilir miyiz? Teşekkürler.
  6. Serkan Bey bugün onu da araştırdım 25.000 tl civarı fiyat aldım. Hasarımı ücretsiz karşılamalarını sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağım. Kesinlikle sandık motora para vermem. FSA işlemi için çağırmadan önce arabam çok sıhatliydi.
  7. Yakup Bey cevabınız için teşekkürler. Borudaki hafif kaçağın motora hava yaptıracağı ve sağlıklı devirdaim yapamayacağı için hararete yol açacağı yorumunda bulundular. Ancak turbo boruları değişti ve sorun devam etti. Az önce servisten aradılar. Blokta %0.8 eğilme varmış. Silindirde %0.10 ovalite oluşmuş. Üst kapakta %0.10 eğilme varmış. Blok değişecek diyorlar. Bana çıkardıkları fatura tam 60.000 tl. Şaka gibi. Yarın sabah görüşmeye gideceğim. Biraz sesimi yükseltmem gerekecek sanırım. Detayları yazarım. Okuyan arkadaşlar fikirleriniz benim için önemli lütfen yorum yapın.
  8. Herkese merhabalar. Buraya en son 2014 yılında yazmıştım. Uzun zamandır yazmadığımdan dolayı bir forum kuralı hatam olursa kusura bakmayın. 2011 1.6 ecoboost titanium x focus sahibiyim. İlk sahibiyim. Aracın kilometresi 86bin. Şubat ayında Otosan tarafından arandık ve FSA işlemi için Adana Ford Gizerler servisine aracı bıraktım. Bu arada Triger değişimi de gerekiyordu ve iki işlem birlikte yapılacaktı. Arabamın su pompası, v kayışı, motor üst kulağı ve turboya giren soğutma suyu borularının da değişmesi gerektiğini söylediler. Sanayide esnaf olduğum için triger seti dahil bu parçaları (orijinal olarak) ben tedarik ettim. Ancak turbo borularını bulamadık. Serviste de yoktu. Turbo borusunda çok ama çok küçük bir sızıntı vardı ve sadece arabayı sıkıştırdığımızda kaçak oluyordu. Ben de turbo boruları kalsın diğer işlemleri yapın dedim ve 2 gün sonunda bütün işlemler sorunsuz olarak gerçekleşmiş ve gerekli testler yapılmış olarak arabamı aldım. Ancak havalar hâlâ serin olmasına rağmen arabamın motoru evden işe gidene kadar ısınmaya başladı. Hatta bazen fan devreye giriyordu. Genellikle arabayı ev-iş arası kısa mesafe kullanıyorum. Ben de FSA işlemi doğrultusunda güvenlik amaçlı düşük dereceli termostat taktıklarını düşündüm ve üzerinde durmadım. Hatta burayı da okudum FSA da değişen parçalar için. Yaklaşık 4 ay bu şekilde geçti ve 10 gün önce pazar günü ailemle yaylaya giderken yolda kaldık. Motor ısınmıştı ve kendini korumaya almıştı. Soğutma suyu eksik değildi ama kaynıyordu. Soğuduktan sonra geri döndüm. Servisi aradım ve Osmaniye-Adana arası 90km boyunca arabamla giderek arabayı servise teslim ettim. Yol boyunca sık sık araç fan açtı ama yolda kalacak bir hararet olmadı. Serviste öncelikle turbo borularının değişmesi gerektiği ondan sonra test edileceği söylendi ve boruları sipariş ettiler. Borular takıldıktan sonra herhangi bir değişiklik olmadı deyip motor üst kapağı sökülmesi gerektiği söylendi. Şanslıysam üst kapak contasıyla kurtulacakmışım, değilsem yarım motor alacakmışım. ? Biraz uzun yazdım farkındayım ama sizden fikir almak istiyorum. FSA işlemi öncesi aracımda böyle bir problem kesinlikle yoktu. Henüz 86bin km de aracım. Ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekir? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.