Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Buğra T.

Üye
  • Toplam İleti

    128
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Buğra T. tarafından oluşturuldu

  1. Her neyse problemi çözdüm belki yol gösterici olur diye paylaşayım istedim. 

     

    2 otomobil arasında bir farklılık yok,  0,1 bar demek fazla güç ve tork demek zira yazılımcıların açtığı basınçta 0,1 civarıdır (soft). 

     

    Turbomu kontrol ettirdim bir sıkıntı olmadığını söylediler fakat emme manifoldu kaçırıyormuş, haliyle kaçan 0,1 bar oradan kaçıyormuş. Şuan tamiratı için durumum olmadığı için bir süre bekleyeceğim. Söküldükten sonra kurum temizliğiyle ve conta değişimiyle kaybettiğim 0,1 barı kazanmış olacağım. (umarım) :)

  2. 4 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Karıştırmadım :) 1.6 tdci yazdığım ama benim atladığım nokta, Türkiye'nin hala Stage 5 motor satması.

     

    Stage 6 ile 1.6 tdci ile arasındaki farklar:

    Motor yönetimi; Ford C.R. değil Bosch

    Yakıt basıncı 1600 değil 1650 bar

    Turbo değişken değil sabit geometrili

    O zaman bir yanlışlık yok mu? :) ff3 1.6 115 ve ff3.5 115 turboları gtc1244vz. Stage derken Euro kastettin sanırım. Euro 5 ile 6 arasındaki farklar sıraladığın gibiyse 115 hp olarak satılan 1.6 lar aynı olmuyor mu? 

     

    Şu işe bir açıklık getirelim artık çünkü arabamda arıza olduğunu düşünmekteyim :)

  3. Selam arkadaşlar,

     

    Dün elm327 obd 2 cihazıyla focus 3 dizele bağlandık ve turbo basıncının cont.(sürekli) 1,4 basmış olduğunu gördük, ardından makyajlı focus'a baktığımızda cont. 1.5 olduğunu gördük. 

     

    Araştırmalarıma göre motorlar arasında emisyon yakıt tüketimi gibi değerler aynı, zaten motorlar birebir aynı. Benim gözden kaçırmış olduğum bir durum var mı ? Örneğin yazılımsal farklılık gibi... 

  4. Bu bir felaketin habercisi 2013 F3 Dizel sahibiyim geçtiğimiz temmuz ayında Ankara Tur Oto da arabamın 45.000 bakımı yapıldı aradan 1 saat geçtikten sonra bir anda devir saati çıldırdı red line falan devirdi ardından egzozdan bembeyaz bir duman ve ben yolda kaldım arabayı tekrar servise çektirdim. Önce kötü yakıt dediler sonra enjektör dediler sonra enjektör değişti dediler ama bana bununla ilgili hiç bir belge vermediler şimdilerde ise zaman zaman araba tekliyor bu sıkıntı baş göstermeye başladı 12.01.2016 da tekrar tur oto ya bıraktım 2 gün kaldı ama sorunun kaynağını bulamadılar anlayacağınız yine yolda kalmayı bekliyorum 

  5. O zaman suçlusu otokoç ötesi de yok. Şunun şurasında ne kalmış ki az bekle makyajlı getir bari :) ... Sadece bu da değil 2012 ile 2013 modelin veya 2014 modelin eksik fazla donanımları var, kınanacak bir durum bu...  İyi bir marka olmak demek arabaları iyi yapmak değil, stabil bir şekilde üretim yapıp onu destekleyebilmek. 

    2013 te focus titanium aldım 12 de olan bir sürü özellik yoktu, normalde tam tersi olur :) Allah var arabadan memnun kaldık, arabadan çok servisten memnun kaldık. Ford iyidir hoştur dedik yine ford a yöneldik.. Konuyu iyiki gördüm, ölmüşlerinize rahmet.. 

    Piyasadaki D segmentinde olan çoğu model passattan daha iyi ama bu ve bu tarz sebepler mecbur passata yöneltiyor insanları.

  6. Ford iyi hoşta şu makyaj işine bir hal çare lazım. 

    2 hafta önce mondeo testine gittik babamı passat'tan zar zor döndürerek mondeoya ikna ettim. Şimdi mondeo aldım diyelim, yahu kardeşim neden gözüme makyajlısını sokuyorsun daha yeni aldık ! 

    Aynı şeyi focus ta yaşadık, gittik beğendik aldık 2 sene geçmeden hoop makyaj. Bir de ford'un makyajı da makyaj.. Yani sanki yeni kasa gibi görünüyor namussuzlar + donanım ekliyorlar vs vs.. E enayi miyiz biz kardeşim? 

    Ford hariç diğer bütün markalar sessiz sedasız sade makyajlarla eskiye düşen kasalarının güncelliklerini bozmuyorlar yani daha düzgün bir tabirle çok fazla radikal değişim olmuyor bkz. Passat. 11 senedir adamlar aynı kasayı çekiştirip uzatıp satıyorlar. 2004 modeli bile hala göze geliyor, hala aynı.

    Ciddi ciddi 1-2 ay içerisinde mondeo düşünüyorduk malesef 2017 ye kaldı.

    • Beğen 1
  7. Tamamen şans işi, ben 2 sene önce tesadüfen sorduğum yerde buldum, müşterinin kışlık lastikleriyle birlikte duruyomuş uzun zamandır lastiklerde bitik gibiydi, adamı aradılar satalımmı diye adam satın dedi 200 dediler 150ye anlaştık 5 kollu saç jant + kapakları :)

    yıldız sanayi sitesinde elvan, ostim tarafları oluyor sanırım, google amca bilir.

    Telefonla Aradım malesef yokmuş. Bir kaç yere haber bıraktım gelirse arayacaklar.

  8. Mesela, Bilkent köprüsüne 80le içerden girince önce arkayı biraz Açıyor ondan sonra topluyor

    Hmm sık sık girdiğim bir viraj.. Söğütözü tarafından gelip sağa girişten bahsediyorsunuz sanırım.

    Orası yavşamış bir asfalt öylesi yerde rx8 bile kafadan kopuyor.. Lastiklerim yeniyken orada tehlikeli bir durum yaşamadım şuan muhtemelen burundan kayar.. Bu yeni sistem burundan kaymayı bile engelleyip arabayı yavaşlatmadan virajı döndürtüyorsa iyi bir sistemmiş.

  9. Ben kaydırabildiğime göre bende bi sıkıntı var demekki :)

    Kaymadan kaymaya fark var. Eskimiş asfaltta direksiyon çekme yöntemiyle arkası önü oynuyor o sırada esp topluyor aracı.. Güvensiz bir durum da oluşmuyor.

    Lastik kabaklaşmıştır yer ıslaktır değil esp ferrari kullanıyor olsanız o bile kar etmez.

    Siz nasıl kaydırıyorsunuz? Spin attırıyorum demeyin düşer bayılırım :)

  10. siz kaydıracak kadar limitlerde kullanamıyor olmayasın? Ben yasal hız limitlerinde(virajlardaki düşmeler hariç) kullanırken bile defalarca devreye girdi. Gerek conti, gerek michelin gerekte ug8 le. Yani istesenizde kaydıramıyorsunuz, zaten çok iyi yol tutuyor esp olmasada olur gibi söylemler kesinlikle anlamsız bence.

    Ha mesela babam gibi adamlar bu tip donanımların varlığını yokluğunu bilmez, sanırım daha absyi devreye sokmuşluğu yok, ama gün gelir hayat kurtarır.

    O işlemle ilgili tan oto akın usta ile görüşün ancak çalışıyormu bilmiyorum bende olmuştu Servet abide olmamıştı(sonradan oldumu bilmiyorum)

    Virajlarda limit üstü kullanırım limitten ziyade.. Ben esp devreye girmiyor demiyorum, giriyor.. Kaydıramıyorsunuz dan kastım da bu.. Bana göre yeterli güvenliği sağlıyor.

    Geyik testleri var işte esp li ve esp siz.. Kaysa orda kayar. Esp olmaması sebebiyle bir kaza geçirdim kaza da 3 araç pert oldu. Önemsiz bir şey olduğunu iddia etmek ahmaklık olur.

  11. Bizimkinin değeri çok düşmeden güzel bir araba alalım istedik. Birde beyaz sedan çok istiyorduk. Bu yüzden satışa çıkardık.

    Hayırlısı olsun. Ama fiyatı düşecek diye heyecan yapıp uygun fiyatlara araba vermeyin sakın! Çünkü bu aylar ölücülerin piyasaya çıktığı aylar. Kasım/Aralık hem yıl sonu indirimleri var hem de makyaj geldi. Sanki 10 yaşında arabaymış muamelesi yapıyorlar.

    Yani aceleye gerek yok, Ocak'ta en geç Şubat'ta 2. El tekrar hareketlenir.

  12. Est midir ne karın ağrısı kaymayı engelleyici sistem bizim arabalarada olacakmi acaba yazılım guncellemesi ile. Yeni kasa x 5 tede var bu sistemin tanıtımını görmüştüm

    Est nin olup olmaması çok önemli değil. Focus zaten yola yapışan güvenli bir otomobil. Ufak ufak kaymalara izin vermesi de ayrıca güzel bence.

    Hatta dsc yi tamamen kapatılsa da sınırların dışına keşke çıkabilsek :)

  13. Bende Focus 2,5 var. Bu ses olayını ustama sorduğumda ufak tefek sesler olabilir bozuk yollarda ama sıkıntı değil demişti. Bizim Focuslarda bu sesi bulamamak veya duyamamak maharet açıkçası. Özellikle parke taşlı ve mühendislikle uzaktan yakından alakası olmayan yollarda, rampa inişlerde sağa sola dönerken takır takır ses geliyor. Her gün aynı rampayı inip en sıkıntılı noktasından dönüş yapmak zorunda olduğum için istisnasız her seferinde duyuyorum. Bu sadece benim aracımda mı var deyip de aynı noktalarda kullandığım eski-yeni hiçbir araçtan bu sesi duymadım.

    Geçen hafta makyajlı Focus'u Sivas'ta plazada gördüm. Zamanım çok dar olduğu için deneme, inceleme şansı bulamadım. Yoksa ilk testimde ben size söylerdim o ses gitmiş mi duruyor mu:)

    Ramazan bey, 2,5 cmax ta da aynı ses var, şirket aracımız fiesta da niceleri var. Yani alayında var.

    Ses kullandıkça çoğaldığı için test araçlarında olmaz kolay kolay..

    Bendeki sesin beni rahatsız ediyor olmasının sebebi 1 taş gibi turanzalar 2 spor yay. Sırf bu yüzden yayları sökücem gibi..

  14. Siz aldığınız gün veya test ederken ses duydunuz mu ? Hayır sanırım. Uzun dönemde kullanıcıların dönmesi ile bunlar gelirse gelir.

    Bana soruluyorsa bu soru; makyajsız'da da bu ses denilen şeyi duymadım bu arabada da duymadım. Parke yollardan da geçtim ama bilmiyorum. Garip şekilde müzik kapalı bu sesi duyayım diye de kafa patlatmadım sapık gibi :D

    Bazı değişiklikler ve dahası için foruma bakmaya devam.

    Arabada ses duymadım ki lok duyayım :)

    En çok haşır neşir olan sen olduğun için soru sanaydı aslında... Ama eskisinde duymadığını söylüyorsun, doğrudur. Ama ses var bu bir gerçek.. İnşallah bunda yoktur da ve yine inşallah bizimkilere uyumludur da değiştiririz :)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.