Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

M.Altuğ Özdemir

Üye
  • Toplam İleti

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

M.Altuğ Özdemir Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Aydın
  • Arabam:
    Mitsu
  • Meslek:
    Elektronik Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

M.Altuğ Özdemir's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Evet memnun olanlar da var galiba ama burayı okuyunca ps kronik arızalı gibi görüntü çiziyor.. Ben yılda 15-20 bin km arası yol yapıyorum ps artı lpg düşünüyorum bakalım ne olacak:)
  2. Teşekkür ederim cevabınız için galiba forumda powershift kullanıp da sorun yaşamayan tek siz kaldınız umarım böyle devam edersiniz .. Kaç km oldu aracınız?
  3. Powershift şikayetleri baya artmışsa benziyor son durumlar nedir acaba ? Benimde bir konum vardı powershift ile ilgili 2 ay önce sıfır almayı düşünüyordum ama şimdi 2. El ps focus buldum bu sorunları okuyunca biraz çekindim açıkcası vites oranı kısalığı çok yakması çok önemli değilde şanzıman arızası beni korkuttu açıkcası.. Tavsiye eder misiniz powershift kullanıcıları bu şanzımanı ? Teşekkürler iyi bayramlar..
  4. Dsg ye bakın demek sorunu dsg ye atmaktadır.. Dsg kavrama problemi tork dayanımının 250 nm kadar olmasından kaynaklanıyor dizellerde ve 140 bg 1.4 TSİ larda sorun olabiliyor.. Ama 1.2 TSİ lerde ben daha şikayet okumadım..focus 160nm dsg ye çok çok uygun konumda dizel kuru kavrama powershift olsaydı o zaman dsg ile karşılaştırabilirdi sonuç olarak focustaki powershift dsg ye rakip değil.. Kaldı ki dsg kavrama problemi dışında powershift ten çok daha stabil çalışıyor vites oranları çok daha iyi.. Ford'un getrag kapısını biraz daha aşındırması gerekiyor powershift kuru kavrama için.. Ben de powershift focusu başta vites oranı ayarsızlığı ve bir kaç problemi yüzünden bir süre erteledim burada fikrini, deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum..
  5. dh de bir üye powershift hakkında şunları yazmış doğru mudur ? Öncelikle vitesin bir manuel kullanım bölümü yok. bunun yerine vites topuzuna + - tuşları koymuşlar. bu da şöyle çalışıyor; D kademesinde + veya - ye basarsanız 2-3 saniyeliğine vitese müdahale ediyorsunuz, sonra hemen kendi bildiği vitese dönüyor. S kademesinde + veya - ye basarsanız S yi bırakıp manuele geçiyor(vites kolu hala S de) ancak daha önce dediğim gibi gaza çok basarsanız 1-2 vites birden küçültüyor, bu çok sinir çünkü aracın yüksek viteste hızlanmasını görme şansınız kesinlikle yok. Sizin düğmeye basmanızla vites değiştirmesi arasında yaklaşık 1 sn var. üstelik beklettiği vites için de durum böyle... yani mesela 3 te hızlanıyorsunuz, (sözde diğer vites sırasını 4 e alıp bekletiyor) ama + ya basınca yaklaşık 1 sn sonra 4 e atıyor. Manuelden S ye geri dönmek için ise kolu D ye alıp tekrar S ye almanız gerekiyor:))) tam bir komedi... S modunda 6.vitese geçirmiyor!! garip ama gerçek.. sanki çok uzun oranlı bir vites kutusuymuş gibi 6 ya geçirmiyor. (gaza çok az bassanız da) Vites değişimi sonrasında bazen 2-3 sn yarı kavramada kalıyor. motorun gücünü tekerleğe veremiyor hissi var. net bir şekilde geçtiği vitesi tam olarak kavraması lazım ama bir süre yarı debriyajda gibi kalıyor. (özellikle vites küçültmede bu çok belirgin) ve kuvvetli ivmelenme sırasında vites büyütürken 3 ya da 4. viteste çok belirgin. Bunlar sadece benim arabama özgü şeyler değil. başka bir ps focus 3 ü de kullandım durum tamamen aynı. Ve şunu belirteyim ben aracını genellikle sakin kullanan birisiyim. Daha sportif kullanan birisinde bu problemler daha belirginleşecektir. Ve bu vites kutusunun en negatif tarafı çok kısa oranları. otoyolda 120 de motor gürültüsü içinde gidiyorsunuz. malesef 3000-3500 devir arasında da motor fazla titreşim ve ses yapıyor. 120-130 hızlarda araba 6.viteste bu devirlerde oluyor. Yanımda oturan kişinin bu araba bu hızda niye bu kadar bağırıyor dediği oldu. Sonuç: Yabancı bir internet sitesindeki bir videoda bu aracın powershift testini izlemiştim. oradan alıntı yapacağım ki bence de tam olarak doğru bir yorum. Eğer arabanızı yaşlı bir teyze gibi kullanıyorsanız ve beklentileriniz yaşlı bir teyzenin beklentileri kadarsa focus 3 powershiftte problem yok. Ancak arabam doğru ve hızlı tepkiler versin, doğru viteste gitsin, ara sıra hızlı ve seri sollamalar yapayım, otoyolda da konforlu seyahatler yapayım derseniz mutlaka test sürüşü yapın derim.
  6. merhabalar focus 3 powershift düşünen birisi olarak benzinli ve lpg li focus 3 sahiplerine bir sorum olacak.. aracınızda kaç km dir lpg var memnunmusunuz ve km kaç litre lpg yakıyorsunuz ? Teşekkürler
  7. Anladım hocam çok faydalı bilgiler teşekkürler.. Bu hız dd ilşikisi yazılımla düzeltilebilecek birşey değil galiba vites oranları değişmiyor çünkü..yarı otomatik olduğu için frenden ayağınızı çekince ilerlemesi tam otomatikler gibi olmaz hocam(her ne kadar yazılım güncellense de)...
  8. Anladım hocam peki şimdiki aracınızda 120km gibi hızlarda dd ne gösteriyor? Aracınızın beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönlerini yazabilir mısınız?
  9. siz kaç kmdesiniz ? ve ortalama tüketiminiz nedir hocam? lpg düşündünüz mü ?
  10. evet şu anki 1.3 atmosferik aracımda da 2500 dd 100km civarı hızlardayım zaten...sizin aracınızda mı powershift hocam?
  11. Burada bir konuda arkadaşımızın birisi 6.vites 100 km hızda 2650 dd yazmış.6. vites için devir çok yüksek değil mi ?
  12. teşekkür ederim..sitede aktif olan ps kullanıcısı olarak siz ve bekir bey var sanırım..peki sizden aracınızda şu olsaydı yada şöyle olsaydı daha iyi olurdu şeklinde düşündüren birşey oldu mu ? ör bagaj hacmi daha büyük olsaydı, daha az yaksaydı , daha performanslı olsaydı vs vs...biliyorum çok soru soruyorum sabrınız için teşekkürler şimdiden..
  13. Teşekkür ederim ilginiz için..O soruyu şanzıman oranları hakkında bilgi edinmek için sordum hocam.. 6. vites oranı çok kısa diye okudum bir yerde.. 7.2 ve 8.8 değerler şehir içi değer mi ? ps de titreme,şangırtı ya da baskı balata kaçırması gibi şikayetleriniz oldu mu ?
  14. 280nm dayanımlı powershiftin 160 nm torkta sıkıntı çıkarması pek olası gözükmüyor...Birde getrag var arkasında sanmıyorum getragın sorunlu şanzıman üreteceğini..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.