Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Selim Tırınk

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Selim Tırınk Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    2007 Focus 1.6 Trend Oto.
  • Meslek:
    Tekstil
  • Cinsiyet:
    Bay

Selim Tırınk's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. ÖMER BEY iLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
  2. dostum dediğim gibi reset atıyorlar küçük bir alet bağlayıp arızayı siliyorlar. sonra sistem tekrar arıza algılamaya başlıyor ve hata belirli bir sayıya ulaşınca tekrar yanıyor. yani sensör hataı okumay başlıyor. sensörü değiştirine komple gidiyor. en zından bana bu şekilde anlattılar ve sensörü değiştirince sorun çözüldü.
  3. Brc taktırdım oldukça memnunum yani otomatik olmasına rağmen sorun yok. ama otomatik olduğu için gaz olsada ş.içi biraz fazla yakıyor. İst. mamül trafik çok yğun yoğun trafikte 11-12 lt ler buluyor. ama trafik yoksa 8 litre hatta uzun yold daha daha az değerle görebilirsiniz. ayrıca "Lpl'li otomatik focus platinium buji hakkında" açtığım başlıkta da dedğim durumu göz ardı etmemek lazım.
  4. Kubilay beyinde dediği gibi karışımın düzgün ayarlanmamasından kaynaklanıyor. bu ayar düzgün yapıldıktan sonra arıza lambası yanmaya devm ediyor çünkü Lambda sensörünü bozuyor.(osijen sensörü) bende aynı süreçten geçtim. benim gittiğim özel servis arcaı bilgisayara bağladı ve problemli oln sensörü çalışma esnasında nasıl bir grafik çiziğini bana gösterdi. yapılması gereken arızalı sensör değişmesi lazım. resetlerlerse kısa bir zaman sonra tekrar yanar. ama değiştirincede çok uzun yılar yanmaz diye bir garnti veremiyorlar. ama bende 2,5 yıldır tekrar yanmadı. arık yansada çözümü biliyorum. yanlış hatırlamıyorsam 120tl falndı.
  5. Ben aslında bu bilgiyi şöyle izah edeyim, Aracı ilk aldığım zaman hemen bakıma götürdüm buji falan değişti. Standart buji kullandım. 10000 km sonra bakımı geldikçe bujileri mutlaka değiştirdim. Tabi yine standart bujilerler bu şekilde bir 10000 km yol daha gittim. (yani bujiler pek eski değildi) sadece hep ş.içi kulladım. Bu iki 10000 km'lik peryotta tüp ile en fazla 250 km yol gidebiliyordum. (tüp biraz küçük Piknik tüp:)) 3. bakımda bahsettiğim plantinyum mondeo bujisi takınca aynı ş.içi trafiğinde 1 depo ile 290-300 km leri görmeye başladım. Nihayetinde ben bunu kafamdan yapmadığım bir iş değil, işinin ustası bir servisin tavsiyesiyle yaptım ve gerçekten olumlu sonuç aldığımı düşünüyorum. Şunu da unutmamak lazım benim arabam otomatik vites. Kimseyi inandırmak zorunda değilim 1 denemesi fazladan 20 tl ye mal olur. Not: Geçtiğimiz yaz ramazanda (lpg fiyatlarını hatırlamıyorum fakat googleden bakarsınız.) 180 tl'ye İstanbul'dan Tireboluya 1020 km yapıyor yol gittim. Gece idi 90-100 km/h arası hızı geçmedim. Aynı yolu gündüz 240 tl'ye geldim. 120-150 km/h gündüz geldim. Ramazan bayramı 2. günü.
  6. Valla Yakup bey iletiyi nereye isterseniz taşıyabilirsiniz tabi. Ama ben arabam kısmında aracımı tanıtmayı bir türlü beceremedim biraz kabiliyetsizim galiba
  7. Arkadaşlar; Aranıza yeni katıldım ve fromlardaki yazışmalardan çok şey öğredim ve öğrenmeye devam edeceğim. Benim sizlerle paylaşmak istediğim tecrübem; 2007 oto. focus kullanıcısıyım. Arabamda 3 yıldır Brc takılı aldığımdam beri. Gittiğim özel serviste araba lpgli olduğu için platinyum bujisi takmamı tavsiye ettiler. orjinal focus bujisi 4 adet 20 tl platinyum olarak adlandırılanlar 4 adet 40 tl. Mondeo bujsi olarak geçiyormuş. Gerçekten bu bujiler takıldıktan sonra arbanın çekisinde hızlanmasında hissedilir biçimde artış oldu. hatta yakıtta bile bir miktar düşme oldu. Eğer dikkatini çeken arkadaşlar olursa ilerleyen günlerde yakıt ve çekişle alakalı detaylı olarak yazacağım Saygılar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.