Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Özgür Özuysal

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Özgür Özuysal tarafından yazılan her şey

  1. Ferrari, araç imajını korumak için böyle önlem almış. Fordun böyle bir kuşkusu yok.
  2. Bana da sorun ve yaklaşım biraz garip geldi. Blok muhafiyeti yasası gereği, Ford aracınızı başka bir servise götürdüğünüzde (Honda, Fiat, Hyundai v.s.) kabul edilirken, Ford aracı, Ford yetkili servisinin kabul etmemesinde eksik ya da yanlış bilgi var gibime geliyor.
  3. Özgür Özuysal

    Aracim Nedir :)

    Fiyatı ve modeline göre orjinal 24 bin km de olması oldukça cezbedici oldu benim için. Bu yüzden bulmuşken aldım. Yüzde 80 i peşin verdim. Kalanını da 2 ay sonra vereceğim. İyi bir alışveriş oldu. Yoksa aldığı arabanın özelliklerini bilmeyenlere son derece sinir olan biriyim ama ben aynı durumdayım. Sanırım günün birinde satarsam "emsalsiz" ibaresini koymam yerinde olacak Hız sabitleyicili ama arka camlar manuel bir Trend sanırım gerçekten yok.
  4. Özgür Özuysal

    Aracim Nedir :)

    Arkadaşlar ben de otomatik 2009 Focus 2,5 aldım. Trend donanımında. Ruhsatta da öyle yazıyor. Benim arabamda çift taraflı otomatik klima var. Ön sis farı, hız sabitleyici yağmur ve far sensörleri var. Ama jantlar sac jant ve plastik kapaklı. Arka camlar manuel. Aracım 1,6 benzinli motor ve 100 beygir (74 kw yazıyor). Sahibinden.com da baktığım tüm trendler manuel klimalı ve 4 cam elektrikli. Donanım seviyem nedir bilen var mı acaba?
  5. Dün de Maslak-Halkalı arasında kullanırken sık sık kendim vites değiştirmek istedim, vitesi + veya - yöne ittiğimde herhangibir değişiklik olmuyor. Vites büyütürken 2500 devir üzerindeyse büyütme işlemi yapıyor. Küçültme işleminide en fazla 2 den 1 e atabildim. O da durmak üzereykendi. Ben mi yaptım sistem kendisimi yaptı bilmiyorum. 1 kişiden daha fazla insan olmalı Focus 2,5 otomatik benzinli kullanan yahu!
  6. Arkadaşlar yok mu yahu koca forumda focus 2,5 otomatik kullanan??
  7. Arkadaşlar merhaba. 2009 1,6 klasik otomatik şanzumanlı focusum var. + veya - yönlerine hareket ettirdiğimde vites değişmiyor. Örneğin 2000-2500 devirde vites büyütmek istiyorum buna izin vermiyor. 2000-3000 devir gibi vites küçültmek istediğimde (motor freni v.s.) küçültmüyor. Bu araçtan kullananınız var mı?
  8. Yakup bey. Şimdi hatırladım. Bu tarz forumlara genelde facebook üzerinden giriş yapmıyorum ama, üye olmak istediğimde arabanız bilgisine "ford focus otomatik" yazdığımda ve meslek kısmına "mühendis" yazdığımda her ikisine de ayrı ayrı uyarı verip, girilebileceğnden uzun karakter girişi yapılmış uyarısı geliyor. Ben de en sonunda facebooktan girmiştim. Ama şimdi doldurdum. Çağtay bey. 2. el araç arayanlara çok yararlı tavsiyeler veriliyor. Bende zaten bu aracı tavsiye üzerine aldım. Ama genel olarak "biraz daha üzerine koyup......alsaydın" fikri mantıklı olsa da Bugatti Veyron, Bentley fiyatlarına varana kadar gidiyor. O seviyede de eminim uçak neden almadın denecektir. Bu işin sonu yok. Bir de sahibinden.com da yoğun araştırmalarım ve almaya karar verdiğim araçları detaylı expertize götürünce gördüm ki, kaba tabirle araçların 3 te 1 i pert kayıtlı, (bunların çoğu pert olmayacakmışta sigortacı tanıdık diye perte çıkarmış) 3 te 1 i "keyfe keder" bel altı boyalı kalan 3 te 1 i de kilometresi düşürülmüş. Ben de tanıdığımdan, ufak bir hasarını daha önceden gördüğüm, 2009 model olmasına rağmen piyasada bulunamayan 23 bin km de bir de piyasasından 1000-2000 ucuza bu aracı aldım, parasını ödedim. 29.000 Yine de teşekkür ederim. Foruma yeni geldim. Herkesle memnun oldum. Şu aralar neden manuel kullanımı kısıtlı onu araştırıyorum. Vites küçültüp, büyütemiyorum.
  9. Merhaba Yakup bey. Arama bölümünde "face ile giriş" / "facebook ile giriş" veya SSS bölümünde ilgili başlığı bulamadım. YArdımcı olabilir misiniz.
  10. Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta Focus II 1,6 Duratech Trend otomatik satın aldım. Aldığım kişi açıkdeniz kaptanı. 2009 model 23 bin km de. 2005 yılından beri 3 defa araç değiştirdim. Hepsi de Honda Jazz dı. Aslında genel anlamda Jazzdan daha iyi bir araç bulamasamda ömrümün sonuna kadar aynı model arabaya binmek istemedim ve eşimin kullanımına verdim. Ben Focus'u kullanacağım. Yalnız tükettiği 10-11 litre/100 km bana oldukça uzak rakamlar. Eski arabamda aynı şartlarda 7 litre bile tükettiğimi hiç hatırlamıyorum. Neredeyse aynı yolu 2 kat pahalıya gidiyorum. "Çok yakar" uyarısı aldım ama dediğim nedenlerden, temizliğinden ötürü aldım. Bir de focusumu manuel olarak kullanmak istesem de -/+ yönlerine vitesi çeksem de vites geçişi her zaman yapmıyor. Örneğin yokuş inerken 2000 devirde giderken vites küçültmek istediğimde (gayet makul bir istek) vites küçülmüyor. Veya yeni yola çıktığımda motor ısınana kadar düşük devirde kullanmak istiyorum. Az bir hızlanıp 2000-2500 devir gibi vites büyütmek istediğimde (bu da gayet makul bir istek) büyütmüyor. Ama diyelim düz yolda 3000 devirde giderken + yönüne çektiğimde vites büyüyor. Yani + veya - yönüne vitesi itsemde talebime cevap verecek mi vermeyecek mi emin olamıyorum. Arabanın keyfini bekliyorum. Kullanım öneriniz var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.