Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Haluk Hekimoğlu

Üye
  • Toplam İleti

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Haluk Hekimoğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    FocusIII 1.0 Eco Trendx
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Haluk Hekimoğlu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Neyse insan yaşadıkça öğreniyor. Herkese iyi dilekleri ve tavsiyeleri için teşekkürler. İyi forumlar.
  2. Malesef dedikleri gibi yokuş kalkış desteği yok bizim trendx lerde. Dışarıda fiyat aldım ve hemen hemen otokoç ile aynı fiyatı verdiler. Bİlmiyorum aynı gün mü geçtik ama oranın trafiği çok kötüydü. Bana da normal gelmiyor o yüzden diretiyorum da tüketici hakları, hakem heyeti ... biraz zorlayacam bi umut bi şey çıkarsa diye.
  3. Düşüncelerimi bildiren bir mail attım zaten kendilerinden cevap olarak garanti genel müdürlüğü reddetti cevabı geldi.
  4. O gün o rampada eminim birden fazla kişi yakmıştır balatayı. Çok dik bir rampa ve tam 1.5 saat sadece 1 metre gidip duruyorsunuz. Çok araba kenara çekip kaputu açmıştı. Benim acemiliğim yada güvencim bnm arabam ford bana bir şey olmaz dememdi. Ben arabayı aldığımdan bu yana 3 defa uzun yol (İstanbul-izmir) yaptım bu güne kadar en ufak bir ses, şikayet yoktu ne baskıda ne başka yerinde.
  5. Herkese merhabalar, Başıma gelen talihsiz olayı siz focus kullanıcıları (özellikle ecoboost 1.0) ile paylaşmak istedim. Aracımı alalı daha 1 yıl olmadı ve aracım 15000 km de idi. Araçla Şile otoyolunda dik rampalarda yaklaşık 1-1.5 saat arası 1 metre aralıklı dur-kalklar ile hareket etmem gerekti ve bunun sonucunda aşırı ısınma sonucunda aracımın baskı-balatasını yaktım. Bunun ardından bir miktar çekiş kaybı, kavrama sorunu olmasına karşın çok ciddi bir sorun görmediğim için aracı 3 bin km kadar daha kullandım fakat geçen gün yolda bir anda gaz iletimini kesti araç. Aracı Taşdelen Otokoç'a çektirdim ve sonuç: Baskı-Balata ve Volan değişimi. Volan'ın içindeki dişliler kırılmış. Usta bile çok anlam veremedi. Baskı balatanın yanması yük bindirmiş herhalde dedi.Benki aracımı asla zorlamam sadece o gün yokuşta çok dur kalk yapmak zorunda kaldım. Neyse dedim ve konuyu garanti ile veya en azından bir kısmını garantiden karşılayabilir miyim diye düşünerek Garanti genel müdürlüğü ile yazışmalar yapıldı ve sonuç: Garanti değişimi yada desteği söz konusu bile değil. Malesef su anda 3000 tl lik bir arıza ve gider sonucu aracımdan ve Ford markasından ciddi bir şekilde soğudum. Özellikle Ecoboost 1.0 motor sahipleri aracınıza çok nazik davranın aracın teknolojisi yeni olduğu için yedek parçası bulunmuyor ve orjinal yedek parçalar da baya can yakıyor. Bu arada Taşdelen Otokoç'a da ilgi ve desteğinden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola insanın yeni aldığı ve çok nazik kullanmaya çalıştığı arabasının başına böyle bir şey gelince insanın canı fena sıkılıyor.
  6. Haluk Hekimoğlu

    Focus Hb 2013

    İstanbul şehir içi karma tüketim 5.9 l yakıyorum ki bunun çoğu dur kalk sebebi ile oluşuyor, istanbul için dışı fark etmez uzun yolda sakin kullanımda 4-5 lt arası yakıyorum ecoboost 1.0 ile. Sakin kullanımdan kastım hız sabitleyici ile 100-105 arası kullanım diyebiliriz. Fikir vermesi açısından yardımcı olabilirse ne mutlu bana.
  7. Sizin söylediğinize göre otomatik vites (DGS-Powershift) 2300-2400 de vites atması gerekirdi. Ama yeni nesil otomatik vitesler 2000 deviri görmeden vites atar buna 1.2 tsi motor dahil.Örnek olarak golf de 60'ı geçer geçmez 5 vitese takar dgs de. Çünkü araçlar bunlar düşünülerek design edilmiştir. Titreme yapması durumunda zaten hemen size vites küçültün uyarısı verir. Aracınızı sakin kullanmanız halinde araç size 1800-2000 devir arasında vites değişim uyarısı verecektir. Vites değiştirdikten sonra gaza bir anda yüklenmez yavaşca arttırırsanız rahatlıkla titremeden yola devam edebiliyorsunuz. Aracınız size böyle uyarı veriyor çünkü demek ki siz aracı agresif veya daha performanslı kullanıyorsunuz ve araç da sizin kullanım stilinizi fark edip ona göre size vites geçiş uyarısı veriyor. Tüm verileri sıfırlayıp çok sakin bir kullanım deneyin 2000 deviri geçmeden vites atmasını istediğnii göreceksiniz.
  8. Direk sorunlarınız işe ilgil değil belki ama bir sorum olacak aracın ecomode sistemi size 2000 devir ve altında vites değiştirmenizi önerirken siz neden 2000 devir üstü kullanıyorsunuz ? Yanlış anlamayın sadece meraktan soruyorum.
  9. Mümkün olduğunca dikkatli kullandım zaten ortalama hızı da görebilirsiniz fakat 5000 den sonra daha da dusmesini bekliyorum.
  10. Herkese merhaba, Eb 1.0 ile ilk uzun yol performansımın sonuçlarını sizlerle de paylaşmak istedim. Gidilen Yol: İstanbul-İzmir Mesafe: 500 km Yakıt: 5.1 lt /100 km Aracın Km:1200 Ortalama Hız: 95 5.1 in de altında rahatlıkla gidebilirsiniz özellike cruz kontrol kullanarak fakat surekli otobanda giderseniz.
  11. Merhaba herkese bende yeniyim ve aracımı da 2 haftat oldu alalı . 1.0 ecoboost Trendx 42750 Tl Bu aracı almak isteyenlere %100 tavsiye ederim gerçekten çok mükemmel bir araç.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.