Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Serhat E.

Üye
  • Toplam İleti

    350
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Serhat E. tarafından oluşturuldu

  1. Babamın arabasına jant lastik takımı alacağım. Servis 3 adet set öneriyor. Hiç anlamıyorum bu lastik konusundan. Kış için en verimlisi hangisi olur?

    Üzerindeki lastikler ön 245 35 18 arka 275 35 18
    Servisin setlerinde tüm lastikler aynı ebat.

    1) Michelin Alpin 5 ZP 225 55 17

    2)Good Year UG8 245 45 18

    3)Pirelli winter sottozero 3 225 40 19

  2. Nerde ne zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz çünkü.

    Bayram dönüşü kırşehirden ankaraya gelirken kaman-bala-gölbaşı yolunu kullandım. Normalde sakin olan bir yol ama bayram dönüşü olduğu için kalabalıktı. 117 km sabit giderken sağdan bir duster çıktı. Yola hiç bakmadan. Direk sola geçti sonra nasıl becerdi bilmiyorum iki şeridi ortalacak şekilde çapraz bir şekilde durdu.
    Çok zeki bir vatandaş karısına bayram dönüşü ana yolda araba sürmeyi öğretiyordu sanırım.

    Aşırı hız konusuna katılıyorum. Ülkede tüm boşanmalar sebebi ne olursa olsun şiddetli geçimsizlik, tüm kazalar sebebi ne olurda olsun aşırı hızdandır :)

  3. Yaklaşık 50 bin km e92 320d kullandım. Dizel olduğu için yakıt ve performans beni tatmin ediyordu ama bu 16i ler maalesef çok ağır kalıyor. Arkadan itiş bir araç olduğu için maalesef temizini bulmak zor. Yanlış ellerde çok yanlış kullanılıyor. Kronik bir arızasına denk gelmedim. Bakımları genel olarak pahalı. Özellikle diskler ve rft lastikler.

    Konfor olarak c serisinden daha geride. Yol tutuşu her bmw gibi gayet iyi.

    Şanzımanı 8 ileri değil bu araçların. 6 ileri vasat bir şanzımana sahip.

    Ben olsam mercedes ve bmw arasında kalır yine gider bmw alırdım.

    • Beğen 2
  4. Bugün bi uğrayıp baktım.
    İç malzeme kalitesi rezalet neredeyse her yer taş gibi plastik. Güneşlikler filanda öyle. Benim boyutlarıma göre içi bi tık küçük. 100 bin olsa bile düşünürdüm iç malzeme kalitesi yüzünden...
    Ama duruşu görünüşü hala süper [emoji4] 


    Dışardan bakınca gerçekten çok güzel ama dediğin gibi iç mekan kalitesi çok kötü.
    Sürüşü çok keyiflidir diye tahmin ediyorum test aracı gelirse ki hiç sanmıyorum mutlaka denemek lazım.
    Ben satış danışmanına 110 bin vereyim dedim. Adam baya şaşırdı iskontolarımız o seviyede değil olması imkansız dedi. Seneye bu zamanlar 2017 olanların fiyatı baya düşecek bence. Bu fiyata satabileceklerini hiç sanmıyorum.
  5. Volvo baya büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için açıkçası.
     
    Yeni 5 çok çok iyi olmuş bence, test aracı en dolulardan biriydi. Soğutmalı koltuk, adaptif m süspansiyon filan dışında eksik bir şey göremedim ben.
     
    Gördüğümüz 2 olumsuz nokta oldu, onları da biz becerememiş de olabiliriz, adaptif hız sabitleyici durunca sıfırdan gaza basmadan kalkmıyor, bir de onda mesafeyi ayarlamak için tek tuş var. Yani 5 kademe ise, 5-4-3-2-1 diye gidiyor, 2'den 3'e almak için 1-5-4-3-2 yapmanız lazım.
     
    Şanzıman biraz gecikmeli gibi de bence normal, bir de benzinlinin daha geniş devir aralığında daha güzel çalışıyor olabilir.
     
    Showroom'da arkadaki X5'e de bindik Ozan'la, o baya baya ferah bir araç da o da performans olarak ne kadar tatmin eder bilemedim. 
     
    Ozan'ın da dediği gibi şimdiden hayırlı uğurlu kazasız belasız olsun  [emoji4] 



    Çok teşekkür ederim :)
    • Beğen 1
  6. Bmwyi beğendik dolu olunca özellikle hoş olmuş. Test arabası dizeldi performans beklentisi olmayınca fena değil tek kusuru kick downda gecikme yapıyo. 

    Volvonun showroom aracı baya boştu ve hiç beğenmedik kalite olarak bmwnin çok gerisinde boyası filan kalitesiz sırt kısmından sallayınca ön koltuk baya sallanıyor vs. Test edemedik, araç müşteriye gitmiş yarın öğlen gelecekmiş. Fiyat farkını bilmiyorum ama uçuk değilse volvoya bakmam bile. 

     

    Ben Bmw ye sabah gittim Ozan test aracı daha gelmemişti. Aracı görünce zaten gözümde diğer tüm seçenekler silindi. Showroom daki aracın kombinasyonunu da çok beğendim. Sizin beğenmenizde aracın güzelliğini tesciller nitelikte oldu.

     

    Araç maalesef Türkiyeye sınırlı sayıda gelmiş. Çoğu zaten gelmeden satıldı. Bize hiç xdrive araç kalmadı. En yakın mayıs üretim araçlara sipariş geçebiliyoruz. Kurdan yana korkularım var. Tüm bayilere soracağım yarın stok araçlarını.

     

     

    İhtimaller marka olarak bire, model olarak ikiye indi.

    2017 530i xdrive

    2016 X5 25d

     

    Mercedes konusuna gelince ben de severim ama bu kasa 5 gerçekten çok iddialı.

    Volvoya gelince zaten asla Bmw ile kıyaslanamaz. Audi ile yarışabileceğini düşünüyorum. Hatta ikisi arasında kalsam ben volvo alırdım. Test aracının sürüş asistanlarını çok beğendim ben.

    • Beğen 1
  7. Volvo, audi ve mercedes i test ettim.
    Audi her zaman ki gibi. Bu model 7 yılda kendine hiçbir şey katmamış. 2010 modelle 2017 model arasında sadece yıpranma farkı görebildim. Konfor var ama sürüş zevki sıfır. Performansı o paraya göre yetersiz. Oldum olası sevmezdim yine sevmedim ama fiyatı makul.

    Volvo ise gerçekten çok güzel olmuş. Aracın donanımı emsallerine göre çok zengin. Performansı gayet iyi buna rağmen tüketim baya düşük seyretti. Sürüş asistanları head up 360 kamera vs çok başarılıydı. Tablet benzeri ekranını sevmedim sadece. Volvo ön yargısı olan beni ciddi anlamda etkiledi.

    Mercedes E220d eski kasayla arasında uçurum oluşmuş. Malzeme kalitesi, konforu, izalasyonu, şanzımanı s class ayarında olmuş. 4 matic fiyatı yüksek maalesef. Tek olumsuz yanı c class ın kopyası olması.

    Bmw de araçlar 6 nisanda gelecekmiş. Onun yerine 730i test ettim. Performans araç 7 olmasına rağmen çok hoşuma gitti. Yeni 5 serisini test etmeden karar vermek istemiyorum. Genel kanı da benim yönlendirmem üzerine bmw ve volvo üzerine yoğunlaştı.

    • Beğen 1
  8. 2 saat önce, Mertcan Çelik yazdı:
    530i getirmese bile bence 730i gelmeye devam eder. 3 ve 4'te de listede kalırsa yine bir nebze daha kolay satılır da A6 bir haftada satılırsa bu 1 ayda satılır orası tartışmaya çok da açık değil tabi.  Bence A6 al kendini garantiye al, baban 530i çok yakıyor derse satması etmesi uğraştırabilir ki bildikleri ettikleri araba zaten alışma süreci de yaşamazlar.

    Tabi bence kesin karar öncesi BMW'nin hayalet ekranı bir göster, bence o tek başına fikir değiştirtebilir bir donanım [emoji4] 

     

    Zaten g30 kasayı test etmeden asla karar vermeyecez. Tüm testlerde dışarıdan çok değişiklik olmamasına rağmen aracın f10 dan çok daha farklı ve güzel olduğunu söylüyorlar. Tek sıkıntı opsiyonları çok ciddi paralara geldi. Şerit takip ve adaptif cruise 30 bin lira civarı.

     

    @Süleyman Ünal

    Ford gerçekten çok sevdiğim bir marka hocam. 2 yıl focus 3 kullandım belki şimdiye kadar beni en çok memnun eden araçtır ama bu kadar paraya beni üzer gibi.

     

    @Serkan Z.

    Hocam aracı babama alacağımız için 4 grand coupe bizim için fazla spor ve küçük kalır.

    • Beğen 3
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.