Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tamer Ünlü

Üye
  • Toplam İleti

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tamer Ünlü Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    adana
  • Arabam:
    c-max
  • Meslek:
    bankacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

853 profil görüntüleme

Tamer Ünlü's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

19

Toplam Beğeni

  1. Selamlar herkese, 2009 model Focus HB aracımız viraj dönüşü için yavaşladığımızda ya da kırmızı ışıkta fren yaptığımızda silkeleme, titreme v.b. olmaksızın aniden stop ediyor. -Araç benzinli. -LPG mevcut değil. -Hem klima açıkken hem de kapalıyken aynı sorun oluşuyor. Sorunu daha önce yaşayan ya da fikri olan varsa servis öncesi bilgi almak istedim. Teşekkür ederim.
  2. Hmmm o zaman, ya allah diyorum ve sıkıyorum .
  3. Selamlar herkese, özellikle tümseklerden yavaşça geçerken kapılardan gıcırtılar geliyor. Fitillerden geldiğini tahmin ediyorum. KALIP AYIRICI SLİKON SPREY diye bir spray var. Kullanım alanları arasında her türlü plastik ve kauçuk alanda kaydırıcı, yağlayıcı v.s. diye yazılmış. Kullanan var mı acaba bu tip bir ürün. Teşekkürler
  4. Anlaşıldı, dediğiniz gibi her serviste benzeri sıkıntılar var. Zaten ben " tavandaki barlardan bahsediyorum, bakın Kuga'da da var aynılarından " dedikçe bana "port bagajı tavsiye etmiyorum" diyip durmasından belliydi beni çok anlamadığı. Neyse yukarıdaki 8 maddeye bir de şunu ekleyeyim. Şoför mahallindeki koltuk şarkı söylüyor. Ben böyle gıcırdama duymadım. 3M' in Migros' tan aldığım ve kapılarda filan kullandığım bir spreyi var. Onu kullandım. 1 hafta idare etti. Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu?
  5. Yaa bir de arkadaşlar, ben Adana' da bayie gittim ve dedim ki bizim araç için tavan barı dahil ne aksesuarınız varsa söyleyin de işimize geleni alalım. Servis dedi ki; "tavan barları C-Max için yok çünkü birkaç müşterimiz savrulma sorunu yaşamış, sökmüşler. Şikayet oldu, bu nedenle getirmiyoruz. Başka da bir aksesuarı yok zaten". Bu bana çok mantıklı gelmedi, aksesuar alabileceğim bir adres var mı bildiğiniz?
  6. Yok üstad, araba titremiyor. Motor sanki sallanıyomuş da biyerlere vuruyomuş gibi bi ses geliyor sadece.
  7. Selamlar, 10,900 km oldu. İşte izlenimler: 1- Eski aracım 1,6 dizel 105 BG / 290 nm torklu Fiat Bravo idi. Chip uygulamasıyla 130BG / 330 nm torka ulaştı. 3 yıl kullandım, çoğunluğu şehir içiydi. Sarfiyat konusunda gördüğüm en yüksek yol bilgisayarı değeri 5,5 idi. C-Max' in ağırlığından olsa gerek henüz 6,4' ün altına inebilmiş değilim. 7 aylık kullanımın 1,300 KM si hariç tamamı şehir içi. Bu 1,300 KM lik yolculukta 25 kuruş / Litre yaktığını hesapladım. 2- Ses sistemi gayet yeterli. Eski aracımda amfi, woofer, mid-tiz v.s. kullanıyordum. Onun kadar olması elbette mümkün değil ama kesinlikle tatmin edici bir ses sistemi var. Radyosu birçok orjinal radyoya köre kesinlikle çok performanslı. Henüz hiçbir radyo kanalında kesinti v.b. yaşamadım. 3- Bagajı gayet yeterli. Biz 4 kişilik bir aileyiz, yakın zamanda 1,300 KM lik bir Ankara-Bolu seyahati yaptık. Bavullar, bagaj ekipmanları v.s. herşeyi sığdırdık. 4- Bozuk yollardan geçerken ya da vitesi 1' den 2' ye 3000 devirden önce attığınızda sanki motoru 4 vidayla tutturmuşlar da 3' ü gevşemiş gibi langırtı geliyor. 5- Kol dayama - vites kolu - el freni üçlüsünün olduğu bölümden çıtır çıtır ses geliyor. Kol dayamanın kapağını kaldırdığınızda ses kesiliyor. Sanki içeriye birşey düşmüşte sağa sola çarpıyormuş gibi. Servise 3 kere gittim ama lanet ses servisin kapısından girdiğimde kesildi. Görevliyle birlikte dağ taş dolaştık, çıt çıkmadı. Servisten aldım arabayı, evin yoluna girdim ses başladı. 6- Kim nederse desin, yol sesini ve rüzgar sesini alıyor. 7- Konforlu, kullanımı rahat, vites geçişleri düzgün, bilen için söylüyorum Çamlıyaya yolunda 270 nm torkun etkisi hissediliyor. Bravo' nun performansından sonra hayal kırıklığı yaşamadım. 8- İçi rahat, geniş. Arka tarafta sıkılmadan oturabiliyoruz. Şimdilik durum böyle, herkese kazasız sürüşler. Allah nazarlardan saklasın.
  8. Evet haklıymışsınız, çeki demirini bulunduğu yerden alıp kalıba koyunca şık diye oturdu.
  9. önce bden de öyle sandım ama bagaj altındaki komik ötesi stepnede çeki demirini gördüğüm için o ihtimali eledim.
  10. kitapçık da koltuk altı bölmeden bahsediliyor, hatta bir köpükten ve köpük pulunun iyi tutturulmuş olması gerektiğinden filan bahsediyor ama hiç detay verilmemiş. Bunun yanı sıra ön koltuk altında ilk yardım kiti ya da buna benzer bişeyden bahsediliyor ama öyle birşey de göremedim.
  11. By nefes1971 at 2012-09-15 Resim bu..
  12. Selamlar, sağ arka koltuk zemininde paspasın altında bir eşya bölmesi var. Bölmenin kapağını kaldırınca siyah bir köpük görünüyor. Ancak köpük, sanki içinde bir alet var mış da çıkarılmış gibi duruyor, yani özel bir aletin kalıbı gibi görünüyor sanki. Birden içime bir kurt düştü, acaba o boşlukta birşey vardı da biri mi aldı filan dedim. Bilginiz varsa yardım rica ediyorum. Teşekkürler.
  13. Herkese iyi akşamlar, 1. vitesten 2.' ye geçerkenki sesi gidermeyi sanırım başardım. Yol bilgisayarı yaklaşık 3000 devirde 2. vitese geçmemi söylüyor ama çok yakıt gider diye alışık olduğum üzre 2000 devirde değiştiriyordum. Ancak bugün defalarca 3000 devirde 1. vitesten çıktım, hem hızlanması güzeldi hem de o langırtı şeklindeki ses hiç almadım. 3000 devirde gazdan ayağımı tamamen çektim, debriyaja bastım ve vites değiştirdim. Hem vites geçişini hissetmedim hem de o sesi duymadım. Durum bu şekilde, Amerika' yı yeniden keşfetmiş olabilirim tabi ama çözüm bulduğum için sevindim Çift uçlu krom egsoz ucu taktırdım yarın resimlerini paylaşacağım. Bu arada aşağıdaki konularda görüşlerinizi rica ediyorum. - Arka koltuklar, düz bir biçimde yatabildiği gibi arka alt kısımdaki bir mandal yardımıyla birkez daha katlanıyor ve lastikli bir kancayla ön kafalığa sabitleniyor. Tabi diğer koltuklar da aynı şekilde. Ama neden? Yeri daraltmaktan başka bir işe yaramıyor gibi görünse de bir hikmeti vardır diye düşündüm fakat bulamadım - Dizel arabalarda genellikle kızdırma bujisine ait bir uyarı lambası olur ve yarım kontak yapıp bu ışığın sönmesini bekledikten sonra marşa basılır. Bizim arabamız düğmeyle çalışıyor ve yarım düğme gibi bişey de olduğunu sanmıyorum . Bu durumda çalıştırırken uyulması gereken bir kural var mı? Teşekkürler
  14. Merhaba, hayır internetten değil Adana' da araç içi ses ve görüntü sistemleri satan bir mağazadan aldım. İsterseniz sizin için başka olup olmadığını araştırıp gerekirse sizze kurye ile gönderebilirim. Ya da siz araştırmak isterseniz markası Cyclone, 250 TL. İnternette örneğini bulamadım. Kutusunu da attığım için modelini yazamadım. >Dilerseniz satınaldığım yerin telefonunu filan da verebilirim. Forumda yasak olabilir endişesiyle sormadan isim ve tel vermeyeyim dedim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.