Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercan Altunbaş

Üye
  • Toplam İleti

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ercan Altunbaş tarafından oluşturuldu

  1. Şimdi, H. Cenk yazdı:

    Semih yanılmıyorsam üyemiz - kusura bakmasın- ama ben çok itici buluyorum o yüzden izleyemiyorum. Bir özet geçer misin arabalar hakkında bir fikri var mı yoksa firma basın bültenlerini söylemekten başka bir şey yapmamış mı ? 

    İleri sara sara 2 dakikacık izledim. Almanlar daha iyi araba yapıyormuş ama focus eğlenceliymiş. 

    • Beğen 1
  2. 28 dakika önce, Servet Özkan said:

     

    bu alıntı işini yapamadım sanırım :)  overoptimize bilgileri verdiğimi düşünüp hyperoptimize konular açıyosun ve cevap vermemi de istemiyorsun be abicim senin görüşlerinede saygı duyuyorum arkadaşında kafasını daha fazla karıştırmiyim :) 

  3. 35 dakika önce, Servet Özkan said:

    Nedir yanlış olan mesela?

    Şanzuman takozu ile alakalı ivmelenmede hiçbir etkisi yok demek iddalı bir yaklaşım olmuş. Vites geçişlerindeki yığılmaları minimuma indirip ara hızlanmalarda dahil hızlanmasına 0.5 0.6 gibi değerler kazandırmakta olduğunu iyi kondisyonlu bir focus ile görebilirsiniz. İlk çalıştırmada standart'a göre farkı göreceli fakat çalışma esnasında standart focus'a nazaran daha dingin. hadi diyelim etkisi yok flatshifting mantığını çöpe atalım o zaman :) yol tutuş ve yay konusundaki doğru şeyler ve yanlış bilgileri açmamışsınız. Sürüş aksamında iyileştirme yapılmadan yay ile focusdan virajlarda iyi bir performans beklemek çok yersiz olur. :) Kendi fiestam da esp siz iyi lastikler ile standart kombinde girdiğim virajda önden açılmazken, yaylı kombin ile girdiğimde önden açılmayı nasıl açıklarsınız tüm şartlar aynı idi. :)

  4. 30 dakika önce, Servet Özkan said:

    Doğru şeylerden bahsedip yanlış bilgiler vermişsin.

     

    Yay veya coilover arabanın ivmelenme sini (yüksek hızlarda tutunma da sağlar) bir nebze artırır ama ana amaçlarından biriside viraj performansıdır. Bu aracın üzerindeki yaylar viraj salınımı olarak ilk bakışta arabayı yatırsa da arabanın üzerindeki güvenlik önlemleri sayesinde çizgi dışına çıkarmıyor. Ama kendimi güvende hissedeyim daha çılgınca gireyim virajlara dersen gerekli olur. Bunun yanında konfordan ödün vereceği de kesin. Sırf görsel olarak takan insanlara şaka unsuru gibi bakıyorum ben. Çünkü konforun canına okuyacakları için sırf arabanın görünüşünü değiştirmek bana göre akıl karı iş değil. Şu da var: eğer ki araç coil ve yayın verdiği etkiyi kullanacak bir şöföre ve yola sahip değilse bu denli bir harcama yapmak yine saçma olur. (Yay kesme, pressleme gibi şeylerden bahsetmiyorum, uygunluğu ford tarafından bilinen tüv sertifikalı ürünlerden bahsediyorum)

     

    Gel gelelim şanzıman takozu olayına. Bu takozun ivmelenmede hiç bir etkisi yok. Sadece vites geçişlerinde motorun ileri hareketini kısıtlar ve wheel hop'u (bkz://youtube) engeller. Dezavantajı kabinde sarsıntılı çalışma hissedersiniz.

    Bana görede siz yanlış bilgiler vermişsiniz kusura bakmayın:)  

     

  5. Şimdi, Serdar Eryürekli said:

    Ağırlık merkezi yere yaklaştıkça yol tutuş artar ama :) Yay presletme veya yay kestirme gibi işlermler yol tutuşu nasıl etkiler bilemem, yaptırmamda. Ama Eibach iyi bir marka ve yol tutuşuna olumlu etkisi olacaktır. Bende kullandım daha önce. 

    Zaten öyle olmasa neden süper arabalar ve yarış arabaları yere o kadar yakın olsun ki?

    Bahsettiğim şey zaten standart araca yapılacak olan uygulama idi :) Söylediklerinize katılıyorum. Fakat standart focus a sert ve kısa yay takmak aracın ağırlık merkezinden ziyade aracı yayların üstüne oturtacaktır.

  6. 3 dakika önce, Okan Karakocalı said:

    Kafam epey karıştı .. Yay almalımıyım , almamalımıyım :( aracımı az da olsa biraz yere yaklaştırmak istiyordum oysaki .. @Ercan Altunbaş  bu bahsettiğiniz takozu nerden temin edebiliriz ?

    İstediğin şey görsellikse ise keyfin bilir ama işlevsellik de işler değişiyor. Ebay üzerinden ulaşabilirsin :)

     

  7. 3 dakika önce, Serdar Eryürekli said:

    Neden?

     

     

    Çok derin konu ama bir iki örnekle.  Standart focus üzerinden konuşuyorum. Araç ağırlığının yay üstündeki geri dönüşleri gecikecek. Gövde salınımı azalacağı için limitlerde önden kayma yaşanacak lastik en önemli etken burda. Bu tarz after market ürünler genellikle düz mantık araç ağırlığı üzerinden yapılıp takılıyor olayda bu aslında. Kısaca yay takılacaksa komplike bir değişimle standarta göre daha iyi bir yol tutuş belki elde edilebilir. Standart ve yaylı bir çok araba kullandım izlenimlerim ve bilgi edindiklerim bu yönde. 

  8. Yay aracın tüm eğlence faktörünü törpülemekle kalmayıp yol tutuşuna katkıda sağlamayacaktır. Bence bu aracın ihtiyaçlarından biriside mevcut şanzuman altlığı takozunun gergin olanı ile değiştirilmesidir hızlanmana bir nebze katkı sağayacktır.  http://www.cobbtuning.com/products/drivetrain/ford-focus-st-mazdaspeed3-rear-motor-mount

  9. 4 saat önce, Cem Boneval said:

    Kimse rüya görmesin, Focus STD otomatik vites 155.000 ise BMW 320D 200.000 belirgin üstünde olur. 

    Bu şartlarda birkaç bin TL ile superchips yazılımını atarım, hatta kesmezse bir KW coil-over çekerim, kalan 50.000 TL  arabanın 10 senelik yakıt parası olur, 320D'de bunu seyreder ancak...

    fordfocusst_05_0.jpg?itok=Y0VRiQRk

    ST dizel alır mıyım, benzinli yoksa belki; çok yol yapıyor ve yakıt derdindeysem olabilir; ya da ara hızlanmalarına kanarsam mesela, kapıyı aralık bırakmayı tercih ederim.

    Ama düz vites benzinli her zaman tercihimdir, hele ki 300PS'lerin görülebileceği düşünülürse... 

    https://youtu.be/kGIP6ePgZrc?list=PLCDxtKM_aq35QF5lvegwuL1wzfIzkpBSn

    Kasa model değişim politikası ve şu yazı tamamen hislerimin tercümanı oldu. Eklemek istediğim iki şey var. Focus ST dizel sürüş olarak 320d i firiştek gibi çevirir ki bunu 320d ve ecoboost st sürmüş birisi olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim aslında benim gözümde tüm 3 serilerini çevirirde neyse ? 

  10. @Serdar Eryürekli,biliyorum bu videoyu... çok da görmemek lazım.. James gece rüyasında görmüş gibi gelmiş, zart diye Kirk de çalacak değil ya :muha: nitekim albümde çalıyor B)

    Gitaristliği ne kadar muhteşem olmasada black albümdeki muazzam soloları ve genel sempatik tavırlarıyla çalamasanda olur be Mr.hammett :) kaldıki sizede katılıyorum zart diye bir riff çalmak hiç kolay değildir.
  11. A3 başarılı bir araç. Kesinlikle kötü değil. Ama arabada 1 gran ruh yok be abicim. A class'ın veya 1 serisinin böyle olduğunu hiç düşünmüyorum. Hele ikinci el ilk nesil olanlar 35 45 bin aralığında bile bulunabiliyor ve aklımı fena halde çeliyor.

    TSİ motor hissiyatı olarak bmw hariç diğer hepsinden güzel homurdanıyor eğer hissiyat buysa tabi. 

  12. VW grubu motor gücünü alt sınırdan veriyor, Ford ise üst sınırdan sanki...

    Neden derseniz Golf'ün kağıt üstünde daha güçsüz motorlu araçlarının performansları daha iyi, her zaman...

    Bu nedenle iki aracı da kullanmış birisi olarak çoğu yol şartında özellikle DSG'li 160'lık Golf'ün 182'lik EB'u geçebileceği konusunda fazla kuşkum yok. 

    Samed'i davet ettim zaten denemeye  :kıhkıh:

     

    http://www.zeperfs.com/en/duel2686-3897.htm

    19 jantlı DSG scirocco ile denedik. focusun vites geçişlerini maksimumda yığılmadan ayarlayabildinizmi 1 boy önde götürebiliyorsunuz. Birde sanırım 160lıklar Supercharger Aynı zamanda. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.