Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdim Bakırcı

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erdim Bakırcı Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    --
  • Meslek:
    Gelir Uzm.Yrd.
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

Güncel Profil Ziyaretleri

768 profil görüntüleme

Erdim Bakırcı's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar. Merak ettiğim bir konu var. Araçların yanlarında olan resimlerin nerede ve nasıl yapıldığını merak ediyorum. Örnek olarak aşağıdaki da 10. saniyedeki city resmini TR'de nerede yaptırabiliriz? Tskler.
  2. max. 20bin bütçe ile bahsettiğiniz arabaları alabiliyor muyuz? Golf- Polo - megane- Focus. Modeller eski ve de km'ler fazla olur öyleyse. 2.ellerde 2008'den yüksek modellerde fiyatlar 22bin Tl'den aşağı değil.
  3. Aslında son cümlemden öyle bir anlam çıkmış ama ben orjinal, 0km araba alırken sunrooflu olan modellerden bahsetmiştim bütün yazımda. Sonunda ise yanlış anlaşılmaya meyil vermişim Kusuruma bakmayın. Engin Bey, Peugeot 208 modelleri çıkacak sanırsam yeni. O modellerde olabilir böyle sunrooflar. Ya da Yeni Reno Clio ( 4 ) 'lerde...
  4. Sunroof'u sonradan açtırmadan bahsetmemiştim yazımda. Orjinal alınan bir arabadaki sun roof ya da moonroof'dan bahsetmiştim. Tabii ki sonradan yaptırılan sunroof'lar yeni alırkenkilerden kat be kat zayıf ve kaza anında sorun olurlar. Merak ettim acaba bütçe ile doğru orantılı olarak cam tavan olabilir mi diye sadece? Fikir almak istedim.
  5. 45bin TL'de bile doğru dürüst sanırım bir moonroof olayı olmuyor. Haklısınız, sunroof ya da panaromik cam, modellerin en üst segmentlerinde oluyor. Mesela i30'larda öyle, en üst segment zaten 52-53'den başlıyor, sunroof ile 55 oluyor. Cam panaromik hevesimi kaçırıyorlar hemencecik Olmadı Opel Corsa alıp yaptırayım mı diyorum kendi kendime??
  6. Peki moonroof için araç tavsiyeleri peki? tabii max 45bin'e kadar.
  7. Merhaba Tekrar, iyi bayramlar diliyorum. Şu panoramik sunroof ((cam tavan) ya da moonroof deniyor sanırım) çok hoşuma gitmeye başladı arabalarda. Ama her abada da göremiyorum nedense. Örneğin Fiesta'da böyle bir olay yok yanılmıyorsam, öyle değil mi? Beğendiğiniz, hoşunuza giden ve alsaydım iyi olurdu dediğiniz panoramik sunroof/moonroof modelleri nelerdir acaba? Benim ilk beğendiklerim şunlar oldu. 1. Hyundai i30 2. Opel Corsa 1.4 Twinport Yeni Reno Clio'da böyle bir özellik olacak mı acaba? Tavsiyeleriniz nelerdir acaba? Sunroof / Moonroof artıları / eksileri neler olabilir? Fiesta'dan sunroof yok diye vazgeçilmesi ne kadar doğrudur örneğin?
  8. Erdim Bakırcı

    Yeni Ford B-Max

    Bmax kaç para olur peki? Focus'dan daha pahalı olur mu?
  9. Merhaba. Fikirleriniz için tskler. 2.el olarak tabii ki Polo, corsa hatta yeni Clio4 gibi araçlar düşünülebilir. VW'in sağlamlığının, Renoult' u pek tercih etmeyenlerin sayısı, 2.el Polo'yu 80bin km'lerde olması beni etkiliyor haliyle. Park ederken vs. arabayı çarptığım zaman üzüleceğimi söylüyor herkes sıfır araç olunca. Ufak çizikler bile sanırım üzebilir. Ama sırf bunun için Sıfır araç almamanın mantığını göremiyorum. Varsın ufak çizikler olsun. Ne de olsa elden çıkarmak için, ticari amaç için almayacağım. Açık söylemek gerekirse ilk arabamın beni tatmin etmesi ve heyecanladırması gerekiyor. 2.el olarak artık içinde tekn.olmayan araçların varlığında sadece yolda gitmekten başka bir şey olmuyor düşüncesindeyim. Bu da beni haliye maddi olarak üst seviyelere çıkmaya zorluyor. Bakalım. Hala düşüncelerim değişik.
  10. Hem forumdaki bilgileri okuduktan sonra hem de netten araştırmalarım sonucunda insanın fikirleri değişebiliyor. Hala Full Fiesta mı Focus Trend mi bilemiyorum. Kararsızım. Focus'un herşeyi (boş gibi dursa da ) donanıma fazla önem vermedikten sonra daha iyi geliyor. Uzun zadeli ve güzel sürüşler için. Ama bu sefer de işin içinde powershift, manuel ya da ecoboost olayları giriyor. Haliyle başlangıç fiyatındaki focus (43bin TL) bir den 50bin'lere geliyor. Bugün biraz Hyundai i30'lara baktım. Fiyat olarak yine full fiesta'dan biraz daha pahalı. Marka olarak Hyundai nasıldır, alım sonrası hizmet nasıldır hiç bir fikrim yok. Ama i30 hem donanım hem de iç mekan olarak hoşuma gitti. Özellikle sunroof ve panaramik tavan mı deniyor çok hoşuma gitti. Anlaşılan o ki daha öğrenecek çok şeyimiz var. Herkes de yılbaşını beklememi söylüyor. Az bir zaman kalmasa da ( 4 ay var daha ) hevesimin arabaları gördükçe bu bundan daha güzel, daha az yakan, daha ekonomik vs. nedenlerle bir o araba bir bu araba mevzusu oluştu. ( oluşacak da ) Değişmeyen ve değişmeyecek tek şey ise bütçem. 45'e kadar çıkacağız artık neye karar vereceksek? 2. el araçlara ise güvenemiyorum nedense. İçime sinmiyor. Örneğin (Yeni) focus titanium full araçların 2.elleri 49-50 binlerde. Km'leri az aslında ama zaten 55bin'e sıfır olayı beni daha çok etkiliyor. Bir yandan da al fiesta, hatta 2.el fiesta 32bin'e al, bin gez eğlen dedirtiyor içimdeki ses. Henüz bekarız, eş yok, aile yok. Ne işin var aile arabası ile, şirket patronlarının, babaların kullandıkları arabalarla diyorum. Geçen sene akıllı telefonlar moda olduğunda bir tane alayım dedim, hani en akılsızından bir akıllı telefon. Öyle ettik böyle ettik daha avantajlı dedik, konuşması içinde dedik, interneti de var içinde dedik gittik Iphone 4 aldık. Kötü mü yaptık hayır! Araba için de böyle olsun istemiyorum ama. Çünkü arada 48bin fark olacak )
  11. Ben de teşekkür ederim. Sizin ve herkesin de düşünceleri için de tsk ederim. Her ne kadar Kasım -Aralık ve yeni yılda planlarım olsa da, şimdiden konuşmanın ve fikir almanın da mantıklı yönleri vardır diye düşünüyorum. Elbette o zaman gelince kampanyalar- (belki yeni modeller- belki de ford dışında bir model olacak, bilemeyiz.), olacak ama şimdiki şartlar altında en mantıklısını aramak ve danışmak benim amacım. Tabii bütün sorularımı sorarken de sizi yormadan. Belki de yüz kez yazmış olduğunuz şeyleri tekraklarayak yapıyorsunuz bunu... Dediğiniz gibi, forumlardaki herşeyi okuyorum ve öğreniyorum. Hoşbulduk.
  12. Merhaba Engin Bey, Araba konusunda acemi olduğum doğrudur. Şehir için kullanım ve acemilikten dolayı kolay sürüş için tercihim otomatik vites olacaktır. Dizel veya benzin olarak da "dizel-oto.vites" hem çok zor bulunduğundan hem de fiyat artışından dolayı sıcak bakmıyorum. Üstelik 4 senelik "benzin - dizel" farkını peşin olarak şimdiden vermek istemiyorum. ( Dizel araçların benzinlilere göre 4-5 bin fazla olduklarını zannediyorum çoğunlukla) Bu yüzden oto.vites, benzinli tercihim olacak %95. Bir arkadaş da forumda bahsetmiş, oto.vites de pahalı, manuel öğreniverin demiş. Haklı olabilir gerçi ama biraz da oto.vitesin sürme aşamasında dikkati dağıtmayacak olması benim için önemli. Araba ile oynamak,arabayı kurcalamak istemiyorum. Mümkünse hiç bozulmasın ve hiç anlamayayım arabadan modundayım. 2. el konusunu düşünmüyor değilim aslında. Benim de çevremdeki insanlar 2. elde acemiliğimi atmamı istiyorlar, sonra istediğin aracı alırsın diyorlar. Ben ise al-sat- değiştir yapmanın düşüncesinden değilm açıkçası. Bir kere alıyım, orta halli bir araç olsun beni götürsün istiyorum. Focus'u mesela alırsam hiç değiştireceğimi düşünmüyorum. Değiştirmek istememem ise donanımlarının yeterli olması. Kimi insanlar arabarından sıkıldıklarından bile değiştirebiliyorlar. Ben öyle değilim diyelim. 2. el konusunda ise genellikle km'si fazla olan araçları görüyorum. Ve sıcak bakamıyorum açıkçası. Benim 1 senede tahmini km' olarak 13.000'km'yi geçmeyecektir ki fazla fazla yazdım bu rakamı. O yüzden yüksek km'lerdeki araçlarında da 2.el'lerinde bir sıkıntı olduğunda beni uğraştırmalarını istemiyorum. 0km araç alıp 5 sene boyunca sadece suyunu değiştirenleri okudum bu forumda. Bir problem olmadığı yönünde olumlu yazılar da vardı en azından. İşin piri olsam 2.ele yeltenirdim. Ha bir de az km'de olup da aynı model- marka araçlar da sıfırından pek de farksız değil. Diyelim 0km Fiesta 38bin TL olsun, 2.el az km'de satışları 32-33 binlerde. Bu fark için de - en azından ben - 0km alma düşüncesinde oluyorum. Acemiyim ya - ondandır
  13. Merhaba Mert Bey. Fikirler oldukça önemli tabi. Herkesin verdiği fikir ve düşünceler kafamda oturmaya çalışıyor. Ben de aslında sizin gibi düşünüyorum. Focus almak istiyor insan canı gönülden. Şu aralar sanırım 0km araçların piyasası oldukça yüksek. Kime sorsam nerede okusam bu böyle. Ama bir türlü çözemedim ne zaman uygundur araç almak için açıkçası... Focus'un boşunda bile aslında özellikler var, yani yok yok değil sanırsam. Üstelik alacağım aracımı uzun soluklu kullanmak istiyorum. Herkeste genel bir kanı var " araba 5 seneden sonra satılır, değiştirilir" diye... Neden bu böyle anlayabilmiş değilim. Üstelik motorların 600 binleri gördüğü en azından düzenli bakımlarla görebileceği söylenirken... Açık konuşmak gerekiyorsa arabalara karşı ilgim pek yok. Yani benim için çok fark etmiyor ( ya da şimdilik ) neyin ne olduğu. Pek de anladığım sayılmaz bu konuları. Ama fikir danışmak, en azından fikir ve bilgi sahibi olmadan da araç almak istemiyorum. İlk kez sıfır 0 km araç alanların kazıklandıkları gibi bir "atasözü" mahiyetinde bir söz de var, ha öyle de olsun istemiyorum en azından. Bütün bunları merak etmem de bu yüzden...
  14. Bahsettiğiniz 2013 model fiestaların bir görseli var mıdır acaba? Google'da arattırdım ama bir fikir sahibi olamadım yenilik açısından. Ford Fiesta ST' mi bahsettiğiniz araç peki?
  15. Kasım - Aralık'a kadar bekleyeceğim için bu durumda 2013 Ocak'ı görmek isterim aslında. Yakup Bey, bahsettiğiniz yeni makyajlı Fiesta 1.0 Turbo 100Ps 6 ileri Powershift Fiesta ST modeli mi oluyor acaba? Üstelik fiyatları konusunda üç aşağı beş yukarı bir fikir verilebilir mi? Eğer gerçekten beklememe değecekse beklerim yani ( şimdiki fiesta'ların fiyatlarından 7-8bin TL fazla olacaksa ya da daha da fazlası; beklemenin marjinal faydası olmayacaktır
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.