Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Enes Bektaş

Üye
  • Toplam İleti

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Enes Bektaş tarafından oluşturuldu

  1. Aynı araca ben taktırdım 6 ay kullanıp sattım gayet memnundum. SUV almak için sattım. Tek sorun subap daha geçen hafta arkadaşım 160k km de subapları yaktı. çelik ile değiştirdi şimdi sorun yok. Çok kafaya takılacak mevzu değil. Amortisman açısından atiker öneririm diğerlerinin pek bi mantığı yok bence. direk gidin takın özetle pişman olmassınız. Atiker grand işinizi fazlası ile görecektir.

    • Teşekkür 1
  2. Merhaba,

     

    Şu ön göğüsteki cd takılan bölgedeki plastik üst büyük kapak tan gelen çıtırtı seslerine çözüm bulan oldumu. Hele güneş altında kaldığında batçıklara girerken yerdeki tüm beyaz çizgiler burdayız diyor. Araba yalıtım anlamında çok güzel fakat o parça komple mühendislik katliamı...

  3. 22 saat önce, Mustafa Kılıç yazdı:

    Aracına yakınlarda bakım yaptıran oldu mu? Malum servisteki bakım maliyeti insanın gözünü korkutuyor.  Orijinal bakım malzemelerini piyasadan alsak servise işçiliğini yaptırabiliyor muyuz?

    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/ford-kuga-15-tdci-dizel-periyodik-yag-bakim-fitre-seti-P293558829

    Her ne kadar garanti bozulmuyor densede bunu yapacak ben servis bulamadım. Sadece yağı getirmemi dahi kabul etmediler... Malzemeler de erol oto fiyatları gayet makul. 

  4. Arkadaşımda var işe gidip geliyoruz bende kullandım zaman zaman. Konfor, fren, düşük yakıt, standart parça bulunabilirliği ve full+full ? özellikleri ve makul fiyatı göz dolduruyor. Trim sesi, 2. el deki talepsizliği eksileri. Param yok ama illa D segmenti olsun diyorsan en mantıklı araç bence. ama executive olmalı. 

    --2 dakika sonra eklendi--
    19.05.2019 - 01:27 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

    Euroncap'a girmemesi geliyor

    bence hala TR de insanların çoğu aracım sadece daha full gözüksün diye kaç hava yastığı var diye soruyor. Hava yastığı çok önemli diyen adam koltuğuna kılıf takarak 2. el değeri kaybolmasın diyor. Maalesef... 

  5. 01.10.2018 - 20:28 tarihinde, Erhan GÜLER yazdı:

     

    1- Skoda Fabia 1.2 tsi style dsg -- en iyi tercih olur geniş hacim 110hp yüksek donanım seviyesi özellikler

    2-Fiesta 1.6 titanium pws -- şanzıman ve yakıt üzer

    3- limit dahilindeki pololar -- gerek yok sadece kişisel tercih olur boş paket alabilirsin

    4-seat ibiza 1.2 tsi style -- eski kasa çok dar arka ve bagaj vasat

    5- çok da kafama yatmasa da Hyundai i20 style benzinli otomatik. sorun çıkmaz tatlı tatlı binersin ama yakıt çok üzer ayrıca hantal kalır lpg şart

     

     

  6. 3 saat önce, Mustafa Kızıltan yazdı:

    Ama kontak kapatıp açınca düzeliyor. Pompa olsa böyle bir tepki vermez diye düşünmüştüm. 

    Zaten km düşük bu ihtimalde olma olasılığı düşük demek istemiştim. Kontak aç kapa da oksijen sensörü kaynaklı hatalarda geçici çözüm oluyor. Yakıt hava karışımı düzensiz olduğunda beyin oksijenden veri hatası alıp aracı kısıtlıyor motor zarar görmemesi için. Zaten hata bu ise beyne kayıt atmıştır. forscan ile serviste tam tespit yapılabilir. 

    • Beğen 1
  7. 10 saat önce, Oğuz Gün yazdı:

    Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta ikinci el olarak galeriden aldığım aracımın bakım yaptırmam gerektiği söylendi. Bende 90 bin bakımının ağır bakım olduğunu öğrendim. Uşak ta servisi aradığımda 2 bin tl yi geçeceği söylendi. Aracın muayenesi yeni yapıldığından garantisi olmadığını biliyorum. Sanayide ustaya yaptırsam otomatik vites araba ve yanlış işlem yapılmasından çekiniyorum. Aracıda borç harç zor alabildim ve 2 bin tl çok fazla geliyor bana. Bu bakım yağ değişimleri haricinde özel ustalık gerektiren birşeyler yapılacak mı? Nasıl bunu en ekonomik halledebilirim? Yaşadığım yer uşak ve özel servis olup olmadığını da bilmiyorum tam olarak.

    Site sponsoru erol otodan yakıt filtresi dahil parçaları temin edip herhangi ford tan anlayan bir ustaya götürürseniz işiniz 500 tl civarı işçilik dahil çözülür. Yağ konusuda DPF yok ise aracınızda mobil-super 3000 FE 5-30. var ise castrol edge c3 yada LL serisi 5-30 yada mobil-1 esp formula 5-30 kullanabilirsiniz. internetten bilindik sitelerden temin edin derim. ek parça değişimleri ve şanzıman yağı değişecek ise bilemem eklemek gerekir.

  8. 02.05.2019 - 15:19 tarihinde, Can Çelenk yazdı:

    Hayırlı günler herkese.Benim arabada (2017 dizel pw 1.5 kuga titanium donanım) oluşan titretme sorunu ile ilgili olarak yakın zamanda otomobil arızaları konusunda uzman sayılacak bir arkadaşla seyahat ederken yine bir yokuş çıkma esnasında araç titremeye başladı arkadaşın tespiti şu oldu bu sorun dedi turbo boşluğu oluşmasından kaynaklanıyor dedi 1500 devir in altına düşünce oluşur bu sorun dedi artı + eksi - tuşlarına basarak titretme esnasında elle vites arttırıp manuel olarak kullanıp vites düşürüp 1.vites ve 2.vites kararsızlık yaşama sorununu halledebilirsin dedi denedim bende titretme olmadan yoluma devam ettim sarıyer maden mahallesi yokuşunda bilen bilir aşırı dik bir yokuştur burda manuel vitesle hareket  ederek bu yokuşu hiç titreme hisssetmeden çıktım.Biraz turbo boşluğu sorunu nedir diye araştırdım şu yazılara ulaştım sizede bilgi amaçlı aşağıya ekliyorum.Hayırlı yolculuklar herkese.

     

    (Turbo motorlu otomobillerde, gaza basıldıkça turbo panelleri çok hızlı bir şekilde döner, devir arttıkça dönme hızı da artar, gazdan ayağınızı çektiğinizde ise gaz kelebekleri kapanır ve turbonun basmakta olduğu hava kelebekte takılı kalır ve geri döner. haliyle dönünce turbo panellerini durdurur. siz o esnada gaza bastığınızda, işte turbo panellerinin yeterli hava basması için hızlanması gerekmektedir, ama bu arada motor devri artmış olduğu için turbo panellerinin hızlanması vakit alır. turbo boşluğu yahut turbo lag denen olay kısaca budur.)

    Bu açıklama benzinli araçlar için doğru fakat dizellerde gaz kelebeği yoktur. Turbo lag sebepleri farklı nedenlerden kaynaklanır...

    • Beğen 1
  9. Merhaba,

     

    Tİ-VCT motorlarda kronik problem benzin pompasının dalgalı basınç üretmesidir. Özellikle gazda bu sorun yok ise kesinlikle benzin pompası diyebiliriz. Boş yere sübap değiştirmeyin düzelmeyecek. Bursa da olsanız size ARKAS oto servisi önerir idim. Benzer sorunlar yaşayanlar var ve sorun kaynağı benzin pompası olması büyük ihtimal. Çıkma bir pompa takarak emin olabilirsiniz. 

    • Beğen 1
  10. Eklemek gerekir ise FORD ta moturu şase ye montajlama da yük dağılım konstrüksiyonu zor bir geometri seçilmiş. Bu açıdan moturun kendi ağırlığı takoz geometrisine hep ankastre olarak gelmekte. Buda büyük etken. Peki neden değiştirilmiyor sorusu ise çok komplex cevaba sahip. Crash te davranış, şasi dinamikleri vs vs çoğaltılabilir.

  11. Merhabalar,

     

    1.6 tdci motor enjektörleri siemens marka geliyor. Bu enjektörler bilindiği üzere birçok, üretim toleransları hassas parçadan oluşuyor. Bu parçaların birbiri ile uyumlu çalışması gerekiyor ki her enjektör aynı püskürtme ayarı yapabilsin. siemens bu ayarı tutturamadığı için çıkan enjektörlere a-b-c diye sınıf numarası vererek çıkarıyor. Motora takılır ikende 1 nolu ateşleme hücresi b class enjektör diye tanımlanıyor. Araç beynide diyorki ben bu enjektöre şu sinyali atmalıyım ki optimum yanma olsun. Enjektör daha sonra yol yaptıkça kendini sensör geri dönüşlerine göre ayarlama yapıyor. İşte buraya kadar herşey mükemmel. Fakat enjektör iç parçaları zamanla yakıt ve basınç etkisi ile aşınıyor ve püskürtme ayarı kaçıyor. Ama araç beyni hala bu enjektörü b class olarak biliyor ve ona göre yakıt püskürtmeye çalışıyor. Enjektör kalibre edilse bile bu sorun bitmiyor. üstündeki serin numarası tekrar ölçülmesi class tanımlaması yapılması ve bunun beyne tanımlanması gerekir buda şu an mevcut çözüm değil ve yok. Buna sebep titreşimli çalışan motor da sürekli takoz u bozuyor.

     

    1.5 TDCİ lerde neden yok. Çünkü enjektörler BOSCH a geçildi. BOSCH enjektör detay parçaları rast gele değil üretim toleranslarına göre ayıklanıp çaprazlama ile montaj ediliyor. Bu sebeple çıkan tüm enjejktörler tolerans dahilinde aynı püskürtme değerine sahip oluyor. Parçalar aşınsa bile değişim yapılarak ilk günkü ayarına geliyor ve kalibre edilmesi gerekmiyor. İllaki 1.5 te takoz eskitir ama değiştiği zaman yine aynı ömür sonunda yıpranma oluşur. 

     

    Çok yoruldum yazar iken umarım faydalı olur....... ?

    • Beğen 1
  12. 6 saat önce, Halil Alkanoğulları yazdı:

    köyden dayım geldi temrap 94 model aracı 108000km lpg benzın 

    şaşırdığım olaya sizde şaşırcaksınız üzerinde ki lastikleri sıfırdan sonra ki araç için 2 . lastigi inanmadım direksiyondayım titreme sallama sola sağa cekme hic bişi yok binmeden baktım lastiklere çatlak yıpranmışlık hic bişi yok ? dayım 70 yaş vardır  benide kandırmaz heralde 

    buradan varacagım şu ki firmalar doğru diyormuş lastigin ömrü 10 yıl rafta ise bizim bu tempra ne ayak ? selamlar. herkeze

    ha bu arada focus2 lassalari beğendi...(gerçi herşeyin tazesi güzel olur )

    bir araç limitlerinde kullanılmıyor yada acil bir durumda manevra, fren yapılmıyor ise farkı anlaşılmaz. İnşallah böyle bir durumla karşılaşılmaz. Benimde bir arkadaşım sakin kullanıyorum diye 2013 BMW sinde ilk lastikleri ile 75 000 km yaptı.

  13. MErhabalar,

     

    11 yıllık çalışma hayatım boyunca 13. ü şahsi aracım olan kugayı 3 aydır kullanıyoruz. Şimdiye kadar aldığım her araçta çevreden yav keşke şuna da bir baksaydın bu paralara şu vardı bu vardı, elinde kalır bu araba son sahibi olursun vs. hep eleştiriler aldım. Garip bir şekilde Kuga ile ilgili tek olumsuz olarak nitelendireceğim birde 3008 e baksaydın oldu ? SUV a doğru bir yönelim olduğu aşikar. Markaların trendlerine bakılınca bu net görülmekte. KUGA kaslı heybetli görünümü ile bayanlar cephesinde özellikle çok sevilen bir SUV. 

    açıklama sonrası;

    bende performans ve premium algı tarafında mondeo yu istiyordum. Fakat trendler ve aile baskısı ? nedeni ile KUGA tercih ettik..! Birde tork konvertorlü şanzıman mevcut kasada olsa idi herhalde sık araba değiştirme hastalığımdan uzun süre kurtulmuş olurdum.

     

     

  14. 21.03.2019 - 14:21 tarihinde, Yaşar Büyükoğlu yazdı:

    sonuç ne oldu merak ettim.aynısı bana oldu bugün.yokuşa başlayınca araç acaip titremeye başladı.yokuş düzelince geçti.kronik sorun sanırım.

    sonuç hakkında bilgi verebilirseniz en azından servis sürecini hızlandırabiliriz.

    sizin araçta PS şanzıman mı?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.