Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

mehmet ceylan

Üye
  • Toplam İleti

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

mehmet ceylan tarafından yazılan her şey

  1. Teşekkür ederim. antifirizi almadım . Ama aracın üstündeki turuncu ben pembe oluyor sanıyordum . filtreleri set halinde aldım interntten aldığım yer uyar dedi uymazsa değiştireceğiz artık. Ben sizden uzaktayım , kanallara bir ara baktıralım , bakım zamanı geldi zaten yakında .
  2. Merhaba biraz fazla ama 3 sorum olacak; Aracım 1.25 fieasta benzinli 2010 model 1. Geçenlerde uzun süre değişmediği için polen filtresini kendim değiştirmek istedim. Bosch marka uygun filtreyi biraz zorda olsa eskisini çıkartıp taktım. Filtre yönü eskisinde belli değildi , yenisinde ok işareti ile ingilizce akım yönü yazılmıştı. Bende ok araç kabininini gösterecek şekilde taktım. değişimden öncede şimdide hava kanallarının yönünü değiştiremiyorum. Hep pencere önü buğu çözücü çok üflüyor , kabine ya da ayaklara çok az üflüyor. 2. Bu araçtaki antifiriz turuncu renktemi , fotoğraftaki antifiriz uygun mudur? 3. Polenle birlikte yağ filtreside aldım ama değiştiremedim. Bana biraz boyutu küçük geldi ama uygun mu?
  3. Merhabalar. 1.25 benzinli araca yağ kontrol ederken üst kapakta bir kaç boş delik gördüm nedir bunlar ? boşa delik mi koymuşlar , motor üst kapak mı takılacak yerler ? Yeri gelmişken bu araçlar için karbonlu polen filtresi bulunuyor mu ? internetten baktım pek yok gibi. Diğer ucuz markalarda gerçekten karbonlu nun bir esprisi var mı ?
  4. Aslında biraz değişik gibi sormuştum.Tabi ki kimse cevap vermek zorunda değil. Üreticinin önerdiği bildiğim kadarıyla FMY ama buralarda zaten bulunmuyor internette ise çok pahalı fiyatla bulabildim . Genelde o da 7 litre idi sanırım. Neyse sorun değil sonuçta birini kullanacağım. Teşekkür ederim.
  5. Merhabalar arkadaşlar. 2010 model Fieasta1.25 benzinki /LPG li aracımın bakımı yaklaşınca internetten iki farklı yağ sipariş ettim. Birkaç gün önce kışlık lastik taktırıp rot ayarı yapılırken usta yağ kaçırdığını söyledi . BAktımki yağ seviyesi alt çizginin altında . Mobil 4 litrelik olduğu için kullanmadım (Bakımda kalanı yetmez diye) diğer 5lt MOTUL ise elime henüz ulaşmadı. Geldiğinde ben motulu kullanmak istiyorum. Artanı da bakımda kullanmayı düşünüyorum. Yukarıda genelde dizel araçlar için bahsedilmiş ama benim için uygunmudur motul. Aslında kitapçıkta ) 913 B denmiş ama o seceneği yok sanırım. Bende C aldım. Bazı ustalar yağ kaçırınca 10 w 40 yağ koyuyorlarmış soğuk yerlerde . ne derece doğru bilemedim. sizin fikriniz nedir. @Cem Boneval abi özellikle cevaplarsanız sevinirim.
  6. Merhaba arkadaşlar. Kahramanmaraş Merkezde Ford özel servisi ya da tavsiye edebileceğiniz usta var mı. Rutin bakımlar , parça değişimi vs. düzenli orada yaptırayım inşallah .
  7. Güzel ve ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim . Bende sanırım en kısa sürede fırsat bulunca dediğiniz gibi değiştirecem. Ve maalesef dediğiniz gibi özellikle bulunduğum ilçe gibi yerlerde ustalar çok eski bilgilerle iş yapıyorlar. Neyseki bulunduğumuz yer karasal iklimde ama şuan havalar çok soğuk gitmiyor gece 0 derece oluyor en fazla. Bundan sonrada kendi parçamı vs. kendim alarak gideceğim. Keşke uygun yer ve aletim olsa kendim bile birkaç izlemeyle yapabilecek kadar olurum belki Marka olarak önerdiğiniz yağ var mı ben castrol 5 30 yada helix almayı düşündüm. Aklıma gelmişken araç 82000 km de ama 7 . yılda . kitapçıkta 90 bin km diyor ama sanırım yıldan dolayı da triger de mi değişmesi gerekir. Yoksa 2. araç olduğundan sanırım ancak 7-8 ay sonra 90 bin km olur. öneriniz nedir bu konuda .
  8. Merhaba arkadaşlar, 2011 model fiasta 1.25 benzinli aracın bakımı için bir tanıdık ustaya gittim. yağ olarak elf 10 w 40 yarı sentetik yağ koydu.Aslında 5w 30 dedimsede bu daha iyi olur dedi . Tanıdık bir abimizde olunca birşey demedim. Sonra kitapçıktan baktım ki 5w 30 öneriyor. şimdi ne yapayım sizce . kendim 5w 30 castrol almayı düşündüm . ama en azından 4 5 bin km kullansammı ? araca zararı olur mu ?
  9. Aracım 2011 model 1.25 82 hp benzinli model . Parça olarak : hava, yağ, polen filtreleri ve yağ satışı varmı sizde bilmiyorum. 5w 30 sanırım kullanılıyormuş , hangi marka kullanılır onu pek bilmiyorum. birde gerekirse triger seti değiştirmeyi düşünüyorum.
  10. Merhaba arkadaşlar. yeni aldığım fiesta araçta yılından dolayı 90 bin km bakım zamın yaklaşmış. araç şuan 80 bine yakın ama 7 .yıl olunca bu zamanlar bakım yapılmış. yani 90 bin bakım bize patladı:) birde triger değişimide yapmak lazım sanırım. oturduğumuz ilçede bi özel serviste yaptırmayı düşünüyorum ama henüz fiyat almadım. parça fiyatları ne kadar olmalı . Yağ , filtreler ve triger seti. + işçilik sizce ne kadar olmalı . parçayı uygun ve güvenilir alabileceğim bir internet sitesi var mı? ben daha önce silecek aldığım siteden şöyle birşey buldum. https://www.sileceksepeti.com/Ford-Fiesta-125-Bosch-Filtre-Bakim-Seti-2008-2016,PR-3243.html
  11. konu hortlamış olacak ama azim serviste ekpersiz yapıyorlarımı kaporta ve mekanik
  12. Merhaba arkadaşlar yarın nasip olursa 2. el bi araç alacağım. 2011 model 80000 km de ford fiesta. Ben ekspere gidip kaporta makanik ve dyno test yaptırmayı düşündüm ama dyno için anlamsız felan gibi yorumlar var. Onun yerine motor kompresyon testi daha iyi oluyor muş? sizce gereklimi ? Ankarada merkeze yakın nerede yaptırabilirim?
  13. 41999 tl max --9 dakika sonra eklendi-- https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-gec-saatlere-kadar-arayabilirsiniz-acil-satilik-2012-fiesta-ful-522889746/detay şöyle bir ilanda var ama bu tuhaf değilmi bu fiyata dizel ??
  14. Merhaba arkadaşlar. Eşim için benzinli manuel bir araç almayı düşünüyoruz. 40 bin tl civarı araçlara bakıyorum. Aslında astra golf corsa ile bakmaya başladım ordan i20 clio vs derken en son fiestada karar kıldım. inşallah pişman olmam. İlanlardan baktım genel olarak ; trend, trend x my fiesta titanium, titanium x donanımları var. bunlar arasında ne farklar var. benim için ilk önemli olan her ne kadar çoğu zaman şehir içi kullanılacak olsada 1 güvenlik 2 konfor. bu donanımlarada bunlarla ilgili farklar neler. titanium almaya değecek ne var. 2013 ve sonrası makyajlı kasalarda donanımlar da değişiklik oldu mu? birde 1.25 mi 1.4 motor mu alsam karar veremedim. tabi 1.4 olanlar sanırım genelde 2012 öncesi. şimdilik bulduğum ilanlar ; sizce hangisi tercih edilebilesi https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-56binde-kazasiz-boyasiz-520381271/detay/ https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-gelen-alir-gider-hasarsiz-boyasiz-degisensiz-520622132/detay/ https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-boyasiz-memurdan-520925050/detay/ https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bu-modelde-daha-temizi-yok-fiyat-dustu-520291908/detay/ https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-44.500den-dustu,en-hatasizindan-my-fiesta-boya-kaza-hasar-yok-520379540/detay/ https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bayandan-temiz-dusuk-km-hatasiz-fiesta-521017222/detay/
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.