Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Türkali

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ali Türkali Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus 3 TDCİ Style(plus)
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Ali Türkali's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. Bu marka bu model araçlarda sorun var ve tüketiciden ziyade kimse umursamıyor.Konu hakkında ki ilgiliniz, tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler. Benim aklıma nedense mesele "start stop" yazılımlı araçların, gerekli donanım olmaksızın ve donanım olmamasına rağmen yazılımın düzeltilmemesinden kaynaklanan bir sorun olduğu gibi bir düşünce geliyor. Düşüncemin hiç bir mesnet'i yoktur.Ama sorun ortadadır.Bu işten para kazananlar sorunu çözsünler, ben (yada biz) sadece son kullanıcıyız(ÖTV KDV MTV vs.)
  2. Kadir bey, Yaptığınız deneme sonuçlarını aktardığınız için çok teşekkür ederim.Faydalı oldu benim için. Malesef benim araçta (mayıs/2012 ortam ısısı ortalama 20-25 santigrat derece iken) 750 devir ile 1.100 devir arası mevcut değil, ya hiç ya hep(750 - 1.100) çaılışıyor. Anlaşılan Ford Focus III bir süre bu ve benzeri teknik eleştiriler alacak.Demek ki "yeni çıkan araç almak yerine yeniden bir öncesinin tam donanımlısını almak lazım" deyişi(tecribesi) pekte yabana atılmamalıymış. Tekrar tekrar yardımlarınıza teşekkür ederim.Selamlarımla.
  3. Merhaba, Düşünceniz(teoriniz) yanlış analamadı isem, soğuk hava rölanti devri ile, sıcak hava rölanti devri arasındaki farklılık üzerine kurulu.Eğer böyle ise, pek tutarlı değil zira; Ben aracımı 17 şubatta aldım (gece ısı -4 civarındayken de, keza gündüz -1, 0 +1, +2 santigrat derecedeyken de) motorun ilk çalışmasında da ve daha sonrasında (hararet normal iken) bu anlatılan sorun vardı. Şu sıralar, gündüz motor ilk çalışmasında ortam ısısı +25 iken ve daha sonrasında (hararet göstergesi normal iken) de aynı sorun yaşanıyor. Mesele dış ısı ve ilk çalıştırma rölanti devri olsa idi; Türkiye için üretilen bu aracın + 25 derecede ve hatta bir süre sonra(mesela 50-60km sonra) bile bu hatayı vermemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu durum sebebi araçlardan kaldırılan Start - Stop olabilirmi? Kimbilir! Ama şunu net biliyorum: Aracım ister kışın, ister baharda, gerek ilk çalıştırmada ve gerekse bir süre sonra(hararet normal iken) denendiğinde, A)araç vitesi boşta el freni çekili : araç devir hızı 750 iken gaz pedalına biraz bastığınızda motor sesi ve motor devir göstergesi sabittir. Yani gaz pedalına boştan yere bastık, zira aracın gaz pedalına basılmasını algılamadı.(bu arada servis yetkilisinin bilgisayar ölçümüne göre pedal bunu algıladı) yada B)araç düz yolda 1. viteste(yada 2 viteste) rölantide(araç kalkış yapmış ama gaz pedalına ve debriyaja basılı değil) iken devir göstergesi 900'dür ve biraz daha hızlı gitmek istediğimiz için gaz pedalına biraz bastığımızda(aslında amaçlanan 900 devir yerine, kademeli olarak (950 devir ve 1000 devir ....) deviri yani hızı kademeli arttırmak istediğimizde, araç yine gaz pedalına basma eylemimiz algılamaz. Nereye kadar algılamaz? 1100 veya 1150 devire kadar sonrasında ise, birden alglılar ve bu kezde tahminimden fazla hızla gitmeye başlayarak aniden ileri atılır, bu durumda biz ayağımızı gazdan çekersek geri yığılır çekmezsek(önde araç yoksa) hızla ilerler. Lafın özü; bu aracın sorunu fiiliyatta, gaz pedalına yapılan basıncın ilk kısmını(bir kısmını) algılamamasıdır.Pedalda boşluk vardır. Eski araçlar olsa gaz telininin ayarı yapılır boşluk alınır, ama yeni sistemde de böyle saç baş yolunur, sinir olunur.(hoş bende saç da yok ) Olay soğuk sıcak olmasa gerek de, 60.000TL verilen bir aracın kalkış hatası benim için önemli. Bir ara aracımı nasıl aldığımı, ne meşakkatli olduğunu ve 2011 model kasım aralık ayı Türkiye'ye plus opsiyonlu gelmiş olması gereken ama gelmeyen araçların motor şase numaralarını da vereyim de 2. elde araç alacak arkadaşlara yazık olmasın. Katkısı olan tüm arkadaşlarıma selamlarımla.
  4. Tolga Bey, aracınıza yeni yazılım yüklendikten sonra araç vitesi boşta ve el freni çekik iken devir göstergesini 900 yada 1000 devirde zorlanmadan tutabiliyormusunuz? Müsaait bir zaman dener ve habe verirseniz çok memnun olurum. Birde yüklenen yazılımın sürüm tarihi versiyon bilgisi gibi bir bilgi varmı elinizde, zira ben daha evvel yazılım yüklettim ama 3-5 dakika olandan. Bu arada Sakarya'nın nesi meşhur? Olmadı gidip Sakaryada ilgili servisi ziyaret edip turizim yapayım.
  5. İnanılası değil. İşallah dediğiniz gibi hal olur. Daha evvel konu hakkında ki paylaşımlarınızı takip etmiştim ama bana benim derdimi benim gibi izah edipte şurada bu şekilde hal ettim diyen olmadığı için umutsuzluğa kapıldım. İşallah yazılım yenilemesi sonrası yaşadığınızı ifade ettiğiniz sıkıntıları yaşamam.Teşekkürlerimle.
  6. merhaba, Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Fakat ben aracıma 2012 mart ortası gibi yeni yazılım yüklettim. Bu arada yazılım yükleme olayı şı şekilde oluyor, eski görünümlü kalınca kasalı bir notebook ile aracınızın sürücü kısmının sol alt kısmında kalan yerde ki kapağı açarak bir soket çıkarıp bilgisayardan gelen diğer soket ile birleştirip, aracın motor şase numarasını bilg. 'a giriyorlar ve mevcut yazılım bilgisi alındıktan sonra sanırım internet vasıtası ile ana merkez'den(global site) o araca ait yeni yazılım olup olmadığı kontrol ediliyor ve yeni yazılım var ise, yüklemesi için onay veriliyor. Tüm bu işlemler, 3-5 dakika sürüyor.(Yazılım yüklemeyi soran arkadaşlar için anlattım.) Ben ilgili servisin müdürüne fiili referans ile gittiğim için, olayları bizzat takip edebildim. Buna rağmen araçta bahsettiğim sorunla ilgili hiç bir düzelme olmadı.Tekrar servise gitmek gerek doğru, buna vaktim de var bol bol ama, servis şefinin usta başının, "efendim bu araçlar böyle" demesine karşı cevabım "olurmu öyle şey" ile başlıyor ve sinirleniyorum, arada tanıdık kimseler olmasa kavga gürültü çıkacak.Bu sebeple servise de tekrar gitmek beni geriyor. Ama başka çare yok. Bu mesele ya bir şekilde düzelecek yada bu aracı bu sebeple satacağım. Selamlarımla. (Not: Sevgili "YkP CgTy" 07.05.2012 tarih ve 22:10 saatinde ki iletinizde, metinli cevabınızı pek anlamadım ama, Ne hatası aldınız derken, benim explorer'da aldığım hata mesajını sordu iseniz, expoler'da aldığım hata metni: "internet explorer bu internet sitesini açamıyor İşlem İptal Edildi" şeklindedir. Ben yanlış anladı isem yazdıklarımın önemi yok. Benim explorer fordclub ve focusclub adlı her iki sitede yanı hata mesajını verdiğii için, fordclub diye geçtim, düzeltmeniz yerinde ama benim için netice aynı.Diğer yandan "konu başlığı" cümlesi ile hatamı ettim bilmem ama, konu başlığı açtığımı düşünmüyorum, benim aracımla asli sorunumun konu başlığı ile aynı olduğunu ifade etmek istemiştim.Umarım kurallara aykırı bir durum söz konusu değildir.Önceden açılmış konuları gözden geçirmeye çalıştım ama pek de bir netice elde edemedim, bildiğiniz bir konu varsa lütfen link olarak verin ki(link veriliyormu onuda bilmiyorum) ne ben, ne de başkaları vakit kaybetmesin.İlginize teşekkür ederim. Bu arada mesajınızın altına bunları yazmak isterdim ama hatalı bir ileti yazmamak için bu şekilde cevap verdim. E artık bu da af ola.)
  7. Arkadaşlar, tanışma kısmına girmeyi denemekle birlikte, nedense explorer'da ford club açılmıyor hata veriyor, bu sebeple tanışma kısmını daha sonraya ertelemek durumunda kaldım.Af ola. Aracım 2012 model sedan focus(3) 1.6 TDCİ Style(Plus) halen 500km civarında.(bu arada 50-60km düz yol, genellikle kararlı sürüş yakıt tüketimim 100km için 4.0lt'dir) Benim aracımla asli sorunum konu başlığı olan durumdur. Yani aracın gaz yeme sorunu diyebiliriz. Benim aracımda benim yaşadıklarımın oluş şekli; Araç kış aylarında ve şu an(mayıs ayı başı/2012) çalışma esnasında 750 devirde çalışır.Araç ister kış ister bahar 1. vitese geçilmek ve ayak debriyaj pedalından yavaşça çekilmek sureti ile gaza basmaksızın harekete geçirilirse(örnek düz zemin içindir eğim yoktur.) kendi kendine 900 devire yükselir ve kendi kendine hareket eder.(sanırım hızı saate 5-10km civarındadır) Durum bu iken aracın el fireni çekili halde iken sadece gaz pedalına basmak sureti ile(rölanti devri 750 iken) 800-900-1000-1100 devirde çalıştırmak isterseniz çalışmaz. Zira 750 devir ile 1100 devir arasında devir göstergesi sürekli aşağı yukarı salınır, sabit 800-900 -1000-1100 devirde tutamazsınız. 1200 devirde tutabiliyorken yukarıda bahsedilen devirlerde asla durmaz. Bu durumun fiiliyatta etkisi ise şu şekildedir(yaşım 40 küsür 20 yıldır araç kullanırım) (varsayılan yol düzdür) 1. vitese aracı aldınız ve gaza basmadan debriyajdan ayağınızı yavaşça çektiniz ise, araç 750 devirden 900 devire çıkar ve yavaşça ilerlerken hafifçe gaza dokunupta az daha hızlı ilerlemesini istenildiğinde araç önce hiç tepki vermez(tepki vermeyen kısım aslında 750 devir ile 1100 devir arasına denk gelen gaz pedalı boşluğu yada yazılımıdır) ve sonra aniden(zira aslında devir 750 den 1200 devire gelmiştir) ileri zıplar (yada sirkeler) keza bu durumu 2 vitestede yaşabilirsiniz. Bu durumun daha sıkıntılı hali ise, hafif yada daha eğimli rampalarda yaşanması halidir ki, tam bir işkencedir. (en azından benim için) Bu aracın bu hali ile rampada 1. viteste kalkış durumu(aracınız tanıdığınız için) az gazla yarım debriyaj olmaz olamaz .Bunun yerine yarım debrijaj bol gaz yaparsınız ki devir olarak 1300-1400'e denk gelir(rampadayız ya 1200 devir ile kalkmaz) Sıkıntı asıl olarak şudur, kullandığım araç 750 devir ile 1100 devir arasında tepksizdir, gaza basmadan 750 devirde çalışmakta iken az bastığınızda 800-900-1000-1100 deviri görmez, 1100 devir üzerini görür.Bu durum ise eski alışkanlıklarımızla çelişir ve bizi(en azından beni) acemi yapar. İnanın bu araçla beylikdüzü metro çalışmasına denk gelmek istemezsiniz(İstanbul anısı) Bu şikayetlerimle aracımı İstanbul'da yetkili servise gittiğimde bana envai çeşit izah yapıldı. Vs.Vs. yeni yazılım ısrarım üzerine yüklendi.(yazılım yüklemek 3-5 dakika sürüyor) ama benim aracımın anlattığım sorunu çözülmedi. Focus C segmentinde bir araç çok fazla bir şey beklemiyorum, hatta beklentimi karşılıyor nerdeyse üstü(Plus özellikleri) ama standart kalkış yapamayan bir araç olması sebebiyle bence haddinden ziyade sorunlu bir araç. Kaldıki servislerin, "bunlar böyle" demeleri ve hatta siz araç kullanmayı bilmiyorsunuz edaları beni üzdü.(ben bir kaç yüz bin km. yapmış bir sürücüyüm ve şu an şikayette bulunduğum aracın temel fonksiyonlarından birini şikayet ediyorum) Bu konuda şikayeti olan arkadaşlarımdan yardım bekler, şikayeti olmadığını düşünen arkadaşların ise anlattığım şekilde kullanım tecrübelerini paylaşmalarını arzu ederim. Selamlarımla.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.