Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Olcay Eyüboğlu

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Olcay Eyüboğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Trabzon
  • Arabam:
    08 Focus Ghia HB Tdci
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

209 profil görüntüleme

Olcay Eyüboğlu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Sonunda ikazı çalıştırmayı başardım. Nasıl yaptığıma gelince; önce elektrikli sürücü koltuğunu en yüksek konuma getirdim. Amacım altındaki kabloları kontrol etmekti. Kontrol amaçlı ön yolcu koltuğunu da kaldırdım. Ön yolcu koltuğu elektrikli olmamasına rağmen aynı kablolar yolcu koltuğunda da vardı. Hatta kabloların bir kısmı emniyet kemerine gidiyor. Bu kabloların ne işe yaradığını bilen var mı? Neyse sürücü koltuğu en yüksek konumdayken 9 kez tak çıkar olayını ilk denemem de emniyet kemeri ikaz ışığı 3 kez yanıp söndü ve akabinde ikaz çalışmaya başladı. Ha bir de aracın eski sahibini aradım bugün. Aracı kullandığı 1 yıl boyunca ikaz sesini hiç duymadığını, hiç te uğraşmadığını söyledi.
  2. Defalarca denedim ama bana mısın demedi. Hatta öğle arası arkadaşın 2011 sedan comfortunda deneyeyim dedim. O da iptal edeceğimi duyunca sevindi gariban, ikaz sesinden bunalmış. Ne hikmetse ben araca binince araba hiç ikaz vermedi. 9'u 18'i bırak 45 kez denedim yok. Anladım ki benim araçta sorun yok, sorun bende
  3. Benimde alarmla ilgili bir sorum olacak Aracım 2008 Focus Ghia HB Tdci Aracımda alarm var ama iç denetimli değil Aynı modelin iç denetimli olanları da dikkatimi çekti. İç denetimli olup olmaması neye göre anlamış değilim. Örneğin benle aynı zamanda 2. el olarak aldığı 2006 c-max ghia tdci de iç denetimli alarm var Gerçi camında cenmax alarm etiketi var ama sensörleri tavan lambasının yanında yani orjinal Bende ki orjinal alarma iç denetim sensörü takılabiliyor mu? Yoksa ayrı olarak iç denetimli alarm taktırmam mı gerekiyor?
  4. Benim aracımda da ikaz vermiyor. 9 kez tak çıkarı serviste denediler ama olmadı. Daha geniş bir vakitte bakarız demişlerdi. Bir daha da baktıramadım. Yalnız aklıma takılan bişey var. Servisteki elemana emniyet kemeri ikazının kapatılmasının ön havayastıklarını iptal edip etmeyeceğini sorduğumda, böyle birşeyin olmayacağını havayastıklarının çalışacağını söylemişti. Fakat şimdi forumu okuduğumda havayastıklarının çalışmaması gerektiği sonucu çıkıyor. Ben aracı almadan eski sahibi önden ağaça çarpmak suretiyle kaza yaptığını fakat havayastıklarının açılmadığını söylemişti. Serviste değişen parçalara baktığımda, 6100 liralık faturada, tampon, kaput, farlar, panjur, radyatör, travers, motor işletim sistemi kabloları dahil şuan aklıma gelmeyen bir sürü parça değişmişti. Bu kadar değişenin olduğu bi kaza da havayastıklarının açılmaması normal midir? Yoksa emniyet kemeri ikazının iptalinden dolayı kaza esnasında hava yastıkları çalışmamış olabilir mi diye bir soru aklıma geldi? Ve ben bu emniyet kemeri ikazını nasıl çalıştırabilirim?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.