Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer Candan

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömer Candan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2012 Titanium
  • Meslek:
    Yayınevi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ömer Candan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. Merhaba arkadaşlar; Sitedeki birçok yazılanı okudum. Size başıma gelen bir olayı anlatayım. Aynı sorunlar ilk sahibinden aldığım 86.000 km'de 2012 model powershift vites titanyum aracımdada oldu. vites devir yüksekte geçme, titreme, vs. hepsi mevcuttu. Servise gittim, kavrama ve tcm dediler. başka servislere gittim. aynısı.. Yetkili servisde dışarıdaki servislerde aynı arıza dediler. Araç benden önce 30 bin km kadar servise gittiği ve lpg li oluşundan iyi niyet garantisine girmedi. Sonuçta dışarıda kavramayı değiştirdim. Ertesi gün yine aynı uyarı. Kısaca defalarca servise gitmeme ve dışarıda ustalara baktırmama rağmen herkes aynı arıza deyince Yurtdışında TCM sordum. orjinal fabrikadan alıyorsunuz 400 EURO. 73 Euro vergi. Burada 7000 tl serviste. dışarıda 3500 TL ye bulabilirsin. İzmirdeki yiğen geldi ve benim başıma başka bir araçta geldi, bu aracın beyni arızalı değildir, hava akışmetresi bozuktur. Başka bir araçtan aldık değiştirdik denedik sıkıntı yok. Tekrar arıza uyarısı verdi ama bu kez tcm değil fren müşürü onuda değiştirdim toplamda 450 TL verdim 1 aydır kullanıyorum sıkıntı yok. Servisteki ustalarda, dışarıdaki ustalarda inanmadılar. Şaşmazdaki ustam kendi değiştirdiği için inanmak zorunda kaldı ve ilk kez böyle birşey yaşadım dedi. Olayı istanbuldaki yetkili servistekilerde biliyordu ve söyleyince onlarda şaşırdılar. Her yanan uyarı illada şanzımanda sıkıntı olduğundan değildir. Aracı türkçeye çevirirken tüm arızaları tek tek yazmıyorlar. Mesela 10 arızayı şanzıman arızalı diye. 10 arızayı motor arızalı diye ayırıyorlar. İşi bilen ustalara gitmekte fayda var. Otoelektrikçisi tabelasını indirip. Oto elektronikçisi yaparsa daha çok boştan yere para veririz.
  2. Kardeşim güle güle kullan. Başka arızalar çıkmasın.. sıfır orjinal beyin 1.750 demişsin. TCM şanzıman beyinmi değişti. Orjinal olduğuna eminmisin. Ankarada çıkmasına 2500 diyorlar. Orjinalde 7000 TL 1750 ise hemde orjinal ben hemen alayım 1 adet.
  3. Merhaba Emre Bey; Aynı sorun benim arabamda oldu. 2. El aldım 86 binde testte hiç sıkıntı vermeden aldım. Arıza kodu yanması ile başlayan süreçte; önceki sahibinin normal akü takması sonucu aküyü değiştirdim. Serviste yazılım güncellemesi yaptım. Yetkili ve özel servis kavrama değişecek dediler ve kavramayı değiştirdim. Ertesi gün aynı arızayı gene yaptı. Şimdi sevris ve özel servis Beyin değişecek diyorlar. Ankarada bunu yapan tamirci yok. Ford diyince sıkıntılı yapmayız değiştirin diyorlar. TCM beyin 7000 tl. Dışarıda çıkma 2.500 TL, İst. 1400 Tl. Ama bu işin artık profesörü olmuş izmirde bir usta buldum. İzmirdeki tanıdıklar araştırdı ve ona gönderip TCM beyni yaptıracağım. 1 yılda garanti veriyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.