Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre Yolcu

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Emre Yolcu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    antalya
  • Arabam:
    Focus Powershift 1.6 trend x
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Emre Yolcu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. verdiğim fiyat pazarlıklı fiyatı. Orjinal olduğuna eminim. Yedek parça piyasası biraz tutturabildiğine. Orjinal kutusunda olarak geldi. Küçük bir araştırmayla internette bile bulunabiliyor orjinal parça. 7bin fiyatı veren yetkili servislerdir. Normal piyasa da da orjinal parçalar bulunabilir. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-tcm%2Cford-otomatik-powershift-sanziman-beyni-tcm-ae8p-7z369-ae-469454824/detay
  2. Aracımı dün itibariyle sağlam bir şekilde teslim aldım. Aracın sıkıntısı hem beyni hem de komple şanzıman arızasıymış. Yetkili serviste 17 bin tl masrafı duyunca Batman ek sanayide Halil Usta'ya yaptırdım. 8 bin tlye hem komple şanzıman hem de şanzıman beyni değiştirildi( her şey dahil). Şanzıman 22bin kmlik araçtan çıkma olarak takıldı. Şanzıman beyni ise orjinal ve sıfır olarak takıldı. Umarım sorun tekrarlamaz. masraflar : 2. el çıkma şanzıman : 5bin sıfır orjinal beyin 1.750 yağ değişimi, adaptasyon ayarı, çekici hizmeti, işçilik : 1250 tl totalde: 8 bin tl Not: Yetkili servis masrafı çıkarttı fakat ellerinde parçalar da yoktu. Hem zaman hem de maddi anlamda baya zorlayacaktı.
  3. Araç 80binde yetkili servis beyin arızalı dedi. Özel bir servisteki usta ise baskı balata dedi. Şimdi ben de kararsız kaldım.
  4. Erhan Erten bey TCM yazmanızdaki gerekçe hata kodundan dolayı mı yoksa benim yazdığım araçtaki sorunlardan dolayı mı?
  5. Ustayı telefon ile aradığımda bunları söyledi. Bulunduğum yer de biraz mahrumiyet bölgesi. Silopi' de görev yapıyorum. Cizre'deki yetkili servise götürdüm. Ellimi kolumu bağladılar.Teslim almayınca arızalı şekilde km yapmak zorunda da bıraktılar bir de. Son aldığım cevap ,senin arabanın modelinden başka bir araç gelirse seni ararım parçayı deneriz.
  6. Aracın 2012 benzinli Focus Powershift. Önceleri arada sırada olan vitese zor geçme sorunu son bir haftadır 2. Vitese dahi geçmeme olarak büyüdü. Kalkışlarda gaza basınca belli bir süre hareket etmiyor. Servise götürdüğümde şanzıman beyni sorunu dediler ve parça elimizde yok ve yoğunluktan dolayı aracı teslim almadılar. Özel bir servise götürdüğümde yapılan testte sorunun beyinde değil baskı balatada olduğunu öğrendim. Yetkili servisteki ustaya durumu anlattığımda sorunun baskı balatadan olabileceğini onayladı. Aracın sorununun ne ise yapılmasını istediğimi belirttim. Fakat baskı balatanın da ellerinde olmadığını sipariş verilmesi gerektiğini ama aracı teslim alamayacaklarını çünkü problemi denemek için benzer bir aracın ellerinde olmadığını cevabını aldım. Yetkili servisin böyle bir şey deme hakkı var mıdır? Sorun belli ise gerekli işlemleri yapmak ile yükümlü değiller midir? Ekteki fotoğraf özel servisteki kontrolünden.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.