Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ismet Erdine

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ismet Erdine Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    Focus 2016 Tit EB 1.0 A/T
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ismet Erdine's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

16

Toplam Beğeni

  1. Aracın sesini ara sıra dinlerim. Belirttiğiniz gibi bir ses duymadım.
  2. Merhabalar, öncelikle mesajınızı yeni gördüğüm için cevaplamakta geciktim. Kusura bakmayın. Ani hızlanmadan kastınızı, vites değişimlerinde gecikme oluyor mu şeklinde anladım. Şöyle ki; vites değiştirmeyi, gaza basit bir bas-çek hareketiyle sağlıyorum. Dip gaz yaparak değil. Bu arada, yakıt tüketimim 5.5-5.8 seviyelerine düştü. Araç km arttıkça yakıt tüketimi de azaldı. Şu an 3800 km. yi gördüm. Araç tabii ki de powershift şanzımana sahip Fiesta 1.0 kadar atak değil. Önceki aracım 1.0 Fiesta EB idi. Fiesta aracımla da, tüketimim hemen hemen aynı değerlerdi. Onunla kıyaslama yaptığımda bu sonuca varıyorum. Yazımda da belirttiğim gibi, EB Focus ağırbaşlı bir karaktere sahip. Eh ben de Formula pilotu değilim. :))) Şaka bir yana, aracın genel performansı, bana göre tam otomatik bir araç için gayet yeterli. Yoğun olmayan trafikten kastım; ben İstanbul Göktürk'te ikamet ediyorum. Okulum, Maçka Teşvikiye'de. Her gün, toplamda 50km yolum var. Gidiş-geliş saatlerim, trafiğin çokta yoğun olmadığı saatler. Saygılar.
  3. Sayın Öğretmenim; öncelikle bu değerleri İstanbul içi nispeten yoğun olmayan akan trafikte yakaladığımı belirtmeliyim. Aracımı, genellikle okulum ve evim arasında her gün gidiş-geliş toplamda 50km yaparak kullanıyorum. Sakin ve fren kullanmamaya dikkat ederek, hızlanmaları aracın kendi ivmelenmesine izin vererek, vites değişimlerinde gaza yüklenmeden gaza hafifçe bas-çek yaparak kullanmayı, motor ısınmadan hızlanmadan sürmeyi kendime amaç edindim. Bu arada; bu değerleri, maksimum 90-95 km hızlarla elde ettim. İyi akşamlar.
  4. Focus 2016 Ecoboost 1.0 otomatik aracımla yakaladığım tüketim değerlerim. https://www.youtube.com/watch?v=BFqVH03jLos https://www.youtube.com/watch?v=ReoBoODJTXo
  5. 2016 model 1.0 EB A/T SEDAN TITANIUM FOCUS la yaşadığım İlk 1500 km izlenimlerimi paylaşmak istedim. Madde madde gidelim . 1- Daha önce sorun olarak belirttiğim, MOTOR SERVİSE GÖTÜR ekranı, serviste yazılım yüklemesi neticesinde giderildi. 2- Daha önceki aracım; FIESTA 1.0 PWS şanzımanından farklı olarak, bu araçtaki tam otomatik şanzıman biraz değişik gelse de alıştım. Aracın daha ağırbaşlı hali hoşuma gitti. 3- Gaz tepkileri, bence mükemmel olan yalıtımı insana zevk veriyor. 4- Yol tutuşu, virajlardaki güven hissi gerçekten çok iyi. 5- Direksiyon hissiyatı mükemmel. Ne söylersen dinliyor:))) 6- Gelelim yakıt tüketimine: Gaz pedalına doğru davrandığınız zaman, gerçekten ekonomik bir araç. İlk 600-700 km. 7.0-7.5/100km. olan tüketimi, gaz pedalı ile yaşadığımız seviyeli beraberliğimizin neticesinde 6.0 - 6.5 / 100 Km seviyesine geldi ki bence bu segmentte bir araç için bayağı iyi. Bu arada, bu sonuçlar pek de yoğun olmayan şehir içi İstanbul trafiği için geçerli. 7- Start stop sistemi gerçekten önemli ve gerekli imiş, bunu anladım. 8- Yan aynalardan pek haz etmediğimi söylemeliyim. Görüş açılarını yetersiz buldum. Kör noktalar sorun oluşturuyor. Aynalar ufak kalmış. 9- Aracı çevreleyen sensörler o kadar iyi çalışıyor ki, geri görüş kamerası vs gerekmiyor. Göremediğiniz yerleri sizin yerinize görmesi ve ekranda göstermesi mükemmel. 10- Sync 2 ses kalitesi, radyosu ile beni gerçekten memnun etti. İlk başta değiştirmeyi düşünmüştüm. Kullandıkça fazlasıyla tatminkar bulduğumu söyleyebilirim. Sağlıkla kalın. Saygılar.
  6. Hatırladığım kadarıyla, 2500 montaj dahil.
  7. Bugün; CYCLONE 'u getiren firmayı arayıp. detaylı bilgi aldım. Ardından, OTOKOÇ ile görüştüm. CYCLONE, OTOKOÇ'un çalıştığı firmaymış. Cihazın güzel yanı; SYNC 2 ile gelen özelliklere ek olarak, geri görüş kamerası + navigasyon + video izleme + HDMI bağlantısıyla iPhone vs. yansıtma. Ekran bile değişmiyor. Sadece, göğsü açıp cihaz ile ekran arasına ek bir modül takılıyormuş. Bir saatlik işlem dediler. Aynı ses sistemi, aynı ekran, aynı göğüs, aynı arayüz. Hiçbir şey değişmiyor. Dokunmatik hassasiyette bir değişiklik olmazmış. Otomatik park sistemi vs. etkilenmiyor. Fiyatı, diğer onaylı multimedya sistemlerle aynı. Ben mantıklı buldum. Şayet aracıma taktırırsam, deneyimlerimi paylaşırım.
  8. Sync in özelliklerini kaybetmemek güzel bence. Benim merak ettiğim, dokunmatikte bir fark olur mu acaba? --3 dakika sonra eklendi-- Android taktırmak gereksiz gibi geliyor. Tablet kullanmakla farkı yok gibi, benimkisi biraz dinazor mantığı gelebilir belki.:))) Bir de, orijinal göğüs tasarımını bozmaması önemli gibi.
  9. Bu cihaz hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Bana mantıklı geldi. Sync özellikleri kaybedilmiyormuş. Firma öyle diyor. Otomatik park vs. çalışıyormuş. Kullanan veya cihaz hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Saygılar. http://www.cyclone.com.tr/urundetay.asp?sno=241&uno=590
  10. Tahminen aküden, Serkan Bey. Zira, araç 2016 olduğu için kuvvetle muhtemel aküden yaptı. Bugün sorunsuz geçti. Demek ki, akü kendini topladı. Bir ihtimal, Cem Bey'in dediği gibi cin de girmiş olabilir.:)) İlgilerinize teşekkür ederim. Saygılarımla.
  11. İyi akşamlar, değerli üyeler. Aracımı aldığımın ikinci günü enteresan bir sorunla karşılaştım. Aracım daha 100km. de, "motoru servise götür" diye bir ekran açtı. Aracı stop edip, Yol Yardımı aradım. Aldığım servise yönlendirdiler ve serviste sağ olsunlar, ilgilendiler. Beyni bilgisayara bağlayıp, gerekli arıza kaydı arandı. Arıza hakkında sistem detaylı bilgi vermedi. Soğutma suyu, minimum çizgide normal, yağ normal. Araç çalışması normal. Servisten gönül rahatlığıyla ayrılıp eve gelirken, tekrar aynı ekran belirdi.Eve gelip aracı stop ettim. Servisi aradım, arıza ekranda belirdiği zaman motoru kapatmadan servise getirin dedi ustam. Neyse, çıkıp iki saat yollarda dolaştım. Dur kalk trafik, yokuşlar. Hızlanma vs. Mübarek ekran bir türlü çıkmadı:))) START/STOP ile ilgisi olabilir mi diye şüphelendim. Zira, START/STOP açıkken arıza ekranı beliriyor. Aracım; 1.0 EB FOCUS TIT 2016 A/T Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
  12. İlginizi esirgemediğiniz, verdiğiniz bilgiler için her bir yorumcuya çok çok teşekkür ederim. Sağolun.
  13. Ses olayı, eski Fiesta 1.0 da PWS şanzımanda yoktu. Onun için garip geldi. Korkum, elektronik veya motorla ilgili bir problem olmasıydı. Ama, beni rahatlattınız. Bir sorun durumunda, normal olarak araç bir sensör yakar değil mi? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  14. İyi akşamlar. Bugün, Focus 3 titanium aracımı teslim aldım. Otomatik şanzıman kullanmadığım için, bir iki sorum olacak. Araç Drive modunda beklerken, şanzımandan sanki yarım debriyajda gibi ses geliyor. N modunda ses kesiliyor. Bir de aracı ilk benzin almak için giderken, araçtan yanık gibi bir koku geldi. Benzini aldıktan sonra geçti. Servise gitmem gerekir mi?
  15. Verdiğiniz bilgiler için, herkese teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.