Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Bülent Y.

Üye
  • Toplam İleti

    49
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Bülent Y. tarafından oluşturuldu

  1. 12 saat önce, Mertol Kip yazdı:

     

    Onu aktif edince salak salak bir şeyler yapıyor ve mantığını çözmeye benim zekam yetmedi. Mesela otomatik uzunlar açıkken onu aktif edersen kafasına göre sağa sola dönüyor, bazı zoneları aşağı indiriyor, ama sellektör yaparsan hepsi uzun yanmıyor sadece kenardakiler yanıyor falan. Bir de sokak lambası ot kıl ne varsa onu görüp aşağı iniyor, sağa sola dönüyor falan, bazen o da kesmiyor sağdaki benzinci zart zurt ışıklarını da kaale alıyor. Ya otomatik uzunları ayarlayacaksın ya da adaptifi. İkisi birden olunca nasıl çalıştığını ben anlayamadım. Benim için otomatik uzunlar daha önemli olduğu için adaptifi kapattım otomatik uzunları açtım. 

    Ya da dediğim gibi ben anlamadım. Opel in LED Matrix farları çok daha başarılıydı. 

    Ortak çalışıyor anladığım kadarı ile. Otomatik uzun far desteğinin bir kısmını adaptif far ile karşılıyor. Örneğin sağ tarafta uzun far aydınlatması dağı, bayırı aydınlatırken siz manuel olarak selektör yaptığınızda far öne doğru dönüp selektör görevini yapmaya çalışıyor. Ama genel olarak başarılı buluyorum. Bugüne kadar karşıdan hiç tepki almadım. 

  2. 3 saat önce, Doğukan Özçelik yazdı:

    Semih üstadım çok çok teşekkür ediyorum, zaman ayırıp bilgiler verdiğiniz için, kazasız belasız günler diliyorum kendinize iyi bakın hoşça kalın tüm forumdaki abiler arkadaşlar da saygılar sevgiler.

    Bülent hocam çok teşekkür ederim güzel bir yazı olmuş en azından bana yol gösterir Çok sağ olun. 

     

    Ben 2023 benzinli alacaktım yorumlardan sonra 2020 dizele karar vermiştim ki sizin yorumunuzdan sonra da bir daha fikrim değişti. 

     

    O kadar para verip soru işareti kalsın istemiyorum biraz da pirpirikliyim kendime kötülemek gerekirse. 🫣😄

     

    Son sorum 2020 güzel mi 2023 benzinli mi 

    2020 Titanium Co Pilot donanım vardi. 2023 St line aldim. Bunda da co pilot ve kış paketi var. Yani donanim olarak st line daha dolu. Dizel ile benzinli arasında aracin çekiş gücü olarak bir fark göremedim. Benzinli tork düşüktür kalkışlarda ağır kalır diyordum ama kullanımda fark hissetmedim. 2020 de bağımsız süspansiyon vardi 2023 te yok maalesef. Rutin bir kullanıcı farkı çok anlamaz ama hassas bir kullanıcı bunu sorun yapabilir. Birde ford lansman yılı aracı doldurur sonraki yillarda yavaş yavaş azaltır. Eski araçta on ve arka kamerada yikama fıskiyesi vardi, arka bagaj kapağını açınca yeri aydınlatan lamba vardi, iç konsolda usb aydinlatmalari vardi. Bunlar yenisinde yok edilmiş. Hayati ögeler değil ama markalar bunu yapiyor. 2020 mi 2023 mü diye soruyorsaniz 2023 st line da adaptif led far ve ses sistemi ile bu saydığım ufak eksikler göze batmıyor. 2023 daha iyi diyebilirim. 

    • Teşekkür 1
  3. 9 saat önce, Doğukan Özçelik yazdı:

    Sadece yakıt tüketimi ise bunu çok yılda 10.000 kilometreye geçen biri değilim zaten. Bakımları tolere eder diye düşünüyorum. 

     

    Bu hafta ecoboost alacaktım ama bir kaç arkadaşım ecoboost değil de ecoblue al dedi. Neden diye sorduğumda, ecoboostlar sorunlu diyince kaldım öylece.

     

    1. 5 TDCİ mi

    1.5 ecoboost mu ?

    1.5 ecoblue mu ?

    Bende geçen sene 2020 Dizel Kugadan 2023 Ecoboosta geçiş yaptım. Ford servisindeki arkadaşa kronik sorun var mi diye sorduğumda sanane diye cevap vermişti. Zaten garantisi bitmeden satacaksın bozulduğunda birakip ikameni alıp gideceksin dedi. 🙂 Latifesi bir yana 4 aydır bir sorun yaşamadım.  Yakıt konusuna gelirsek istanbulda 10 litre yakıyor. İstanbul dışında 9 litre rahat yakalanır ama alti rüya görmek olur. Tabi bu segmentte Fransız dışında dizel kalmadı. Benzinli alacaksaniz asagi yukari hepsi aynısını yakacak. Toyota cross hibrit az yakar ama 2023 full arabaya 200-300 bin fazla verip yakit tasarrufu yapmak doğru mu bilemedim. Birde sonucta ortada tükenen bir pil ömrü var. 

    • Teşekkür 1
  4. 15.07.2024 - 22:55 tarihinde, Mehmet Demir yazdı:

    eğilip iyice bakacağım ama bildiğim sw ve st-line larda bağımsız..  (göbekteki sert dönüşlerimden hissettiğim, bağımsız olduğunu sanmıyorum) beklentiniz otomatik ise alınabilir elbet.. ama çift kavrama araba almam ben.. 150 bin tl 65 depo benzin.. benim 5 yıllık yakıtım..  bir de paranız yok kredi çekecekseniz bu 75-85 depo benzine çıkar faizle..  

    param var, konfor arıyorum, arızalanırsa da 100k tl yi veririm diyerek alabilirsiniz. son 3-5 yılda dsg nereye evrildi bilgim yok.. ama şunu söyleyim çevremde ki her vw binicisinin arabası 8 yaşlarından sonra bayağı bir arızalanıyor.. alırsanız 7. yılı beklemeyin yenilemek için

    Babamdaki 3 yaşındaki passat bugün kavrama arızası verdi. DSG bıraktığınız yerde sanırım. 

    • Üzgün 1
  5. 11 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    arkadaş daha bu hafta st line-x i 2250 ye aldı..  liste fiyatı 2495.. ikinci eli 2000 olsa listeye göre kayıp çok ama normalde normal gibi 🙂

    belki bu soğutma suyu sıkıntısı fiyatları düşürmüştür yada işlem görmüş araçlardır.

     

    Abi hangi bayi bu. Bir sonrakine orayla konuşayım 🙂  İstanbuldaki bayiler %2-3 diyor indirim adam delirtiyorlar. 

  6. 45 dakika önce, Murat Kav. yazdı:

    Öyle bir sorun ben bilmiyorum. Çok eskiden vardı benzer bir şey, MK2 kasalarda, 1.6 litre 180 beygirlerde. Ama 1,5 motor ile çözdüler. Kuga genel olarak sorunlu bir araba değil. Ama işte bazı şeyleri değişik. Makyajda bile bazı hastalıklarından vazgeçmediler. C segment SUV satıyorsun ama arka koltukta kol dayama yok. Bunun için neden ST line alasın ki. Üst trim seviyesi satacağım diye alt trimleri bu kadar ezen ford gibi bir marka var mıdır bilmiyorum. İç tasarım da artık Avrupalı değil, çok Amerikan. Ya VW gibi teknolojik olmalı, ya da pejo gibi yanarlı dönerli. Ford ikisine de pek odaklanmıyor son yıllarda.

     

    https://www.sikayetvar.com/ford/kuga

     

    Burada 4-5 kişinin benzer sikayeti yaptığını göreceksiniz. Bugün servisteki ustada bir seride böyle bir sorun olduğunu temizlik yapılınca sorunun giderildigini söyledi. 

     

    Bazı şeyleri değişik dediğin konuya katılıyorum. 2020 Titaniumda olup 2023 te kırptıkları şeyler gerçekten gülünç. 

     

    4 kapıdan anahtarsiz girişi 2 kapıya indirmişler, arka camları kilitleyince çocuklar için kapıda kilitleniyordu kaldırmışlar.  On ve arka kamerada fıskiye vardı kamera yikaniyordu kaldırmışlar.  Hepsini geçtim bagaj kapağında zemini aydınlatan bir ampul vardı ondan ne istediniz diyesim gelmiyor değil. Gerçekten her yıl araba eksiliyor. 

     

     

     

    • Teşekkür 1
  7. 4 saat önce, Murat Kav. yazdı:

    Tiguan ve 3008, segmentinin tutulan arabaları. Bu nedenle değer kaybının daha az olması normal.

    Öyleyse sıfır Kuga alan kişiye gecmis olsun demek gerekiyor. 500-600 bin deger kaybetmesi büyük sorun. Birde yeni Kugalarin sıvı soğutma sorunu piyasasını daha da kötü hale getirecek. 

  8. 1.5 Ecoblue Kuga Kullanıyorum. Aracı yenilemeyi düşünüyorum fakat, artık dizel Kuga gelmiyor. 1.5 Ecoboost performans olarak çok üzmez diye düşünüyorum. Fakat yakıt sarfiyatı konusunda endişelerim var. Hep dizel kullanmış biri olarak birden 10 litrelere çıkmak ürkütüyor beni. Eskisi gibi dizele sahip olma maliyeti ile benzinli araca sahip olma maliyeti arasında da aşırı uçurum yok. 2022 modellerde benzinli dizel araçlar arasında 100 bin civarında bir fark gibi. 2022 dizel almaktansa 2023 benzinli mi tercih etmek mantıklı kararsız kaldım. Sizin tercihiniz ne olurdu?

  9. 2020 Kuga 66 bindeki Kuga aracımın diskinin değişmesi gerekiyor. Servis dört disk için 49 binlira fiyat verince orada yaptırmadım. Dışarıda orijinal parça için 24 bin fiyat verdiler. Fakat parçacılar ve ustalar febi çok iyi ürün alman malı bunu tak diyor. 5000 lira civarı tutuyor. Yani nasıl bir piyasada isek saçma sapan tutar farkları var? İlk defa servis dışında işlem yaptıracağım sizin yorumlarınız ne olur? Ona göre karar verip yarın işlem yapacağım.  

  10. Merhaba

    2020 Kuga kullanıcısıyım.  Bir kaç gün once sabah aracı çalıştırdığımda "elektrik enerji tasarruf modunda" şeklinde bir uyarı aldım. Kılavuzda bununla ilgili bir açıklama bulamadım. Bir yere gittim ve yarım saat sonra tekrar çalıştırdım yine aynı uyarıyı aldim. Hareket halindeyken 5 dk sonra "Şarj sistemi", "el kitabina" bakın şeklinde uyarılar almaya başladım. Bunun üzerinden 30 sn geçmeden ışıklarda durmak üzere frenlerken arac tam durmadan, kamera kapanıyor, klima kapanıyor, şu, bu kapanıyor derken araba da kapandı ve bir daha elektrik gelmedi arabaya. Çekici ile bile çekemedik önce. Takviye yaptırıp freni boşaltınca öyle alabildiler.  

     

    Tabi ilkin böyle bir uyarı alınca Akü zayıfladı, arac hareket halinde iken sorun yaşamam diyor insan ama tesadüfen durmak üzere iken arabanın enerjisi kesildi. Yüksek bir hızda da bu başıma gelebilirdi diye düşünmedim değil. Özetle ekteki görüntüleri görmeye başlıyorsanız vakit kaybetmeden aracı durdurun. Sonu kötü olabilir. Bu durum bana hiç güven vermedi. Aracın alternatorü arızalanmış, sizlerinde bilgisi olsun. 

    20240409_191319.jpg

  11. 21.01.2024 - 18:16 tarihinde, Semih O. yazdı:

    Ben uzun zamandır Autoglym glass polish kullanıyorum. Çok iyi sonuç veriyor. Yumuşak bir pasta süngeri ile uygulanıp kuruması bekleniyor. Sonra siliniyor, tertemiz.

    Screenshot_20240121_181330_Google.jpg

    Camda sirke veya kireç çözücü ile çıkaramadığım bir leke var. Sanırım bina otoparkında akan su uzun süre beklediği için oluşmuş. Bu ürün çıkartır mı bu tür lekeleri. İGL Delete öneren çok oldu fakat piyasada bulunamıyor. 

  12. Süreç sona erdi. Bilgi mahiyetinde paylaşmış olayım. 

     

    Servisteki arkadaşın yönlendirmesi ile önce aracı yol yardımı ile servise aldırıp, ikame araç talep ettik. Sağ olsunlar bu konuda hiç yormadılar. Sonrasında servisteki arkadaş Ford'un yetkili revizyon merkezi ile sorunu çözmek istiyordu fakat bir kaç gün sonra olumsuz dönüş aldı. Revizyon ile sorunun giderilemeyeceğine karar verildi. Sonrasında arkadaş Ford ile tekrar yazışarak sıfır şanzıman takılmasını sağladı. Toplam 25.000 küsür liraya yeni şanzıman takıldı. 

    Yani 1/10 fiyatına sorunu çözmüş oldular. Gerçekten marka olarak büyüklüğünü göstermiş oldu. 

    • Beğen 5
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.