Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet_Kara

Üye
  • Toplam İleti

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ahmet_Kara Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    samsun
  • Arabam:
    focus titanium
  • Meslek:
    Veteriner Hekim
  • Cinsiyet:
    Bay

Ahmet_Kara's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Kalorifer kazanı arızası olabilir mi?Onu değişmekten bahsediyorlar.İyice kafa karıştırdılar.
  2. İlk önce sıcak sonra soğuk üfleme dediğim olay 24 derecede olması gereken ısı değil.Soğuktan biraz ılık.24 derecede aldığım verimi şimdi 27 derecede ancak alıyorum.Uzun süre 24 te bekleyince insan üşüyor resmen.Contayı değiştikten sonra ilk önce sıcak sonra soğuk üfleme olayı gitti.Direkt ılığa yakın veriyor.Aracı biraz denedikten sonra 2 cm kadar su eksiltti.Tamamladım.Usta motor suyu tam yayılana kadar yapabilir bu kadar eksiltme dedi.İnşallah düzgün yapmışlardır.Hadi boşu boşuna değiştiler contayı.Yaptıkları işten kaynaklı arızalar yaşamamayayım razıyım valla.
  3. Malesef hiç hararet yapmamasına rağmen bir anlık gafletimize geldi galiba.Gerçi usta contada çok hafif hasar vardı falan diyor ama inandırıcı değil..Devirdaim olmasa en sıcak konumda neden güzel ısıtsınki.Farklı ama basit bir şey var gibi..Bakalım servis ne diyecek.
  4. Sıkıntı aynen devam.Kalorifer 24 derecede hala hafif ılık üflüyor.27,5 derecede ancak sıcak üflüyor.Galiba pisi pisine değiştirdik:((
  5. Motor contasında sorun(haşlama-kaçak) olduğu kanısına varıldı.Conta değişimine gidiliyor.İçime pek sinmedi ama riske de giremedim.Ustama göre buhar kaçağını eksoza verdiğinden eksozdan su damlaması oluşuyormuş.Zorlama anında hızlı su eksiltmede ondan kaynaklıymış.normal kullanımda aşırı su eksiltmezmiş bu durumda.Böyle devam etmesi durumunda contayı tamamen yakıp motoru kaybedebilirmişim.Artık mecburen yaptırcaz.İnşallah boşa conta değişmemiş olurum.Conta değişmenin araçta riskleri olmaz inşallah.performansı yada zorlamada daha başka arızaları tetiklememesini diliyorum.
  6. Bir haftadır nette birçok yazıyı okudum.Ama suyun birden nerdeyse bitecek kadar azalması beni çok şaşırttığından artık ustaya güvenmekten başka çare kalmadı.Yetkili servise karşı nedense bir önyargım oluştu.Sanki lüzumlu luzumsuz herşeyi değiştirmeyi seviyorlar gibi.Ama sonuç alamazsam mecburen uğrarız herhalde.
  7. Bahsi geçen debriyajı değiştim.Ustanın tahminine yakın sonuç çıktı.Debriyaj göbeğinde hafif bir sallantı oluşmuş.Ses ondan kaynaklıydı büyük ihtimalle.Galiba 3'ten bire vites atınca ufak bir hasar oluşmuştu.
  8. Merhaba Arkadaşlar. Maalesef kalorifer ısıtma sorunu yüzünden 1,6 tdci aracım serviste hala arıza araştırmasında.En son debriyajı değiştirip bakımlarını yaptırdıktan sonra karda hafif zorlamalar yapmıştım.Birkaç gün sonra hareket halinde 24 derecede kaloriferin ısıtmadığını fark ettim.Ustaya uğradım ve su seviyesinin nerdeyse bitmek üzere olduğunu fark ettik.Suyu tamamlayıp yola çıktık.Fakat sorunun devam ettiğini gördüm.Herhangi bir hararet yapmadım.Çalıştırınca motorun ısınması normal.Gösterge ortaya gelince sabitleniyor.Ancak 24 derecede kaloriferi açınca ilk başta sıcak,daha sonra ılıklaşmaya başlıyor.20 derecede soğuk üflüyor.Son kademede sıcak üfleme normal.Fakat rolantide kaloriferi açıp beklemeye başlayınca hararet göstergesi 70lere düşüyor.hareket halinde iken kaloriferi açınca düşme olmuyor diyecek kadar az.Kaloriferi kapatınca tekrar eski konumuna geliyor hararet göstergesi.Araçta herhangi performans kaybı,duman atma yok.Ustaya radyatörü temizleteyim mi dedim.2009 olan araçta gerek yok dedi.Nerdeyse iki gündür sorunu araştırıyor.Termostadı değiştirmiş.ısı kaybı hala devam ediyormuş.Şimdilik su eksiltmede yok.İnşallah usta enterasan şeyler yapmaz.Konu hakkında tecrübesi,bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
  9. Kalkışta titreme yapıyorsa volandan şüphelenilebilir.Ama iyi bir ustaya gösterin derim.Çünkü viteste de sesten bahsetmişsiniz.Araç km si kaçta?
  10. Bugün sanayide tercih edilen bir ustaya gittim.Sesi dinleyip deneme sürüşü yaptı.Sesin yanlış vitese geçirme ve zorlamadan kaynaklı debriyaj yaylarındaki oluşan hasar sonucu geldiğini söyledi.Debriyaj göbeğinden geldiğini,debriyajın 30-40 bin kadar daha iş görür durumda olduğunu anlattı.Ciddi sorun çıkarmayacağı ve sesin zamanla kesilebileceğinide belirtti.Sesin rahatsız edecek boyutta çıkması halinde sach marka balatalarla komple değişiriz deyince fazla üstelemeyerek geldim.Debriyajı fazla kullanınca sesin oluştuğunu fark ettim.Ciddi sorunlar açmayacağını söylediğinden balatayı bitene kadar kullanmaya karar verdim.İnşaallah ustanın teşhisi doğrudur.Aklıma yatmadı da değil hani...
  11. Araç 66.000 de.Debriyajın kavrama anında beklediğim zaman özellilkle debriyajı basıp hızla kavrama noktasında beklediğim zaman ses değişiyor.Sanki bir pervane bir yere çarpıyor.Kayışlarada baktırdım sorun yok dediler.Aracın alt kısmanda bazı plastik aksamın vidaları düşmüş.Mesela çamurluğun birkaç vidası.Ondan olurmu bilmiyorum.Servise göstersem enteresan rakamlar çıkarırlar mı acaba.son çare o kalıyor galiba.Bir usta debriyaj bilyasından diyor.biri volan dişlisi.Biride motor itecekleri.Debriyaja tam basınca ses kesiliyor.Her zaman olan ses değil.
  12. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Motordan diye tahmin ettiğim ustalarında ''normaldir. focuslarda oluyor'' dedikleri sesten sonra bayağı bir canımı sıkmıştı yakıt olayı.şimdi biraz rahatladım:)
  13. teşekkür ederim...Anlık yakıtta ki oynamalar normal mi sayılır?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.