Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Can Çelenk

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Can Çelenk Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    17 Kuga 1.5 tdci pws titanium
  • Meslek:
    memur-teknisyen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Can Çelenk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Hayırlı günler herkese.Benim arabada (2017 dizel pw 1.5 kuga titanium donanım) oluşan titretme sorunu ile ilgili olarak yakın zamanda otomobil arızaları konusunda uzman sayılacak bir arkadaşla seyahat ederken yine bir yokuş çıkma esnasında araç titremeye başladı arkadaşın tespiti şu oldu bu sorun dedi turbo boşluğu oluşmasından kaynaklanıyor dedi 1500 devir in altına düşünce oluşur bu sorun dedi artı + eksi - tuşlarına basarak titretme esnasında elle vites arttırıp manuel olarak kullanıp vites düşürüp 1.vites ve 2.vites kararsızlık yaşama sorununu halledebilirsin dedi denedim bende titretme olmadan yoluma devam ettim sarıyer maden mahallesi yokuşunda bilen bilir aşırı dik bir yokuştur burda manuel vitesle hareket ederek bu yokuşu hiç titreme hisssetmeden çıktım.Biraz turbo boşluğu sorunu nedir diye araştırdım şu yazılara ulaştım sizede bilgi amaçlı aşağıya ekliyorum.Hayırlı yolculuklar herkese. (Turbo motorlu otomobillerde, gaza basıldıkça turbo panelleri çok hızlı bir şekilde döner, devir arttıkça dönme hızı da artar, gazdan ayağınızı çektiğinizde ise gaz kelebekleri kapanır ve turbonun basmakta olduğu hava kelebekte takılı kalır ve geri döner. haliyle dönünce turbo panellerini durdurur. siz o esnada gaza bastığınızda, işte turbo panellerinin yeterli hava basması için hızlanması gerekmektedir, ama bu arada motor devri artmış olduğu için turbo panellerinin hızlanması vakit alır. turbo boşluğu yahut turbo lag denen olay kısaca budur.)
  2. Herkes hayırlı günler.Benimde aracım 2017 kuga powershift otomatik vites bende devamlı aynı sorun olmaya başladı yokuş başlangıcında gaza yüklenince titretme başlıyor siz gaza daha çok yüklenirseniz araç hepten sallanmaya başlıyor ve arıza kodu verip stop ediyor ilk seferinde bende servise çektirdim arabayı sorun bulamadılar yazılım yenileyip arabamı teslim ettiler ilk arızası 3000 km de olmuştu şimdi 20000 km ye geldi arabam.ben artık yokuşlarda titremeyi hissettiğim anda gazdan ayağımı çekiyorum ara ara gaza hafif yüklenerek yokuşu bitiriyorum ama bu her yokuşta olmuyor nedense bazen çok dik yokuşlarda full gaz basıyorum araç çok güzel hız alıyor ve hiç bir sorun hissettirmiyor.Uzun yazdım biraz affedin benim başıma gelenler ve yaptıklarım böyle kendinize iyi bakın selamlar kazasız belasız yolculuklar dilerim herkese.
  3. Güzel olmuş Murat Bey ayarları karıştırarak mı yaptınız yoksa bir yazılım filan mı yüklediniz.
  4. İyi günler Murat bey bende sizinle aynı donanım kuga siparişini verdim hepimiz için hayırlısı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah sizden bir ricam bizim titanium paketteki 18 inç piston tipi jantı ben değiştirip yine aynı büyüklükte başka bir jant almayı düşünüyorum piyasadan fiyat bakmak ve araça uygunluk için tam jant ölçülerini bulamadım kataloglarda siz biliyorsanız rica edebilirmiyim.
  5. İyi günler hepinize Yakup kardeşim bütün bayiler Nisan ayında arabaya zam gelecek diyorlar ama aslında euro ve dolar düşüş trendinde zaten fazla miktar araba piyasaya sokulmadı yada getirilmedi bayilerde araba yok Ford Otosan gibi bir şirkete ben bu minik ticaret hilelerini yakıştıramıyorum inşallah devletimiz şu ÖTV ye yaptığı değişikliği geri alır ve biraz arabalar ucuzlar hepimiz için hayırlısı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.