Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Engin İpekciler

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Engin İpekciler tarafından yazılan her şey

  1. Diğer başlıkta yazdıklarımı burada da paylaşayım: Taktıralı 3 hafta oldu. Dolayısıyla detaylı şekilde değerlendirme fırsatım oldu. Tekrar ifade edeyim benim taktırdığım Ford Otosan'ın Daichi sistemidir (1800TL). Değerlendirmelerimi aşağıda paylaşmak istedim: Öncelikle benim için çok önemli olan müzik kalitesi son derece kötü. Ford'un standard sistemi çok daha iyi ses veriyordu. Sadece bu sebepten eski sistemi geri taktırmayı bile düşünüyorum. Ancak belirteyim hard rock dinleyen biri olduğum için ses sistemi benim için çok önemli olduğundan bu değerlendirmeyi yapıyorum. Pop dinleyen müzikteki tonları ayrı ayrı duyma derdinde olmayan biri için önem arzetmeyebilir. Benim için çok önemli olan sesli komut sistemi desteklenmiyor. Açıkçası sesli komutla klima veya radyo açma gibi fonksiyonları zaten pek kullanmıyordum ama bütün telefon aramalarımı sesli olarak yapıyordum ve telefon defteri arama sıkıntısına girmiyordum. Örneğin "evi ara" diyerek arama yapabiliyordum. Artık bu fonksiyon çalışmıyor. Buna çok sinirlendim, çünkü taktırmadan önce özellikle sormuştum sesli komut sisteminin desteklenip desteklenmediğini. Çalıştığını teyit etmişlerdi ancak Otosan'da bu işin genel sorumlusu ile görüştüm henüz desteklenmediğini belirtti. Ekran kalitesi ve dokunmatik fonksiyonu tatmin edici. Navigasyon ekranı ve sesli yönergeler fena değil. Ancak POI'ler (tanımlanmış binalar) yetersiz kalmış. Örneğin Nüfus Müdürlüğü gibi önemli bir devlet dairesini bulamadım. Ana menü ekranı güzel ancak media player ekranı çok çok iptidai. (ekran görüntülerini atacağım). Radyo ekranı ise güzel tasarlanmış. DVD'yi yolda giderken açamıyorsunuz. Güvenlik önlemi olarak menüye kısıtlama koymuşlar. DVD'yi araba kullanırken izleyecek halim yok. 1,5 yaşında kızım var o izlesin istiyordum. Ama mümkün olmuyor maalesef. Araba çalışırken DVD çalışmayacaksa ne diye var ki bu fonksiyon? Genel değerlendirme olarak şunu söyleyebilirim; yazılımsal ciddi sıkıntıları var. Bunlar güncelleme ile düzeltilse dahi müzik ses kalitesi düzeltilemeyeceğinden ben taktırmazdım. Orjinal olmayan sistemlerde galiba kaçınılmaz bir durum bu! Ben orjinal sistemii bekleyin derim.
  2. Sistemi kuralı 3 hafta oldu. Dolayısıyla detaylı şekilde değerlendirme fırsatım oldu. Tekrar ifade edeyim benim taktırdığım Ford Otosan'ın Daichi sistemidir (1800TL). Değerlendirmelerimi aşağıda paylaşmak istedim: Öncelikle benim için çok önemli olan müzik kalitesi son derece kötü. Ford'un standard sistemi çok daha iyi ses veriyordu. Sadece bu sebepten eski sistemi geri taktırmayı bile düşünüyorum. Ancak belirteyim hard rock dinleyen biri olduğum için ses sistemi benim için çok önemli olduğundan bu değerlendirmeyi yapıyorum. Pop dinleyen müzikteki tonları ayrı ayrı duyma derdinde olmayan biri için önem arzetmeyebilir. Benim için çok önemli olan sesli komut sistemi desteklenmiyor. Açıkçası sesli komutla klima veya radyo açma gibi fonksiyonları zaten pek kullanmıyordum ama bütün telefon aramalarımı sesli olarak yapıyordum ve telefon defteri arama sıkıntısına girmiyordum. Örneğin "evi ara" diyerek arama yapabiliyordum. Artık bu fonksiyon çalışmıyor. Buna çok sinirlendim, çünkü taktırmadan önce özellikle sormuştum sesli komut sisteminin desteklenip desteklenmediğini. Çalıştığını teyit etmişlerdi ancak Otosan'da bu işin genel sorumlusu ile görüştüm henüz desteklenmediğini belirtti. Ekran kalitesi ve dokunmatik fonksiyonu tatmin edici. Navigasyon ekranı ve sesli yönergeler fena değil. Ancak POI'ler (tanımlanmış binalar) yetersiz kalmış. Örneğin Nüfus Müdürlüğü gibi önemli bir devlet dairesini bulamadım. Ana menü ekranı güzel ancak media player ekranı çok çok iptidai. (ekran görüntülerini atacağım). Radyo ekranı ise güzel tasarlanmış. DVD'yi yolda giderken açamıyorsunuz. Güvenlik önlemi olarak menüye kısıtlama koymuşlar. DVD'yi araba kullanırken izleyecek halim yok. 1,5 yaşında kızım var o izlesin istiyordum. Ama mümkün olmuyor maalesef. Araba çalışırken DVD çalışmayacaksa ne diye var ki bu fonksiyon? Genel değerlendirme olarak şunu söyleyebilirim; yazılımsal ciddi sıkıntıları var. Bunlar güncelleme ile düzeltilse dahi müzik ses kalitesi düzeltilemeyeceğinden ben taktırmazdım. Orjinal olmayan sistemlerde galiba kaçınılmaz bir durum bu! Ben orjinal sistemii bekleyin derim.
  3. Görüşünüz için teşekkür ederim. Söylediklerinizin de ışığında almaya karar verdim. İnşallah Çarşamba günü aracı sistem takılmış olarak teslim alacağım. Akabinde değerlendirmemi sizlerle paylaşırım.
  4. Bahsettiğin mesajdaki ürün Daiichi marka. Ford'un kendisi değil Otosan getirip uyguluyor. Dolayısıyla Ford Touch ihtiva etmiyor. Ben bu hafta taktırıyorum. Focus 3 için 1800TL ödeyeceğim. Focus 2 için olan 1450TL imiş. Navigasyon (Navteq haritaları), multimedya uygulamaları (CD/DVD, TV, harici disk, radyo destekliyor), geri görüş kamerası içeriyor. Takıldıktan sonra izlenimlerim ile ilgili tekrar yazarım.
  5. İlgin için teşekkür ederim. Şimdi sordum Muhammed Bey'miş. Ancak söylemeye çalıştığı Ford ile ortak çalışma değilmiş Ford Otosan ile ortak çalışmaymış. Bu daha mantıklı bir durum tabi ki.
  6. Ben de Sancaktepe'deki Atılgan'dan sordum. Daiichi marka kullanıyorlar. Dış görünüşü ve geri görüş kamerası gibi özellikler sizinkiyle tamamen aynı, ancak demosu veya stok ürünü olmadığından yazılımını görme fırsatım olmadı. Doğru mu söylüyorlar bilmiyorum ama Ford Daiichi ile ortak çalışma yapmış. Ya Sony ya Daiichi öneriyormuş. Bu şüpheli geldi biraz bana ama Daiichi Montaj dahil ve 2sene garantili 1800TL fiyat verdiler. Kafamı kurcalayan iki konu var: Ford ile bir ortak çalışmaları var mı bilmem ama Daiichi'ye daha fazla para vermeye değer mi? Yeni sisteminde sadece müzik kalitesi anlamında Ford'un standart sistemine göre herhangi bir bozulma oluyor mu? Öneride bulunursanız minnettar olurum.
  7. Ben de yol bilgisayarı ve ses sistemi ekranlarını büyütmek istiyorum. Servislerde yapılıyor mu şu an? Ben Temmuz ayında sorduğumda yok demişlerdi. Aksi halde nerede yaptırabiliriz önerirseniz sevinirim. Bu arada Sony sistemine geçmek istemiyorum. Açıkçası ben Sony'nin konsolunun arabanın genel iç dizaynına hiç uymadığını düşünüyorum. Benim değiştirmek istediğim sadece ekranlar. Bu mümkün müdür? Burada pekçok kişi benzer soruyu sormuş ama herkes farklı cevap vermiş. Bu sebepten tekrar soruyorum kusura bakmayın.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.